torstai 1. toukokuuta 2014

Pandan hammasoperaatio ja vappuliitelyt


Eilen Panda pääsi yllättäen hammashoitoon kun töissä oli päivällä tyhjää. Pandaltahan poistetiin kaksi vuotta sitten kaksi murtunutta etuhammasta ja silloin vasen ala I1 jätettiin paikoilleen kun se näytti olevan kunnossa. Nyt kuitenkin hammas on alkanut hieman liikkua joten halusin sen poistettavan. Pandallahan on sivuääni sydämessä joten anestesia on aina hieman jännittävämpi. Esilääkkeeksi Panda sai morffiinia joka pistikin vappuaaton kunniaksi mummelin pään sopivasti sekaisin.Sydämen vajaatoiminnan takia Panda sai lisähappea maskilla ennen nukautusta ja intubointia.

Pandalta röntgenkuvattiin, tarkastettiin ja putsattiin kaikki hampaat. Suu oli muuten siisti mutta vasemmalta taaimmaisin alaposkihammas oli ihan ruskea eli kuollut. Panda on mahdollisesti puraissut sillä jotain koska hammas ei liikkunut eikä syventyneitä ientaskuja ollut sen ympärillä. Tämäkin hammas poistettiin sillä kuollut hammas toimii aina myös tulehduspesäkkeenä eikä se ole hyvä asia pumppuvikaisen koiran kanssa. Etuhampaassa olikin juurimurtuma ja siksi se oli liikkuva. Mutta nyt Pandan suu on taas priimakunnossa :)

Panda sai viettää lopun työpäivän heräämössä missä köllötteli tyytyväisenä lämpöpatjan päällä. Kuvassa Pandalla on vielä intubaatioputki, ei siis heräillyt koko aikaa sen kanssa ;)


Töiden jälkeen käytin koiran ihan pienellä lenkillä ja Pandakin oli jo jalkeillaan vaikkakin melkoisessa vappusoosissa.


Vappua vietettiin Vuokon luona missä Panda sai oman heräämis"vankilan", siellä se lepäili tyytyväisenä koko illan.

Hipin kanssa tehtiin paristi tunnaria. Molemmilla toistoilla toi omansa koskematta muihin mutta ei lähtenyt ekalla käskyllä. Ehkä tilanne tuli sille niin yllättäen ettei oikein tajunnut mitä tehdä. Tai sitten ollaan saatu uusi ongelma aikaiseksi :D No, ehkä tämä on pienempi paha kuin se muiden siirtely!

Tänään oli Hipillä kaksi starttia oman seuran kisoissa. Koska Pandakin oli jo lähes oma itsensä, otin senkin mukaan autoon nukkumaan. Tuomarina oli Anne Savioja. Eka rata näytti ei-niin-meidä-radalta eikä se sellainen ollutkaan :D Positiivista radalla oli hyvä keinu mutta muuten Hippi meni sinne minne ohjattiin (eli väärille esteille). Puomilla juoksi sitten iloisesti ilman pysäytystä joten keskeytettiin siihen.

Toinen rata vaikutti paljon hauskemmalta ja siltä saatiinkin tehtyä kelpo nolla. Mulla on selvästi joku asennevamma sillä jos rata ei näytä kivalta, ei sitä voi suorittaa kunnolla 8) Meiltä ei minkäälaiset pakkonollat onnistu jos rata ei miellytä.
Tällä radalla kepeillemeno oli vähän tökkivä mutta en oo treenannut keppikulmia tai takaaleikkauksia pitkään aikaan niin tehtiin sitten tuollainen nössöratkaisu jotta pääsin toiselle puolelle. Puomi oli huono koska Hippi ei vaan osaa mennä alas asti jos jään itse taakse. Enpä ole koskaan saanut sitä treenattua kuntoon. Tai ainakaan kisakuntoon. Mutta rata oli muuten hyvä ja sujuva joten siihen voi olla varsin tyytyväinen!


Flow tapasi monta ihanaa pentua kisoissa joiden kanssa se pääsi leikkimään. Voi että se osaakin olla niin liikkis kun ihan tohkeissaan painii pienten pentusten kanssa. Lienee samalla aaltopituudella.
Muuten Flow on saanut vain lomailla viime kisojen jälkeen, ei ole päässyt oikein mitään tekemään. Paitsi remuamaan metsään. Parin viikon päästä olisi koiratanssin SM-kisat joten samoilla valmisteluilla mennään. Vähän treeniä ja nekin vain sellaisia hyvin lyhyitä "intotreenejä". Itse yritän oikeasti opetella ohjelman kunnolla. Onhan tässä vielä onneksi aikaa (kisapäivää edeltävää päivää odotellessa...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti