torstai 6. joulukuuta 2012

Odottavan aika on pitkä


Eilen soitti vihdoinkin ell Mairi Speeti mukoseelen hoidon jatkosta. Hän oli yrittänyt päästä tutkimaan tarkemmin tätä tutkimusta mutta ei ollut saanut siihen tarvittavia salasanoja tms. Anyway, tuostakin näkee loppupäätelmänä että oireilevilla koirilla selviäminen leikkauksesta on epävarmempaa ja että että sappirakon poisto ennaltaehkäisevänä hoitona olisi suositeltavaa. Kun se sappirakko todennäköisesti alkaa kuitenkin jossain vaiheessa aiheuttamaan oireita ja pahimmassa tapauksessa siis repeää. Silti operaatio on iso ja vaativa joten riskit ovat kuitenkin olemassa. Speetikin sanoi ettei operaatiota tarvitse mitenkään erikoisemmin pelätä mutta kyllä se mua silti edelleen hirvittää.
Homma etenee nyt siten että perjantaina Speeti laittaa tiedot Viikkiin eläinsairaalaan ja sieltä otetaan yhteyttä jotta saadaan leikkausaika sovittua. Speeti tosin sanoi että Viikissä tekevät kaikki tutkimukset uudestaan, ultrat, verinäytteet ja kaikki. Se on siellä käytäntö ja mikäs siinä, hyvä että tutkivat kunnolla ennen anestesiaa ja operaatiota. Hipin voinnista sen verran ettei se edelleenkään tiedä olevansa sairas. Ja hyvä niin.

Muutama sana jostain muustakin kuin mukoseelesta vaikka tuntuu että kaikki ajatukset pyörivätkin sen ympärillä tällä hetkellä. Ollaan oltu muutamia kertoja taas treenaamassa tokoa Tiltun koirakoululla Karon kanssa. Flowkin on päässyt nyt enemmän tekemään. Keskittymiskyky on kyllä tositosi hyvä :) Parhaimmillaan pienessä tilassa on ollut 7 shelttiä, pyrtsi ja pari bordercollieta mutta Flow keskittyy vain ja ainoastaan tekemiseen. Oon tehnyt sen kanssa pieniä pätkiä seuraamista kun peileistä näkee paremmin suoruutta. Yksittäisiä temppuja ollaan myös tehty. Metallinoutoa oon tehnyt vielä niin että istun itse lattialla ja Flow hakee metallin mulle käteen. Tästä on vielä matkaa perusasentoon mutta ainakin sillä on hyvä into kantaa metallia. Odottamisen opettamisen olen jotenkin onnistunut unohtamaan lähes kokonaan, paikallamakuuta en ole edes aloittanut :P Ehtiihän tuota.

Uusia temppuja ei olla nyt harjoiteltu, tosin purkkien kasaamisessa ja esineiden keräämisessä ollaan edistytty tähän. Esine on pienentynyt kahden euron kolikon kokoiseksi ja purkkikin on lopussa jo aikas pieni. Flow on niin hauska kun se asettelee sen kielellä purnukkaan, tarkka tyttö!

Viime tiistaina Hippi ja Flow olivat Klaukkalassa eläintarvikeliikkeen pikkujouluissa esiintymässä. Flown eka "julkinen esiintyminen" <3. Hippi esitti ensin koiratanssia. Esiintymisalue oli hiukan haastava, suht ahdas "käytävä" jossa oli kapea, pitkulainen matto ja ihmiset ihan siinä iholla. Musiikkikin kuului aika hiljaa mutta yllättävän hyvin esitys onnistui ottaen olosuhteet huomioon. Piti vaan pysyä matolla ja sahata sitä sitten edestakas.

Hippi kävi vielä toistamiseen esittämässä yksittäisiä temppuja ja siitähän Hippiäinen tykkäs. Myös Flow pääsi näyttämään temppurepertuaariaan, lähinnä noita pinoamis- ja keräämistemppuja. Ympäristö oli haasteellinen nuorelle koiralle mutta siitä viis, Flow keskittyi vain ja ainoastaan temppuiluun vaikka vieressä oli vieras koira katsomassa. Flowsta on lyhyessä ajassa tullut loistavasti keskittyvä nuorukainen joka ei ota stressiä oikein mistään, tykkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti