keskiviikko 28. elokuuta 2013

Koepaikka -mikä ihana syy treenata


Hippi sai paikan tokokokeeseen 7.9 joten tämähän luonnollisesti tarkoittaa sitä että nyt tarvii treenata ja paljon. Ja ollaan ahkerasti käyty jo kahtena päivänä tekemässä jotain. Se on paljon se! Niin ja tunnari sunnuntaina pikaisesti kun kävin hakemassa Pandan hoidosta, silloin kolme toistoa jolla toi jokaisella oman mutta kahdella ekalla koski muihin kapuloihin joten kolmannelle laitettiin muutama nami mukaan -> tällä toi hienosti oman koskematta muihin. Voi kiesus mikä projekti tuo tunnari Hipillä onkaan!

Eilen kävin yksin ottamassa pienet treenit. Tein alkuun seuraamista, tuntui oikein hyvältä ja perusasennot olivat suorat, niihin ollaan nyt panostettu. Ruudun bongasi hyvin, juoksi vauhdilla ja takareunasta yli! Naksuttelin sitten ruudun paikkaa noin viiden metrin päästä. Koira ruutuun-> palkka-> kutsu ja rundi mun ympäri ja siitä takaisin ruutuun. Tätä tein useamman toiston, lähemmäs kymmenen. Hippi kyllä juoksi joka kerta hirveällä kyydillä ruutuun, paikka vaan ei ole ehkä ihan täysin selvillä koska hakeutuu helposti jonkun merkin luokse vaikka merkkiä ei olla treenattu piitkään aikaan. Täytyy nyt vaan jatkaa tuota paikka-treeniä.
Liikkeestä istuminen oli hyvä, istahtaa näppärästi eikä liikkeen lopussakaan ole ongelmaa.

Tänään käytiin treenaamassa Sennin kanssa. Tein kisanomaista treeniä kun saatiin apua liikkurointiin. Päätin tehdä kolme liikettä ja sitten palkka. Ekaksi seuraamista. Tämä oli sellaista perusHippiä, tohkeilevaa pingviinikävelyä ajoittaisilla lahkeen näpsimisillä ja maustettuna muutamalla (oikea-aikaisella) pompulla ilmaan. Sitten ruutu, juoksi taas yli enkä saanut ohjattua ruutuun joten tämä otettiin uudestaan huolimatta kokeenomaisuudesta. Toisella kerralla pysähtyi paremmin, pysyi hyvin ruudussa ja siitä ripeästi sivulle. Lopuksi tunnari jossa siirsi muutamaa kapulaa mutta toi oman -> palkka. En ollut ihan varma että ottiko vääriä suuhun, voi olla että vain siirsi niitä.

Toisessa osassa aloitettiin liikkeestä istumisella -> hyvä. Sitten luoksetulo josta tulikin varsinainen pelleshow. Hippi jäi hyvin maahan (sillähän on ollut sitä ongelmaa että on noussut istumaan) mutta kun liikkuri sanoi käsky, lähti Kikki häntä sojossa juoksemaan kohti :D Tätä tapahtui kolme kertaa eikä vauhti hidastunut kertaakaan vaikka huusin sille kesken matkan hieman vihaisesti että mitä hittoa sää teet! Hippi oli jotenkin niin koomisen näköinen kun se pinkoi kauhealla tohinalla tulemaan vaikka kävelin sitä vastaan. Palkkasin sitten pari kertaa puolesta välistä. Hassua, kuinka tällaiset asiat häviävät pienen karvapalleron (yli)aktiivisesta päänupista. Jahka vihdoin päästiin tekemään liike loppuun, oli pysähdykset varsin hyvät Hippi-asteikolla! Seisominen valui ehkä koiranmitan mutta maahanmeno oli just merkille! Hämmentävää! Näiden pysähdysten kanssa kun on muutaman kerran joutunut hakkaamaan päätä seinään.
Vikana liikkeenä tehtiin ruutu uudestaan. Ja taas yli takareunasta mutta pikaisella tule-maa-käskyllä Hippi päätyi keskelle ruutua. Loppuosan Senni liikkuroi normaalisti mutta en kutsunut Hippiä sivulle vaan kävin palkkaamassa sen, kahdessa (vai kolmessa) viime kokeessa Hippihän on nollannut ruudun lähtemällä liian aikaisin mun luo. Ja tätähän tapahtuu luonnollisesti vain kokeessa.

Palkan jälkeen Hippi piti pienen tauon ja sitten hinkattiin vielä hetki tunnaria. Tehtiin kolme kasaa jossa kahdessa ekassa ei ollut omaa vaan se oli vasta vikassa. Yritin palkkailla Hippiä siitä että se haisteli kapuloita kunnolla. Ekalla toistolla ohjasin sitä kasalta toiselle ihan läheltä ja silloin meinasi hieman hermostua kun omaa ei heti löytynyt. Otti kuitenkin oman vikasta kasasta heti kun sen haistoi. Tokalla kerralla ei enää pystynyt keskittymään vaan alkoi näpsiä kapuloita. Löysi kuitenkin oman. Kolmannella kerralla laitoin omaksi kepiksi pienen oksan sillä Hippi toohottaa noiden tunnarikeppien perään niin kovasti ja metsässä ollaan tehty käpy/oksatunnaria varsin onnistuneesti. Tästä Hippi kuitenkin meni ihan sekaisin ja nosti kapuloita ihan miten sattuu joten peli poikki. Pakko oli tehdä vielä yksi normaalisti ja tästä Hippi onneksi toi oman hienosti. Että osaakin olla epätoivoinen liike. Hippi periaatteessa tietää jo hyvin mitä tehdä mutta se väärien nostelu siinä ohimennen tuntuu tosi epätoivoiselta. Ei auta muu kuin treenata vähän lisää.


Silmät kiinni ja menoksi, sanoisi Hippi

2 kommenttia:

  1. Heippa, teille on haaste http://shelttipoikalaku.blogspot.fi/
    t. Jenni & Laku

    VastaaPoista
  2. Kiitos haasteesta :) Yritän vastata siihen jahka ehdin :)

    VastaaPoista