torstai 13. maaliskuuta 2014

Jumitusta


Hieronnan jälkeistä euforiaa, mäkin viettäisin mieluusti työpäiväni näin rennoissa merkeissä...


Keskiviikkona Flow kävi hierojalla koska on taas ottanut vähän tälliä ja törmäyksiä juostessaan pää viidentenä jalkana. Flown hoiti eka kertaa Hyytiäisen Mari ja käynti oli kyllä tosi hyödyllinen! Flow-paralla oli varsinkin oikea takajalka ihan jumissa polven ympäriltä :( Mari sanoi, että voi olla tosi vanhakin vaiva, jopa pentuajan tällit ovat voineet tämän aiheuttaa (Flowhan kipusikapusi pentuaitauksestaan ja tuli mukkelismakkelis lattialle). Tää selittää hyvinkin sen, miksi esim takajaloille nousu on ollut Flowlla tosi vaikea opeteltava... Samoin vasemman takajalan nosto on ollut haasteellisempi, meneehän siinä paino oikealle jalalle. Ja onhan Flow ollut hoidettavana ennenkin mutta tuota ei ole ennen löytynyt. Liikkeistä Mari huomautti että Flow liikkuu vähän löysästi edelleen ja kiertää liikkeessä kintereitä ulospäin. Käynnin aikana näki hyvin miten F vastasi hoitoon, ilmoitti päätä kääntämällä aina kun oli kipeä kohta ja venytteli kyljellään maatessaan kun jumeja saatiin auki. Nyt lepäillään loppuviikko ja sitten katsotaan muutaman viikon päästä uudestaan miten hoito on auttanut. Kävelylenkkejä saa tehdä mutta ei rajuja käännöksiä yms joten Flow pääsee taas fleksiseikkailemaan.

Tämäpä tarkoittaa myös hieman komplikaatioita koiratanssiesityksen treenaamiseen.
Maanantaina kokeilin uutta ohjelmaa ekaa kertaa musiikin kanssa kokonaisuudessaan ja kyllähän siinä olisi vielä treenattavaa, aika paljonkin. Tosin olin yllättynyt että se onnistui edes jotenkuten vaikka temppuketjut olivat Flowlle uusia. Silti sujuvuus ja "flow-tila" oli tekemisestä vielä aikas kaukana. Nyt voin toki ihan itse harjoitella oman käskytyksen kuntoon ja uskoa siihen että Flow on sen verran kiltti tyyppi että tekee kyllä pyydetyt asiat jos käskyt vaan ovat loogiset ja ajoissa. Voidaan me jotain pientä ja rauhallista treenata kuten mun edessä seisomista mutta muuten vältetään kaikkea ylimääräistä tekemistä.

Sunnuntain agilitytreeneissä tehtiin pientä radanpätkää putken ja parin hypyn avulla. Lähinnä valsseja ja takaakiertoja, sellaista pientä nyhertämistä. Hippiä en vielä uskaltanut treeneihin ottaa, toki vähitellen voisi itsekin uskoa että koira on kunnossa ja sen kanssa voisi palata normitouhuihin.

Lauantaina koirat joutuivat piiitkästä aikaa jäämään toviksi yksin kotiin kun läksin kaverini kanssa kuuntelemaan Jarkko Aholaa Lohjalle, jälleen kerran huippukeikka. Syrän.
Hippi on kyllä vähän reppana yksinolija, se todennäköisesti makaa oven takana koko sen ajan kun olen poissa. Nytkin olin antanut niille luut jotka muut olivat syönyt mutta Hipin luu oli siinä oven vieressä ja sitten yöllä se syötiin kauhealla tohinalla kun tulin kotiin. Välillä Hipillä on ollut myös hirveä jano kun se ei ilmeisesti käy edes juomassa. No, onneksi sen ei tarvitse olla yksin juurikaan näitä satunnaisia kertoja lukuunottamatta. Hippi on vähän läheisriippuvainen varjo.

Flow on muuten taas eetterissä ensi maanantaina ylen aamuTV:ssä kun pomo on siellä puhumassa koirien hampaiden hoidosta. Tokihan siellä pitää esimerkkikoira olla näyttämässä miten hommat hoidetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti