sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Viikkokooste


Kylläpäs on taas ollut vaikeaa kirjoittaa asioita ylös silloin kun ne tapahtuu. Sen takia pitää kirjoittaa tällaisia koostetekstejä.Keskiviikkona Flow kävi toistamiseen Hyytiäisen Marin käsittelyssä. Viime kerralla jumissa ollut oikean takajalan pohjeluu oli huomattavasti parempi ja Flow käytti jalkaansa paremmin. Kintereen pikkuluista oli muutama joiden liikkuvuus ei ollut priimaa mutta nekin saatiin hoidettua kuntoon. Flow otti hoidon hyvin rennosti, nukkui lähes koko tunnin. Tämän hoidon jälkeen on Flow venytellyt takapäätään paljon enemmän. Seuraava kerta on 1-2 kuukauden päästä ellei mitään ihmeellistä ilmene tässä välissä.

Torstaina oli töissä mahdollisuus testata uutta CBCT-laitetta. Periaatteessa noissa kuvauksissa koiran pitäisi olla rauhotettuna koska kuvaus kestää 18 sekuntia eikä sen aikana saa liikkua mutta koska tiesin että Hippi kyllä kilttinä koirana antaa vääntää itsensä mutkalle eikä senkään jälkeen liiku, se kuvattiin hereillä.Tosin Hippiäkin hieman hirvitti tuo koko hökötys ja hetki piti koiraa rauhoitella kun meinasi pieneltä sheltiltä tirahtaa itku.Jalka teipattiin kiinni alustaan jotta se ei liikkuisi. Noiden lasersäteiden avulla saatiin oikea paikka katsottua. Laite ottaa siis 300 kuvaa 18 sekunnissa ja niiden perusteella voi luoda tällaisen supermakean 3D-rekonstruktion mitä pystyy pyörittämään ja kääntelemään katseluohjelmalla miten päin tahansa.


Tässä vielä muutama snapshot Hipin etujaloista


Kuvia pystyy myös "kuorimaan" kerros kerrokselta jolloin pystyy tarkastelemaan eri syvyyksissä olevia rakenteita. Tai voi katsella miltä pelkkä pehmytkudos näyttää, ilman karvoja.


Hipin varpaat kuvattiin sitä varten että sillä kuitenkin on niitä murtumia ollut niin näkee miten ne on parantunu ja ettei sinne vain ole muodostunut nivelrikkoa tms. Noiden kuvien tulkinta on toki oma taiteenlajinsa. Pitkän pyörittelyn jälkeen murtumat kyllä löydettiin- Näyttivät varsin siisteiltä eikä sieltä mitään ihmeellistä pompannut silmille. Hippi ei onneksi ole elokuun jälkeen päivääkään ontunut mutta mä en enää luota siihen että se oireilisi vaikka jossain kohtii olisi feelua.

Lauantaina oli Hipillä edessä taas pitkä työpäivä kun olimme lupautuneet näyttämään temppuja PetExpon sheltti-ständillä. Hipin tunnin välein vedetyt temppushowt keräsivät taas suuren yleisön pikkumustaa ihmettelemään. Ja Kikki temppuili kerta toisensa jälkeen yhtä suurella sykkeellä. Pientä (suurta) ääntä oli matkassa mukana mutta onneksi ne hävisivät muuhun hälyyn.

Flow pääsi messuille mukaan turistiksi mutta toki vähän treenattiinkin kun tollaisiin hälypaikkoihin pääsee niin harvoin koiran kanssa. Messuilla oli myös pentunäyttely ja kun kehät olivat ohi, käytiin vetämässä siinä pienet treenit. Flow ei messuympäristöstä ota mitään häiriötä, siellä saa lapset juosta ympärillä ja Flow tekee töitä silloin kun siihen avautuu tilaisuus. Tein ohjelman temppuja eri pätkissä ja palkkailin. Peruutuksissa huomasin että Flow ennakoi tosi vahvasti seinää/kehän laitaa ja alkaa hidastelemaan. Toisaalta varmasti ihan järkevää, kuka nyt haluaisi peruuttaa seinää tai aitaa päin mutta täytyy silti palkata jatkossa siitä että peruuttaisi kuitenkin hieman reippaammin kunnes käsken pysähtymään. Siitäkin huolimatta että takana on este. "Treenikehän" laidalle kerääntyi nopeasti lauma ihmisiä temppuja katsomaan joten saatiin hyvää yleisöhäiriötäkin. Käsittämättömän hyvin Flow sulkee kaiken ympäriltään kun se alkaa hommiin.

Pitkän päivän jälkeen oli kotona väsyneitä koiria mutta onneksi aamulla oli jo meininki erilainen kun lähdettiin agilitykisoihin. Hippi pääsi kaksi starttia juoksemaan omassa hallissa. Tuomarina oli uusi tuttavuus, Markku Kaukinen. Radat olivat tosi kivoja, ei mitään ärsyttävää vääntämistä. Agilityradalta rallateltiin nolla. Eipä siinä paljoa parannettavaa jäänyt, itse olen varsin tyytyväinen rataan :) Päästiin palkinnoillekin, kolmanneksi.


Hyppyrata kosahti heti alkuun kun huitaisin Hipin kolmosen takaakiertoon hieman huolimattomasti. Edes Hippi ei ihan ymmärtänyt tuollaista ohjausta. Tämän jälkeen hurviteltiin vääriin putkenpäihin ja napsittiin ylimääräisiä hyppyjä mutta se oli just siistiä :) Ei tällaiset hyllyt jää edes harmittamaan. Kikkelström paineli menemään naama virneessä just sinne minne kehno ohjaus näytti! Mut hei, ei tää oo niin vakavaa ;)

Sateinen keli + lämpät metsässä + hiekkahalli = korviin asti rapaiset ja hiekkaiset koirat. No, elämä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti