sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Ei kahta ilman kolmatta


Tyytyväinen luokkavoittaja kolmannen sertinsä kera


Flown koiratanssi-ura on ollut kertakaikkiaan melkoisen mahtava. Vaikka oon aina ajatellut, että sen kanssa on edetty niiin hitaasti, on se kisoissa kerännyt hienoja tuloksia supernopeasti. Toisaalta Hipin kanssa tottui siihen että laji on aina vähän hankala mutta Flown kanssa se on ollut erilaista. Kyllä tuo Flown hiljaisuus toki vaikuttaa, Hipin kanssa kun piti aina vähän himmailla ettei kierrokset nousseet liian korkealle ja kyllähän se näkyi. Eri koirien kanssa erilaiset ongelmat ja hyvä niin, pysyy harrastamisen mielenkiinto yllä kun aina on jotain pulmia ratkottavana itselläänkin :)

Saavuttiin kisapaikalle Salon koirahalliin silloin kun FS ALO oli juuri alkamassa. Hippi oli ilmoitettu AVOon mutta koska olin itse töissä tuplakisojen jälkimmäisessä kisassa niin tultiin aika viime tipassa paikalle että päivästä tulisi edes vähän lyhyempi. Kehään emme ehtineet tutustua mutta ajattelin ettei se nyt Hippiä niin haittaa. Raahasin kamat halliin, käytin koirat pienellä lenkillä ja sitten vuoroa odottamaan. Arvostelemassa oli kaksi ruotsalaista tuomaria joten oli ihan mukava nähdä millaisia arvosteluja heiltä tuli.

Hipin suoritus oli harmillisen hämmentynyt. Sille tuli ihan selkeitä black outteja joissa se jäi seisomaan(!) paikoilleen. Ei se haukkunut (välillä vinkui) mutta enemmän mua harmittaa tuollainen koiran hämmentyminen. Se teki osia tositosi hienosti mutta sitten tuli noita patsasteluja jossa se jopa katseli ympärilleen mitä se ei ole ikinä ennen tehnyt. Aina se on sentään jotain omiaan härveltänyt ;). Eihän me olla kunnolla treenattu pitkiin aikoihin, ainakaan musan kanssa. Ei pitäisi olettaa että kyllä se Hippi aina jotain tekee, nyt vein sen tilanteeseen jossa sille tuli selvästi ekaa kertaa pieni häiriö tekemismoodissa. Kikkiäinen sai kehän jälkeen kuitenkin paljon broiskun sydäntä joten en jaksa uskoa että tämä jäi sen mieltä hirveästi kaihertamaan. Omistajalle tuli enemmän henkisiä traumoja :D Hippi sai silti hienot pisteet (165) vaikka taiteelliset jäivät ymmärrettävästi hieman alakanttiin.

Johanna Saariluoma: Tekn. 89, tait. 78 yht. 167: "Teknisesti vaikeita liikkeitä pitkin ohjelmaa. Pari haparointia. Tulevaisuudessa toivoisin hieman pidemmälle kehitettyä koreografiaa. Innokas koira, jonka vinkui jonkin verran. Kaunista, rauhallista ohjausta."
Johanna Mamrelund (SWE): Tekn. 90, tait. 79 yht. 169: Energic dog. Work with the flow so all the "stops" disappear. Very nice cooperation (teamwork). High quality of moves. Work with the interpretation on music"
Sara Peiper (SWE): Tekn. 83, tait. 76 yht. 159: "Some missunderstanding and stops time to time but good teamwork overall. Some noices from time to time, that disturbed the dog. Excellent timing to the music. Good hind legs work.
Olin unohtanut videokamerasta muistikortin ja se huomattiin vasta kun Hipin vuoro oli joten en ehtinyt vaihtaa tallennustavaksi kovalevyä. Hipin esitys on kuitenkin olemassa videolla ja lisäilen sen tänne heti kun sen saan :)

Näillä pisteillä Hippi sijoittui seitsemän koiran joukosta kolmanneksi :) Hippi teki taatusti parhaansa ja sen kanssa oli kiva käydä taas kehässä. Oon täysin tuuliviiri Hipin jatkon kanssa tämän lajin parissa mutta toisaalta kisataan jos siltä tuntuu ja jätetään välistä jos siltä näyttää :) Kisaaminen ei ole missään lajissa se pääasia ja Hippi rakastaa treenaamista ihan yhtä paljon.

Voittajaluokassa oli kuusi osallistujaa ja Flow niistä tokavikana vuorossa. Kehään tutustumisessa F oli hyvin innokas joten tehtiin muutamat temput joista sai narupallonsa niin jäi hyvä mieli nuorukaiselle.
Itse suoritus meni superhyvin. Jos nyt ihan tarkkoja ollaan niin muutama pienenpieni stiplu tuli mutta koska olen enemmän kokonaisuuksien kannattaja, oli Flow taas ihan supertaitava. Flown kanssa on niin "omituista" olla kehässä kun se tekee koko ajan vain sen mitä pyydetään :D Ja vaikka välillä on hitaampia kohtia, se malttaa tehdä niissäkin yhtä huolellista työtä kuin vauhdikkaimmissakin kohdissa. Hipillähän on aina ollut vain yksi vaihde, täysiii, joten tällainen on ihan uutta meikäläiselle.
Kun pisteet tulivat seinälle, olin kyllä iloisesti yllättynyt. Yleensä Suomessa on annettu vähän nihkeästi korkeita pisteitä mutta nyt Flown huikeat 187,33 pistettä oli kyllä aikas hienoa :) Näillä pisteillä Flow myös voitti luokan. Kolme kisaa voittajassa ja kolme luokkavoittoa sertin kera. Olen aidosti yllättynyt ja vilpittömän iloinen tästä. Nöyränä jatkamme tätä pientä puuhasteluamme ja toivomme, että sama flow jatkuu tulevissakin kisoissa.

Tuomareilta tuli mukavia kommentteja ja varsinkin ruotsalaiset arvostivat yhteistyötämme tosi paljon.

Johanna Saariluoma: Tekn. 94, tait. 89 yht. 183: "Teknisesti taidokas, huolellisesti suoritettu ohjelma, jossa koira työskenteli hyvällä asenteella. Alienit saatiin kotiin tänään"
Johanna Mamrelund (SWE): Tekn. 96, tait. 95 yht. 191: "Very high quality of moves. Really nice teamwork and cooperation. I´, impressed of the dog and the handler. Fast dog without stress= <3. Good interpretation of music" Sara Peiper (SWE): Tekn. 93, tait 95 yht. 188: "Great performance! Outstanding :) Really Nice sidewalks. Good that you showed tempochanges in the program" Melkein tuli tippa linssiin kun luki noita kommentteja :) Tää laji on kuitenkin vähän (paljon) pois mun mukavuusalueelta koska oma tekeminen ei tule todellakaan luonnostaan. Siksi olen aina panostanut enemmän koiran teknisyyteen ja tekemisen riemuun ja nyt tämä paistaa läpi niin että tuomaritkin sen noteeraavat :) Hyvähyvä!

Niin ja samaan aikaan kun Flow tempaisi sertinsä, sai Kaiku-veli hienon ykkösen tokon voittajaluokasta :) On nää vaan niin supersiskokset <3

Tänään otettiin hallilla ihan pienet tokotreenit Hipin kanssa. Hyppynouto ja metallinouto ovat ns. helppoja liikkeitä, samoin liikkeestä istuminen. Ruutu onnistui liikkuroituna oikein hyvin, paikka oli aika takana mutta parempi niin. Tunnaria tehtiin kaksi toistoa, molemmilla kerroilla toi oman mutta siirsi väärää. Tosin tunnaria ollaan tehty ehkä viime kokeissa viimeksi joten siihen nähden Hippi teki rauhallisesti. Koe olisi 10.5 joten ei ihme, että nyt taas aloitetaan tää tokotreenaaminenkin ;)

2 kommenttia:

  1. Flow'n tanhu-ura on kyllä ollut ihan mieletön! Teidän esitykset on toisaalta tolkuttoman hienoa katsottavaa, että ei ne pisteet turhasta tule. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti :) Flow on kyllä melkoisen pätevä tyyppi!

      Poista