maanantai 9. joulukuuta 2013

Lämpimässä treenaamassa


Tänään oli luksusta päästä treenaamaan lämpimään halliin Sennin kanssa, voittaa aika helposti pakkastreenit pihalla ;) Edellisenä yönä ilmosin koirat koiratanssikisoihin Janakkalaan ja valvominen tuottikin siinä mielessä tulosta että molemmat koirat saivat kisapaikan! Flown ilmoitin HTM:n alokasluokkaan ja Hipin FS:ään. Olin jo jossain vaiheessa pistämässä Hippiä varhaiseläkkeelle koiratanssin kisaamisesta mutta sitten se teki niin hyvin lemmikkimessuilla että päätin vielä kokeilla yhdet kisat, katotaan jatkoa sitten niiden perusteella. Flowlla on vielä tekemistä positioiden kanssa mutta toisaalta niitä voi harjoitella missä vaan ja milloin vaan (tyrsk, näkis vaan :D). Siispä tänään hinkattiin oikeaa puolta. Flow tarvii vielä kättä avittamassa mutta siitä olisi syytä päästä mahd pian pois. koitin tänään pallopalkkaa kainalosta ja se nyt ainakin tuntui toimivan suht hyvin joten sillä jatkamme. Oikea puoli ei ole myöskään vielä yhtä tiivis kuin vasen joten työsarkaa riittää vielä ihan kiitettävästi. Käännökset ja pyöritykset sen sijaan sujuvat jo kohtuullisesti.

Sivuttain kävelyn Flow oppi luvattoman helposti! Tai siis lähinnä sen etäisyyden siinä. Vastahan se oppi koko asian ja nyt tekee jo useamman metrin päästä hienosti etenemättä juurikaan! Hämmästyttävää :)

Myös Hipin edessä sivuttain kävely edistyy. Olen naksutellut sille nyt liikkeestä ja palaset alkavat loksahtelemaan paikoilleen pienen sheltin päässä. Vielä huomaa että se pelkkä front-asento on Hipillä tiukassa ja liike siksi vielä vähän "hapuilevaa" mutta eiköhän se tästä lähde etenemään.

Flown kanssa tehtiin myös saavin kanssa kiertämisen ja päällä kikkailun erottelua. Tämän F osaa kyllä ihan superhyvin. Tosin oon alusta asti tehnyt sille niin että kiertämään lähdetään pujottelun kautta ja saavin päälle ympärimenon kautta. Helpottaa pedantin bordercollien elämää huomattavasti. Muutenkin saavin päällä taiteilua vahvistettiin sillä lemmikkimessuilla ollut ruokatynnyri kaatui monta kertaa ja siksi jouduin ottamaan tuon runt-tempun pois esityksestä. Onneksi F ei ota pahemmin pulttia tuollaisista pienistä vastoinkäymisistä vaan teki hommia ihan normaaliin tahtiin.

Treenien jälkeen käytiin vielä lenkillä pimeässä metsässä otsalampun valossa. Lumi tekee metsästä heti paljon valoisamman, luksusta :)

Tässä vielä tyyppien treenailusta videotodistetta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti