sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Kaikkea vähän

Tovi taas vierähtänyt siitä kun viimeksi mitään tänne rustasin. Eipä tosin mitään ihmeellistä ole tapahtunutkaan. Viime sunnuntaina oltiin Hipin kanssa omissa agilitytreeneissä. Satu oli kehitellyt radan jonne oli tungettu kaikki mahdoton ja mahdollinen. Alkuun rata näytti melko mahdottomalta mutta eihän siinä auttanut muuta kuin kokeilla. Ekalla yrityksellä päästiin puoleen väliin kunnes sain Hipin juoksemaan yhden esteen ohi putkesta vastaanotettaessa. Toisella yrityksellä saatin rata suoritettua nollalla :) Kolmannella kerralla kokeiltiin vielä eri ohjauskuvioita ja nekin toimi. Nyt vaan kisoissa pitäisi muistaa että Hippi toimii monella eri kommervenkillä eikä aina vaan tekisi sitä tuttua ja turvallista. Välillä voisi ottaa vähän niitä riskejäkin ;) Ilmoitin Hipin 3.1 kisoihin kahdelle radalle, päästään tekemään sitä puomia. Jatkamme siitä mihin viimeksi jäätiin eli koira pois radalta jos juoksee puomin. Mitään muuta ei noista kisoista haeta.

Sitten aiheeseen koiratanssi. Mulla on selvästi joku viha-rakkaus suhde kyseiseen lajiin koska puolet ajasta olen valmis hautaamaan koko harrastuksen Hipin haukkumisen takia ja sitten kuitenkin jostain nousee pieni sarvi otsaan että en kyllä anna periksi. Nyt näyttää olevan taas tällainen positiivinen kausi menossa koska olen saanut jopa suunniteltua uuden ohjelman Hipille. Sini auttoi musiikin kanssa ja miksasi yhteen pari kappaletta elokuvasta Stardust. Kaiken lisäksi huomasin youtubessa videoita selatessani koiratanssi-videokilpailun jonne innostuin ilmoittautumaan viime tipassa... Olin ehtinyt treenaamaan koko esitystä ainoastaan kerran ennen kuin se kuvattiin torstaina. Tämä tietysti näkyy varsinkin temppujen vaihtuessa toiseen mutta väliäkö tuolla. Lähinnä parasta oli se että vaikka tuo räpellys kuvattiin agilityhallissa niin Hippi ei haukkunut :O Sillä on ollut vähän tiukka linja nyt tuon ääntelyn suhteen, joutuupi autoon jos äityy mökäämään. Näyttää toimivan. Saimme tähän ohjelmaan jo uudetkin temput mukaan, edessä sivuttain kävely ja ohjaajan ympäri tanssiminen. Tässä tuo ohjelmantekele. Hallissa oli hiukka kylmä siksi ohjaajan toppavarustus vaikkei se ainakaan tuo yhtään lisää eleganttiutta esitykseen ;D

Tänään oli taas tokon valmennusryhmän treenit joten voin kirjoittaa myös treenanneeni tokoa. Muuten sitä ei kauheasti ollakkaan treenattu ;) Aiheena oli seuraaminen johon saimme hyviä neuvoja mm. vasemmalle käännäksiin jotka Hippi yleensä hieman yli-tekee. Menee samalla lailla kuin hevonen etuosakäännöksessä eli ei käytä lainkaan takapäätään. Tämä ei ainakaan helpota edistämisongelmassa. Nyt paljon treeniä missä käännöksen jälkeen heti pysähdys jolloin Hippi nopeasti alkoi hakemaan peruasentoa ja sitä kautta tiiviyttä käännökseen. Takapään käyttö ei pitäisi ola Hipille tuntematon käsite, tempuissa on stä kovasti opetellut. En vain ole saanut sitä seuraamiseen siirrettyä samassa mittakaavassa. Edistämiseen saimme vinkiksi tehdä suoria pätkiä jossa pari askelta normi kävelyä, sitten juoksua, hidasta, juoksua, normia jne. Hippi joutui tosissaan keskittymään oikean paikan pitämiseen. Seuraamisen lisäksi teimme ohjattua noutoa. Tämä on Hipillä ihan alkutekijöissä joten teimme ihan vaan lähetyksiä kapulalle joka oli viety sivuun. Tätä täytyisi oikeasti alkaa treenaamaan, koira ei ole itsekseen sitä oppinut. Ei vaikka olen kyllä kertonut minkälainen liike on kyseessä. Huoh.

Loppuun vielä muutama talvinen kuva, nyt kun sitä lunta vihdoinkin on!

4 kommenttia:

 1. Ihania talvisia kuvia tytöistä! Ja kivaa katseltavaa tuo teidän tanssi, Hippi on niin eripätevä! =D Läppäriltä katsottiin videota; Zen istu pää keikkuen vieressä, nuuski konetta sen näköisenä, että sinne olitte piilotettuna. ;) Mukavaa, rauhallista joulua teidän laumalle!

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia taasen! Mäkin huomasin sen videokisan, mutta en jaksanu innostua kuvaamaan. Luulen, että te tuutte kyllä pärjäämään siinä, ainakin peukut pystyssä :)! Tosi hyvä, ettei Hippi haukkunu yhtään kuvaustilanteessa. Kiva lisä ne pyörähdykset pakituksen jälkeen :).

  VastaaPoista
 3. Vau Nadja ja Hippi!!! IHANA tanssivideo, aivan mahtava, tosi tyylikästä ja taitavaa menoa!!! Kyllä tolla pitää palkinnoille päästä, ehdottomasti, me peukutellaan!!!

  Jos teijän 3.1 kisat on Hyvinkäällä, niin siellä nähdään:) Mekin ollaan tulossa kisaamaan kaks starttia;) Rapsut koko jengille!!

  VastaaPoista
 4. Jep, Hyvinkäälle ollaan menossa :) Näemme siis siellä!!

  VastaaPoista