keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Kaikkea ei voi kerralla muistaa


Muutama pikkujutut unohtui viime postauksesta joten lisätään ne tähän omaan. Ensinnäkin Flown pisteet koiratanssikisoista.
Mirja Ovitz: Tekninen 85, taiteellinen 85 yht. 170
Hannele Parviainen: Tekninen 84, taiteellinen 82 yht. 166
Tiina Jounio: Tekinnen 89, taiteellinen 88 yht. 177: "Vauhtia ja tekemisen iloa! Tällaista työskentelyä on ilo seurata."

Viime keskiviikkona oltiin työkaverin kanssa lenkillä ja koirat touhusivat omiaan. Yhtäkkiä huomasin että Flown kaulus oli veressä. Tutkin nopeasti koiran läpi mutten löytänyt mitään. Kaveri tutki oman koiransa suun mutta sieltäkään ei löytynyt mitään. Flown viereen oli tippunut veripisaroita joten tutkin koiran uudelleen ja syy löytyikin korvasta jonka kärjessä oli pieni naarmu. Korva on sellaista aluetta että sieltä tulee aina kiitettävästi verta ja niin nytkin. Yritin lumella vähän tyrehdyttää vuotoa mutta eipä siitä ollut mitään apua, tippoja tipahteli aika ajoin lumeen. Meidän reitti oli varmasti mielenkiintoisen näköinen seuraaville lenkkeilijöille ;)

Tässä Flow oli vielä kohtuullisen siisti. Korvan päässä näkyykin tuo pieni haava/naarmu.


Kun päästiin töihin, oli Flown kaulus jo ihan punainen joten ei muuta kuin koira pesulle. Märässä lumessa riehuminen takasi sen, että veri oli levinnyt hyvin kaulukselle. Tuunasin korvaan taitoksista ja teipistä pienen painesiteen koska "haava" oli pintanaarmu eikä sille olisi voinut mitään tehdä. Flow pääsi työpaikan heräämöön eristyksiin ettei sotkisi henkilökunnan tiloja.Olin yllättynyt ettei Flowta haitannut tuo paketti ollenkaan. Pelkäsin ettei se pysyisi hetkeäkään jos F ravistelisi päätä mutta siellä se nukkui nätisti vankilassaan koko päivän. Tihkuvuotokin saatiin lopulta tyrehtymään joten F pääsi takaisin muiden kavereiden sekaan. Kaikkea sitä voi sattua ja tapahtua. Onneksi korvanlehti ei mennyt halki tms.

Nyt kun freestyle on hetken tauolla, päästään Flown kanssa treenaamaan htm:ää ihan urakalla. Oikealla puolella on sivuaskeleet nyt työn alla, pyöritykset jo sujuvatkin. En opeta uusia positioita ennen kuin nämä "vanhat" osataan varmasti kunnolla. Ohjelmaamme tulee kolme positiota eri temmoilla, käännöksillä, pyörityksillä ja sivuaskeleilla. Onneksi kisoihin on vielä reilu kuukausi aikaa. Itse ohjelmahan on onneksi valmiina mutta harjoitellaan edelleen siinä tarvittavia perusasioita. Ja mun tarttee ekaks harjoitella noita käskyjä ilman koiraa, ei ole reilua jos itse kämmäilee ja aiheuttaa epävarmuutta koiralle.
Katsoin noita ens vuoden koiratanssikisoja ja jos vaan mukaan mahtuu niin voisimme yrittää voittajaluokkaa ehkä maalis- tai huhtikuussa. Mikäli siis keksitään sopiva musiikki ja keksitään ohjelma. Yksi musiikki mulla oli varastossa mutta säästelen sitä vielä. Täytyisi löytää vähän hilpeämpi kappale kun koirakin on tuollainen iloinen hääräilijä. Ja toi musan löytäminen on tunnetusti se vaikein osuus. Plääh.

Niin ja perjantaina oltiin Sirken tokotreeneissä ja saatiin tosi hyvä vinkki tunnarin opettamiseen! Eli väärät kapulat ihan lähetyspaikan eteen ja itse vein kapulan piiloon pidemmälle. Tässä pääsi heti sanomaan koiralle kun se kiinnostui niistä vääristä että heihei, eksä muista että vein kapulan tonne pidemmälle. Flowhan meni suoraan noille väärille jolloin pystyin heti sanomaan että tekee nyt väärin. Tämän jälkeen se lähtikin etsimään omaa josta sai ison palkan. Tehtiin kuutisen toistoa ja siirryin aina kauemmas vääristä kapuloista jolloin F joutui juoksemaan niiden yli. Tässä tajusi kyllä tosi hyvin sen eron että ollaan haistelemassa eikä vaan oteta ekaa löytynyttä kapulaa! Hitsi, tätä tarttis varmaan tehdä Hipinkin kanssa ihan vain vaihtelun vuoksi.
Seuraamisessa saatiin vinkiksi tehdä paljon häiriötreeniä sillä F vilkuili sivusilmällä mm. putkea jonka ohi mentiin. Häiriötreeni aloitettiin perusasennossa jossa sanoin Flowlle joka kerta kun se haksahti Sirken häiriöihin (vibkuba lelu). Huomautin niin monta kertaa että ei enää reagoinut vinkuun vaan piti kontaktin ja sitten sai superpalkan. Tämä selkeästi treenilistalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti