lauantai 8. maaliskuuta 2014

Vaimennettu riemunkiljahdusNyt ei voi hihkua ja riemuita, siitä kun ei seuraa koskaan mitään hyvää. Siispä tyydyn vain neutraalisti mainitsemaan että oltiin Hipin kanssa keskiviikkona kontrolliultrassa Espoon Eläinsairaalassa. Halusin tuon ultran vielä uudestaan jotta näkisi, onko haimassa lisämuutoksia tms. Olin ottanut maanantaina myös kontrolliverinäytteet mutta ne eivät harmillisesti ehtineet valmistua keskiviikoksi joten sitä lipaasi-arvoa ei nyt ollut tiedossä.
Punnasin Hipin klinikalla ja se oli laihtunut puoli kiloa... Tuo low fat ruoka on sille selkeesti liian kevyttä mutta en ole uskaltanut sitä ihan ylenmäärin syöttää kun en ole tiennyt millainen rasvan kokonaismäärä olisi ongelmia aiheuttanut. Hippi on syönyt sitä suunnilleen reilut kaksi desiä päivässä. Anyway, tässä eläinlääkärin (Laila Castren) kirjoittamat kotiutusohjeet:
"Hippi on voinut hyvin. Painelukipua ei vatsassa ollut. Ultraäänikontrolli: Sappirakon poistoalueella nähdään edelleen paikallinen voimakaskaikuinen reaktio. Tästä on mahdoton erottaa arpikudosta haimakudoksesta. Haimatiehyt ei ole laajentunut. Muualla haiman alueella ei nähdä tiivistymiä. Maksakudos on tasaista ja koko normaali. Odotellaan kontrolliverinäytteen tuloksia. Jos lipaasi taso on alle 400, on tulehdus rauhoittunut. Jää seuraamaan vointia ja kontrolloi arvo uudestaan noin 3-4 kk kuluttua. Koita saada Hipin paino entiselle tasolle lisäämällä ruoan määrää. Jos lipaasi taso on koholla, voit kokeilla antaa Viokase-jauhetta tukihoitona ruoan seassa pakkauksen ohjeen mukaan. Soita tarvittaessa Hipin voinnista eläinlääkärille.

Tältä käynniltä mielenrauhaa toi se, ettei haimassa ollut nähtävissä mitään erikoista. Sitä tarkasteltiin eri puolilta ja ainoastaan tuon sappirakon poistokohdan alueella oli tuo "tiivistymä" mikä nyt mitä todennäköisimmin on siis arpikudosta. Kyselin että milloin uskaltaisi siirtyä takaisin normaaliin (raaka)ruokaan mutta ell suositteli syöttämään tuota nappulaa vielä jonkin aikaa koska koira on voinut nyt niin hyvin. Tämä tuottaakin suurta pähkäilyä. Mitä tehdä? En haluaisi syöttää nappulaa mutta toisaalta ruokinta on hyvin isossa roolissa haimatulehduksen laukaisijana joten entisessä ruokavaliossa on mahdollisesti ollut jokin tekijä joka on ongelmia aiheuttanut. Ja Hipin oireita on kerrassaan hankala tulkita, niitä kun on sen verran vähän. Teen todennäköisesti niin että syötän nyt vielä toisen pikkupussillisen tuota nappulaa ja sitten alan lisäilemään varovasti lihoja mukaan. Täytyy pitäytyä vähärasvaisissa lihoissa ja kasvissoseissa.
Kysyin myös, uskaltaisiko jossain vaiheessa palailla agilityn pariin mutta ell sanoi ettei hän näe siinä mitään estettä. Kun koiran vointi on erinomainen, niin normaalia elämää voi jatkaa. Ehkäpä sitä voisi siis hankkia lisenssin tälle vuodelle.

Eilen tuli sitten vihdoin se lipaasi-arvo joka oli 105! Alle 200 on varmasti negatiivinen haimatulehduksen suhteen joten tuo tulos varmisti sen minkä Hipin tämänhetkinen vointi oli jo kertonut, haimatulehdus on historiaa :) Voihan helpotuksen huokaus! Hipin matkalle on heitelty vaikka ja mitä kapuloita mutta onneksi tuo rakas pikkumusta jälleen kerran kipusi ja kapusi niiden yli!


(Nää on taas kännylaatua mutta sillä on niiin paljon helpompi kuvata kun tuolla järkkärillä :P )

Flown kanssa oltiin keskiviikkona jälleen Sennin koulutuksessa Veikkolan hallilla. Taas tuli huomattua että tuo laukkaympyrä ei ole agilityn kannalta ollut se järkevin temppu opettaa. Flow lähtee vastapäivään juostessa hyvin mielellään vaan juoksemaan ja ohittelee siinä kaikki esteet. No, itsepä tuon sille opetin. Täytyy vaan palkata ahkerasti esteiden suorituksista. Radan tekeminen on muutenkin ollut niin vähäistä ettei F osaa vielä itse rataa yhtään lukea. Omalla hallilla on vaan niin kökkö treenata kun hiekkapohjan takia kaikki heitetyt palkat on hyvin pitkälti poissuljettuja. Flow ryntää niin kovasti lelulle että sitten on suu täynnä hiekkaa ja sepäs onkin hanurista! Pelkästä kädestä palkkaaminen ei vaan ole aina se tehokkain tapa. Kas siinä pulma ratkaistavaksi.

Tänään oltiin kuitenkin omalla hallilla tekemässä tokoa. Flow teki putken kautta stoppeja. Muutama hyvä jarrutus tuli mutta vielä on tekniikassa hiomista. Tunnaria tein piilottelemalla ensin omaa pitkin hallia niin että F juoksi aina muiden kapuloiden ohi omalle. Vikalla kerralla työnsin oman kylmästi muiden joukkoon. Tästä F hieman hämmentyi, maisteli muutamaa väärää mutta löysi kuitenkin omansa. Saisikohan tällä tavalla toisenkin ongelmatapauksen joka nostelee vääriä kapuloita etsiessään omaa 8).

Loppuun vähän koiratanssiohjelman temppujen treenaamista. Ollaan aika hukassa siihen nähden että kisat on kahden viikon päästä. Ohjelmassa on runko mutta vielä on monta wtf kohtaa jotka eivät toimi. Mulla oli musa vain kännykästä mutta kyllä senkin avulla huomasi että sujuvuus on vielä valovuosien päässä. Olen silti havainnut tämän ongelman ja yritämme kovasti ratkaista sitä. En vain tiedä, riittääkö pikkuFlown rahkeet voittajaluokkaan mutta sählätään sitten jotain omiamme vaikka muiden kiusaksi.

2 kommenttia: