sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Vapaapäivät, mikä ihana syy treenata!


Joulu oli ja meni. Aatto vietettiin Turussa ja muuten vain laiskoteltiin. Hippi osallistui piparihaasteeseen mutta halusi ottaa siihen hieman lisähaastetta

Syksy olikin aika hektistä, tuntui että joka viikonloppuna oli jotain ohjelmaa joten tällaiset eitehdämitään-päivät ovat ihan mukavaa vaihtelua! Tosin käytiin me pikaisesti joulupäivänä hallilla tekemässä ei-mitään-järkevää ja eilen uudestaan ihan ajatuksen kanssa. Hippi teki pitkästä aikaa ihan rataa, lähinnä hypyille irtoamisia ja niistoja. Niin ja kepeillä tiukkoja takaaleikkauksia. Siitä on niin pitkä aika kun esim noita keppejä ollaan treenattu että Hippi jopa lopetti parilla kerralla kepityksen kesken. Jatkoi kyllä kun käskytin hieman tiukemmin mutta sehän alkaa unohtelemaan jo asioita 8) Niin harvoin ollaan nyt agilitya tehty ja silloin kun ollaan jotain tehty, on se todennäköisesti ollut jotain helppoa minkä Hippi jo osaa.

Flown kanssa jatkettiin keppejä ohjureilla. Tällä kertaa napsittiin neljä ohjuria keskeltä pois eikä F hämääntynyt siitä lainkaan. Hidasti hieman niissä kohdissa missä ohjureita ei ollut, huomasi kuinka se oikein keskittyi tekemään oikein.
Oikean puolen seuraaminen ei ole edennyt sen kummemmin, tää tuntuu olevan tosi vaikeaa Flowlle. Nyt on kuitenkin parantanut asennetta ja tekemisen meininki alkaa olemaan kohdillaan. Silti positio ei ole vielä niin tiivis ja suora kuin mitä siitä haluaisin. Onpas pitkä ja kivinen tie. Verrokkina naksuttelin hallilla myös esineen kiertoa peruuttaen, viiden minuutin jälkeen tarjosi jo koko kierrosta pienillä käsiavuilla. Hippikin oppi tuon tempun aikoinaan tosi nopeasti mutta ajattelin ettei se ole Flowlle helppo temppu pitkän kropan takia. Saas nähdä, saataisiinko tästä jo seuraavaan ohjelmaan uusi temppu.
Kokeilin myös mua kohti peruuttamista pidemmältä matkalta. Välillä jopa onnistui mutta suurimman osa ajasta Flow lähti tekemään peruutusympyrää mun edessä. No temppu kai sekin olisi ;)

Keskiviikkona Flow pääsi ekaa kertaa elämässään raveihin kun lähdin pitkästä aikaa Vermon iltaraveihin. Nuorempana kävin lähes viikottain raveissa ja silloin tuli kierreltyä ympäri Suomea eri raviradoilla. Tutuiksi tuli niin Ylivieskan, Mikkelin, Jyväskylän, Turun, Kouvolan, Kokemäen, Riihimäen kuin Tampereenkin raviradat. Koirien jälkeen ei ole ollut oikein aikaa tähän harrastukseen mutta sattui ravit ja vapaapäivä samalle päivälle :) Panda jäi tällä kertaa kotiin sillä ajattelin sen viihtyvän paremmin kotona kuin mahdollisesti tuulisessa Vermossa. Hippi on käynyt ennenkin ravureita katsomassa joten tiesin sen ottavan tilanteen lungisti. Flow ei käyttäytynyt yhtään sen huonommin. Istui radan reunalla ja katseli hiljaa ohi juoksevia hevosia.Täytyypä taas aktivoitua ravien suhteen!

Tänään kävin pikaisesti ulkona treenaamassa HTM:ää kun keli sattui kohdilleen. Ensin pääsi Hippi. Mä en voi käsittää miten siistiä voi seuraaminen olla pienen shetlantilaisen mielestä, eikä edes väliä kummalla puolella. Otin videokameran mukaan ja vaikkei Hipin seuraaminen kaikissa tilanteissa olekaan täysin korrektia, on se silti niin hupaisan näköistä etten jaksa asialle enää mitään tehdä. Tuo Hipin pingviinikävely on kerrassaan riemastuttava sekoitus hyppelyä, juoksuaskeleita ja jättimästä annosta tohkeilua. Ja sivuaskeleet oikealla puolellakin alkavat luonnistua, vieläpä kohtuullisen suorassa!

Flow oli myös kovin reippaana, pyörähteli innoissaan ihan omia piruetteja. Alkuun poikitti ja painoi oikeallakin puolella mutta sitten kyllä tasaantui. Olipas hyvä, että mulla oli kamera mukana sillä siitähän näkyi että mä kävelin koiraa kohti!! Siis voi pyhä jysäys! Nytpä harjoitellaan taas kiintopisteeseen katselemista jos ei muuten osaa suoraan kävellä... Voihan nolous. Lelupalkka kädessä jähmetti Flowta eteenkin täyskäännöksissä, kainalosta palkattuna periaatteessa ihan ok mutta sitten mun on vaikeaa liikuttaa kättä normaalisti. Täytynee vaan hyväksyä se, ettei kerralla saa kaikkia osa-alueita kuntoon. Suurin ongelma on nyt kuitenkin selätetty kun ollaan päästy eroon tuosta "imutus"kädestä, se kun oli ihan mahottoman vaikeaa.
Jospa nyt hinkkais hetken aikaa ihan urakalla tätä positiota ja sitten antaisi Flowlle pienen mietintätauon jonka aikana voisi toivoa ongelmien häviävän itsestään ;) Sound´s like a plan!

Lopuksi treenasin vielä tuota kohti peruuttamista, edelleen tuo peruutusympyrä lähtee hyvinkin helposti. Täytyy tehdä tätä jonkun seinän tms vieressä. Tosin Flow ei kauheasti pidä noista seinistä, sitä vähän ahdistaa kaikki apuna käytetyt esteet tai seinät. Lisäksi Flow teki kaukana sivuaskeleita mun selän takana. Peruutuksessa joudun hieman ohjaamaan että pakittaa suoraan mutta nuo sivuaskeleet on kyllä jo aikas hienot, tekee ne ihan suoraan :)

Tässä vähän elävää kuvaa treeneistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti