tiistai 13. elokuuta 2013

Voihan varpaat


Tänään oli siis Hipin käynti Mevetissä Anu Saikku-Bäckströmin luona. Anu katsoi ensin Hipin liikkumisen, liikkeissä ei ontumista mutta käännöksessä ihan lievää varomista mistä Anu sanoi ettei huomaisi ellei tietäisi mitä jalkaa pitää katsoa. Mulla oli mukana töissä napatut kuvat ja Anu katsoi ne ensin läpi. Kertoi sitten löydökset kuvista, lunttaan tähän tekstin papereista niin tulee kerralla oikein. Mukana tuoduissa rtg-kuvissa todetaan akuutti nuljuluumurtuma vej 5. varpaan sisemmässä nuljuluussa sekä vanhat nuljuluumurtumat vej. 2 varpaan sisemmässä nuljuluussa ja oej. 5 varpaan sisemmässä nuljuluussa. Vej. 5 varpaan yksi murtumafragmentti sellainen rtg-kuvassa että pieni mahdollisuus että voi tulla myös ylimmästä varvasnivelestä sisareunasta eli liittyä sisäpuolen ligamenttiin. Palpaatiossa ei kuitenkaan löysyyttä alueella eli paranee konservatiivisesti.

Hipillä on siis ollut ennenkin varvasmurtumia joita mä en ole huomannut (tässä kohtiin 10 raipaniskua)! Ainoa selitys on se viime vuoden loppukesän mysteeriontuminen jossa ontui eri jalkoja muutaman päivän, sitähän luultiin silloin borrelian aiheuttamaksi kun vaihtui jalasta toiseen ja ab-kuuri määrättiin siihen mutta todennäköisesti silloin olikin syynä murtumat... Ontuminen hävisi silloin hyvin nopeasti mutta eipä Hippi tälläkään kertaa paria päivää kauemmin ontunut! Että ei nää pienet ontumat ole aina ihan mitään pikkujuttuja. Onneksi Hippi oli levossa silloin antibioottikuurin aikana niin varvas(varpaat) paranivat siinä. Tälläkin kertaa hoitona vielä 10 päivää hihnalenkkeilyä ja sitten kokeillaan liikunnan lisäystä. Anu sanoi että pienellä koiralla varvasmurtumat paranevat yleensä itsestään oikein hyvin eikä Hippi nytkään enää aristanut varpaan tutkimista mitenkään. Eipä voi muuta sanoa kuin että tää taas vähän ruokkii mun hysteeristä puolta, eihän noita ontumisiakaan voi oikein enää seurailla kun tyypillä voi olla varpaat sohjona. Pääasia kuitenkin on se että koira on oireeton, puukkoa ei tarvita ja kohta Hipin kanssa voi jo liikkua normaalimmin. Tekevälle sattuu, sanoisi Kikki.

(Tässä kauneusunilta herätetty shetlantilainen jolla huuletkin mutrulla, niin on nätti)


Flown kanssa tänään superhitaasti hyvä tulee-tyyliin 2by2 keppejä. Meillä on näköjään keppitreenit noin kerran kuukauteen mutta tänään raahasin jopa molemmat portit pihalle, wuhuu! Ekalla toistolla Flow tarjosi vain ensimmäistä porttia mutta nopeasti huomasi myös toisen portin ja teki yllättävän hienoja toistoja! Otin eri kulmia ja myös puunkierron kautta. Olin yllättynyt miten hyvin F teki. Vielä on lomaa jäljellä joten taidan raahata nuo portit uudestaan pihalle vielä tällä viikolla. Ja sitten ehkä kahlailen juutuubia läpi että mites noita portteja sitten lähennellään. Mullahan ei sitä opetusDVD:tä ole vaan mennään tälleen astetta vapaammalla tyylillä.

2 kommenttia:

  1. Hienoa, ettei tarvitse lähteä operoimaan, loisto-uutinen!! Kurjaa, kun aina sattuu ja tapahtuu, mutta jospa nyt saisitte loppu vuoden viettää ilman mitään ylimääräisiä lepolomia!! Malttia ja turvallisia kaahailuja Hippiäiselle ja paljon rapsuja koko laumalle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä uutinen parhaasta päästä :) Nyt vaan odotellaan että varvas saadaan kuntoon ja päästään taas normaaliin arkeen!

      Poista