sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Hipin kootut kikkailut


Mikä tekee pienen sheltin onnelliseksi? Kun voi tehdä lähestulkoon mitä huvittaa! Jee! Hipin rallattelu-viikonloppu alkoi perjantaina ASTin epiksillä jonne menin treenaamaan puomia. Olin ajoissa paikalla ja istuin tovin autossa miettimässä onko vesisateessa kisaaminen kuitenkaan kaiken sen arvoista. Päätin kuitenki ilmoittautua kun kerta paikalle olin vääntäytynyt. Otin Hipille kaksi rataa, tuplattiin treenimahdollisuus. Rata oli tosi kiva. Alussa oli keinu, joka olikin molemmilla kerroilla tosi hyvä. Mutta puomi. Molemmilla kerroilla Hippi rallatteli kovaa kyytiä eikä edes harkinnut pysähydstä. Mikäs siinä, sheltti pääsi sylikyydillä pois molemmilta radoilta. Tämä meidän treenaamattomuus alkaa näkyä. Kun puomia ei olla tehty kuin kisoissa, ei se pidemmän päälle oikein toimi. Olen vähän liikaa myös höllännyt omia kriteereitä ajan saatossa eikä se kyllä ole reilua koiralle. Vaikka en ole enää suunnitellut nipottaa puomin suorituksesta, ei tuo kontaktin juokseminen tai siltä hyppiminenkään ihan järin kannattavaa ole. Täytyy siis vääntäytyä välillä hallille ihan treenaamaankin.

Eilen päivä alkoi oman seuran tokokokeella. Tuomarina oli Ilkka Sten jolle lähdettiin näyttämään osaamistamme. Hippi toki näytti vähän erilaista osaamista kuin mitä sääntökirjassa sanotaan mutta se nyt ei varmasti tule kellekään yllätyksenä. Paikallamakuu oli hyvä, siitä 10. Meitä ennen oli kaksi koiraa joten käytin Hipin ulkona ja heittelin sille vähän nameja pusikkoon jotta rauhoittuisi niitä etsimään. Edeltävä koira päätti pissata ruutuun joten tuli vähän lisää odottelua kun pissahiekat kiikutettiin kehästä ja ruutua siirrettiin. Ekana liikkeenä oli tunnari joka olisikin mennyt ihan tosi hyvin ellei Hippi olisi lähtenyt luovuttamaan kapulaa tuomarille. Erheen huomatessa Hippi meni hämilleen ja jäi tuijottamaan yleisöä. Katselin siinä hetken, että miten Hippi meinaa asian ratkaista mutta sitten päätin paljastaa missä olin edelleen seisomassa... Nolla tästä. Toki olisin voinut kutsua koiraa aikaisemmin mutta eipä tullut mieleen kun jäin mielenkiinnolla katsomaan mitä Hippi duunaa. Kerrankin olisi tullut oikea kapula muihin koskematta (tai no, yksi kapula vähän lensi sivuun kun Hippi ryntäsi kapuloille niin vauhdilla).
Kaukoissa Hippi oli hieman sekaisin, varmaan äskeinen "moka" oli hieman sekoittanut sen nuppia. Kaksoiskäskyjä ja etenemistä, ihme kyllä 5 silti. Liikkeestä istuminen ihan ok -> 8. Seuraaminen oli yhtä kaaosta. Hippi poikitti, vinkui, näpsi ja pöllöili -> 7,5. Luoksetulossa ponkaisi taas istumaan! Tätä ei tee KOSKAAN treeneissä mutta neljässä viimeisessä kokeessa kyllä. Pysähdyksiä Hipillä ei ollut (taaskaan) aikomustakaan tehdä. Hidasti kyllä vähän vauhtia mutta sitten kiihdytti taas laukkaansa. Metallinoudossa päästi pienen kiekaisun lähdössä mutta silti 10. Hyppynouto normisuoritus -> 10. Ruutuun meni hyvin mutta pientä kaartelua ennen pysähdystä ja maahanmenoon tarvitsi jostain syystä tuplakäskyn. Loppu hyvä ja tästä 8 niinkuin yhteisvaikutelmastakin. Pisteitä saatiin 194 eli 3-tulos. Kuudesta koirakosta päästiin silti jopa palkinnoille 3. sijalla.Loppukokeen olin koetoimitsijana ja sitten kurvattiin taas ASTin kentälle agilitykisoihin. Tuomarina kisoissa toimi Anne Savioja ja radat olivat taas totuttuun tyyliin oikein mukavat. Agilityrata oli ihan ok, keinulta hyppäsi vähän vinoon ja puomi oli huono. Ensin stoppasi ylemmäs ja sitten hyppäsi sivuun. Nyt on pakko treenata oikeasti. Lopun kiemuroissa Hippi hyppäsi yhden väärän hypyn putken jälkeen joten siitä hylky. Hyppyrata oli ihme sekoilua ja Hippi sinkoili vääriin putkiin minkä ehti. Ollaan viimeksi tehty hyppäriltä nolla viime juhannuksena eikä parannusta asiaan näytä tulevan tällä tyylillä. Että sellainen päivä :D

Agilityrata
Hyppyrata

Tänään kävin hallilla pitämässä näyttelykoulutusta nuorisoryhmälle ja sen jälkeen Hippi pääsi tekemään puomia. Palattiin taas alkuun eli naksu ja kosketusalusta peliin mukaan. Kyllähän nää onnistuu mutta eipä tässä nyt muu auta kuin palkata paljon oikesta suorituksista.

Flow keräilee edelleen voimia ensi lauantain SM-kisoihin. Viime viikonloppuna pääsi treenaamaan kahdesti lyhyet treenit kun piipahdettiin Turussa. Viikolla ollaan tehty vain muutamia yksittäisiä temppuja lenkkien ohessa. Oma osuuteni on myös jäänyt treenaamatta, en edelleenkään ole tehnyt ohjelmaa ilman koiraa. Mulla ei oikein ole ollut sellaista sopivaa inspiraatiota. Ehkä mun ei pitäisi olla noissa isoissa kisoissa koska en ota niitä "tilanteen vaatimalla vakavuudella". Mulle on ihan se ja sama miten siellä käy, todennäköisesti voin olla silti tyytyväinen koiraan. Ensi viikolla otan ohjelman läpi kerran musiikin kanssa ja toivottavasti treenaaminen olisi sitten siinä. Ai niin, pääsihän Flowkin treenaamaan tänään hallilla. Kaivoin näyttelyhihnan esiin ja kokeiltiin hieman ravaamista. Niin no. Liikkumista se on hyppiminen ja loikkiminenkin. Sheltit ovat oppineet tuon näyttelyravaamisen ihan itsestään mutta Flowlle tämä touhu on vielä hiukan epäselvää. Ehkä siis panostamme tähän tulevalla viikolla sillä todennäköisesti osaamme sen koiratanssi-ohjelman paljon paremmin kuin nätisti ravaamisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti