maanantai 31. joulukuuta 2012

Kolmas kerta toden sanoo

Hipillä oli torstaina siis se aika Viikin sisätautiklinikalla. Itse olin silpaissut edellisiltana vahingossa terävällä veitsellä käteeni 7 tikkiä vaatineen haavan joten kyydin kanssa meinasi tulla ongelmia mutta onneksi kaikki järjestyi. Mua ahdistaa Viikissä se että koira joutuu jäämään sinne eikä tutkimuksiin pääse mukaan... Onneksi Hippi oli ollut reipas potilas, oli heilutellut häntää ja liekutellut kaikille. Lopputuloksena kuitenkin se että Hipillä todettiin kolmannen eläinlääkärin toimesta mucocele, diagnoosi lienee kohtuu varma ;) Tiesinhän minä että haluavat vielä itse tutkia tuolla jotta koiraa ei turhaan leikellä ja hyvä niin. Veriarvot tutkittiin myös kertaalleen ja tällä kertaa kaikki olivat kunnossa, hyvähyvä! Tässä käynnin yhteenveto:
" Yleiskunto hyvä, sydän- ja keuhkoäänet normaalit. Vatsan painelututkimuksessa ei poikkeavaa. Ei kuumetta.
Verinäytteet: Maksaentsyymit ja bilirubiini nyt täysin normaalit. Kolesteroli ja triglyseridit normaalit. Munuaisarvot, proteiini, albumiini, glukoosi ja elektrolyytit normaalit. Täydellinen verenkuva normaali. Sappirakonpoistoleikkausta varten Hipiltä tutkittiin myös veriryhmä sekä veren hyytymistekijät, tulokset valmistuvat myöhemmin iltapäivällä
Ultraäänitutkimus Vatsaontelon ultraäänitutkimuksessa sappirakko kooltaan normaali (halk 1,8cm) mutta sappirakko on täynnä tiivistä sisältöä. Laajentuneita sappitiehyeitä ei nähtävissä, maksan rakenne normaali. Muut vatsaontelon elimet normaalit. Ei vapaata nestettä tai suurentuneita imusolmukkeita.
Diagnoosi Mucocele sappirakossa.
Jatkohoito Hoitovaihtoehtoina on seurata tilannetta toistaiseksi tai poistaa sappirakko kirurgisesti. Sappitiehyen aukon avartamista ei todennäköisesti ole hyötyä, koska erite on niin paksua ettei kuitenkaan pääse virtaamaan normaalisti. Mucocele saattaa johtaa sappirakon kuolioitumiseen ja repeämiseen, jolloin hoitoennuste on huono. Tästä syystä kirurginen poisto on suositeltavaa ennen kuin kuolioitumista tapahtuu. Varataan aika Hipille leikkaukseen, Ell soittaa teille leikkauksesta ensi viikolla. Leikkaukseen saakka vähärasvainen ruoka, myös rasvainen liha ja luut kannattaa jättää pois. Hyvää jatkoa iloiselle Hipille!"


Eli nyt taas odotellaan tuota puhelinsoittoa jotta tuo leikkauksen ajankohta saataisiin vihdoinkin sovittua.

Joululomalla ehdittiin jopa kerran treenaamaan Sennin ja Moona-bortsun kanssa Veikkolan hallille. Hipille olen opettanut uutena (tai no tuunattuna) temppuna mun edessä ryömimistä nokka menosuuntaan. On niin kovin vaikeaa taas Hipille kun ei saa pitää kontaktia. Yritin alkuun opettaa että se kävelisi mun edessä mutta alkoi itse tarjoamaan tuota kumartamisen ja ryömimisen yhdistelmää ja sehän passaa ihan yhtä hyvin. Näin ne kriteerit muuttuu koiran mieltymysten mukaan ;) Hippi pääsi myös tekemään keppejä ja ei ole avokulmat tai itsenäinen suoritus mihinkään puolen vuoden aikana unohtunut!

Flow pääsi tekemään lähinnä temppujensa yhdistelyä ja palkattomuutta. Jaksaa kohtuuhyvin tehdä pitkääkin pätkää ja kuuntelee hyvin pelkkiä käskyjä. Se on toki ollut tavoitteena että oppisi asiat sen verran hyvin ettei niihin tarvitse käsiapuja tms käyttää.
Kotona olen opettanut sille kepin pitämistä tassulla. Se kun tykkää noita tassuja käyttää vähän joka asiassa niin olen naksutellut sille nyt erilaisia tassutemppuja. Ensimmäisen naksuttelusession jälkeen tarrasi jo hyvin jalallaan keppiin ja pitää sitä lähes itse pystyssä. Viksu Plou :)

Tänään oltiin treenailemassa Sallan ja westieiden kanssa. Hippi jatkoi edessä ryömimistään, otettiin etupalkka avuksi ja sehän toimi erinomaisesti. Toinenkin temppu on työn alla, yritän saada Hippiä ontumaan ja kiertämään mua itse niin ettei mun tarvitsis itse liikkua samalla. Tää onnistuu tällä hetkellä yli puoli kierrosta mutta tarvitsee kyllä vielä vahvistusta.
Flown kanssa jatkettiin liikesarjojen yhdistelyillä ja pidempien pätkien tekemisellä ennen palkkaa. Kyllä siitäkin varsin toimiva otus tulee. Tekee tällä hetkellä niin keskittyneesti töitä, mikään ei häiritse silloin kun pääsee itse hommiin. Tämä pikkuhiljaa asioiden rakentelu on sopinut sille tosi hyvin, on saanut itseluottamusta omaan tekemiseen ja sitä kautta hyvää asennetta.

Hyvää (ja toivottavasti parempaa) Uutta Vuotta kaikille tutuille ja tuntemattomille. Meiltä ei tule tänä vuonna minkäänlaisia tavoitelistauksia, ainoa tavoite kun on että koirat pysyvät terveenä, että Hipin leikkaus menee hyvin ja pikkumusta toipuu siitä siitä entiselleen.1 kommentti:

  1. Paljon tsemppiä Hipille toimenpiteeseen <3 Ja sulle voimia myös! Täällä peukut pystyssä teidän puolesta! Hyvää uutta vuotta teille!

    VastaaPoista