perjantai 25. huhtikuuta 2014

Pientä viilausta


Koirilla on uimakausi taas alkanut. Lämmintä on piisannut sen verran että on uskaltanut päästää pöhköt järveen. Pitkiä aikoja en ole antanut vielä uida kun yöt ovat ainakin olleet vielä tosi kylmiä mutta eiköhän tää tästä taas lämpene. Itse toki tarvitsen hyvinhyvin paljon lämpimämmän veden ennen kuin suostun uimaan mutta koirat eivät ole onneksi niin nuukia.

Treenasin keskiviikkona pikaisesti molempien koirien kanssa huomisia kisoja varten. Hipille palkkailin lähinnä edessä kävelyä, se kun tuppaa menemään aika vinoon. Palkkaan sen AINA vasemmalla kädellä niin että heitän vielä enemmän vasemmalle mutta silti se hölömö kaartaa oikealle ja naksauksen jälkeen kääntyy aina ensin oikealle. Joku siellä vetää. Jälleen (tai ehkä enemmänkin edelleen) työskentely on melkoisen kiihkeää eikä ääneltä voi mitenkään välttyä. Sannan kanssa yhtä tökkivää kohtaa helpotettiin joten saa nähdä miten se toimii. Toisaalta Hippi on vähän poikkeuksellinen tyyppi ja sen helpot liikkeet ovat oikeasti tosi vaikeita. Sitten taas mukahelpot pyörähdykset ovat silkkaa pikkusheltin aliarvioimista eikä niitä voi tehdä kisoissa. Hipillä on kisannut viimeksi viime kesäkuussa Oulussa joten saa nähdä mitä kaikkea Kikkelström huomenna keksiikään!

Flown kanssa tein pätkiä lähinnä jotta itse muistaisin mitä tehdä ja milloin. Kas kun tässä on ollut Ylöjärven kisojen jälkeen paaaljon aikaa treenata mutta enpä ole tehnyt tämän ohjelman eteen mitään. Tämän takia ihan pelkän ohjelman muistaminen on edelleen hieman tökkivää joten täytyy vaan toivoa että pystyy ohjaamaan koiraa reilusti huomenna ja oikeilla käskyillä.

Torstaina kämmäsin sen verran Flown kanssa että päätin palkkailla sitä pikaisesti front ja side-tempuista kun jätin auton parkkihalliin. Jostain syystä Flow otti parkkihallin kaikumisesta hieman häiriötä eikä oikein kyennyt suoriutumaan näistä. Muut temput teki iloisesti mutta kun olisi joutunut seisomaan ja kävelemään mun edessä nokka menosuuntaan, tuli ongelmia. Yritin helpottaa ja kannustaa mutta kovasti mutta mustavalkee vähän tilttas. Jätettiin tämän treenaaminen sitten kokonaan mutta täytyy toivoa ettei se nyt vaikuta kisojen tekemiseen... En yhtään osannut tuollaista aavistaa kun F ei ole mistään paikasta ottanut mitään häiriötä mutta jostain syystä tämä oli uutta ja ihmeellistä. Eihän siihen maailma kaadu jos yksi temppu jää tekemättä, korjaillaan tätä sitten lisää kisojen jälkeen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti