sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Treenailua joululomalla

Jos joulussa on jotain hyvää niin vapaapäivät. Ja vielä kun työpaikan vaihdoksen takia tulee pari viikkoa lomaa niin ehkäpä sitä ehtii taas ladata tyhjentyneitä akkuja edes vähän :) Joulua vietettiin Turussa äidin luona. Aattona kävin myös Hipin ja Kirpun kanssa tätini ja serkkujeni luona leikkimässä joulutonttua... :D Koirat pääsivät näyttämään temppujaan lapsille.

Tänään kävin Hipin kanssa hallilla treenaamassa kera Sinin ja Sonicin. Tarkoituksena oli treenata ihan vain tekniikkaa, ei rataa ollenkaan. Otin pitkästä aikaa putken A-esteen alle ja harjoittelin oikean käskyn kuuntelemista. Lähetin Hipin hieman sivusta suorittamaan tehtäviä jotta se joutui juoksemaan A:n ohi päästäkseen putkeen. Nämä alkavat sujumaan jo melko hyvin, Hippi todellakin kuuntelee tarkasti tuleeko käskynä kiipee tai putkeen :) Täytyy vaan kisoissa muistaa ettei yritä kauheasti itse ohjata tuollaisissa kohdissa vaan ainoastaan tiukasti käskyttämällä yrittää saada koira oikealle esteelle. Treenasin myös erilaisia keppikulmia, etenkin sulkukulmaa joka on Hipille se vaikeampi asia. Nyt kuitenkin onnistui tiukatkin viennit, kääntyi upeasti oikeaan väliin pujottelemaan. Kokeilin myös pidemmästä matkasta lähettämistä ja hienosti ampui pidemmältäkin matkalta 90 asteen avokulmaan. Itse pystyi jäämään sinne parinkymmenen metrin päähän odottelemaan että koiruus pujotteli loppuun asti. Lopuksi vielä muutamilla esteillä pientä tekniikkatreeniä, ne kun näyttää olevan ohjaajalle kaikkeista vaikeimpia ;) Koira kyllä menee sinne minne ohjataan.
Täältä löytyy pieni videopätkä päivän treeneistä :)

Eilen löytyi myös yhdeltä cd:ltä Hipin ensimmäinen tokokoe. Latasin senkin nettiin näytille vaikka tuolta jo näkyy kuinka väärä neidin seuraamispaikka on ;) On siis alusta asti opetettu nätisti edistämään. Pätkästä näkyy myös ettei Hippi ole oikeastaan ikinä osannut kauhean hyvin tuota seisomaan jäämistä, sen kanssa ollaan kyllä menty just sieltä mistä aita on matalin. Jospa tässä ottaisi projektin ja oikeasti opettaisi koiralle mitä siltä yritetään pyytää. Anyway, tässä tuo koe on. Hippi on siinä 15kk. Intoa oli enemmän kuin tarpeeksi eikä ollut ikinä ennen tehnyt putkeen liikkeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti