sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Kirppu shelttierkkarin VSP-veteraani :)


Voihan mummeli, minkä teki! Eilen oltiin Lohjalla Etelä-Suomen Shelttien järjestämässä shelttien sivuerkkarissa. Olin ilmoittanut molemmat vetskut kehään mutta vain Kirppu pääsi näytille asti. Tällä kertaa jopa minulla toimi sensuuri sen suhteen millaisia koiria kehään voi viedä, siitäkin huolimatta että näyttelyt ovat mielestäni vain hauskaa hömpötystä. Panda on edelleen NIIN kalju, lähinnä ajellun näköinen, joten tosimummo pääsi yksin misseilemään. Päivästä tuli pitkä koska olin lupautunut auttamaan ja tarkastamaan rokotuksia. Olin siis jo heti seiskan jälkeen paikalla. Harmillisesti ei kehiä päässyt seuraamaan aamupäivän aikana kun ovella riitti kuhinaa, paljon kauniita shelttejä kuitenkin vilisi pitkin hallia.
Vetskunartut olivat lähes viimeisenä arvosteltavana ja Kirppu siellä jonon jatkona viimeisenä :) Tuomarina toimi englantilainen Mary Bathurst. Veteraaninarttuja oli ilmoitettu 12kpl mutta jostain syystä vain kuusi oli kehässä. Hämmästyksekseni tuomari jakoi kolmelle ensimmäiselle eh:t. Hipin Kiti-äitee oli ensimmäinen eri:n saanut. Myös Kirpun edellä arvosteltu koira sai eri:n. Tuomari leperteli Kirpulle pöydällä ja mummeli oli niin tärkeänä poseeraamassa ja kerjäämässä lihapullaa. Siis koiramummeli.Kuvat: Sirpa Saari

Liikkeissä Kirppu malttoi tällä kertaa olla hyppimättä mutta vauhtia ei silti puuttunut. Tuomari arvosteli pitkään ja Kirppu seistä tönötti asennossaan karvaakaan liikuttamatta. Niin liikkis tyyppi :)


Kuva: Sirpa Saari

Tuomari katsoi Kirpunkin erinomaiseksi joten kilpailuluokassa oli kolme narttua. Tuomari juoksutti jokaisen vielä edestakaisin ja hetken tarkasteltuaan osoitti Kirpun ykköspallille :) Jouduin tosin tarkistamaan että tarkoittiko siis oikeasti first... Olin niin iloinen etten meinannut saada sanaa suustani. Kirppu on ollut aina minun silmääni niin kaunis, vähän pieni mutta siitä viis. Ja nyt edes yksi tuomari oli kanssani samaa mieltä. Kirppu sai vielä SA:n joten seuraavaksi siirryimme PN-kehään. Siellä oli parisenkymmentä kaunista narttua eikä sieltä enää sijoitusta herunnut mutta sepä ei millään muotoa meitä haitannut :)
Tämän jälkeen Etelä-Suomen Sheltit yllättivät ja palkitsivat näyttelyn vanhimman koiran. Tuo palkinto päätyi Kirpulle :) Ihana kunnianosoitus, kiitos tästä! Ylpeänä voin vielä tuoda näytille hyväkuntoisen vanhuksen joka näyttää edelleen nuoremmilleen mallia kuinka tohkeissaan kehässä voi esiintyä. ROP-veteraaniin valinnassa oli vastassa hyvin menestynyt uros, Helskon Kaleva joka oli tuomarin valinta ROP-vetskuksi Kirpun ollessa VSP-veteraani. Meille täysin riittävä saavutus!

Kuva: Sirpa Saari

Ja voi ihme sitä palkintojen määrää! Kirppu sai 20 euron lahjakortin W-Wooliin sekä näyttelyn vanhimman koiran-tittelistä että VSP-veteraanista joten sain hankittua Kirpulle ihanan villalloimen talveksi. Lisäksi saimme 2 pulloa Nutrolin Senioria, RC:n lahjakortteja, RC ruokapussin sekä hienon pytyn ja ruusukkeen. Ei näin upeita palkintoja ole missään näkynyt aikaisemmin!
Upean erkkarin olivat ESS:in puuhaihmiset järkänneet! Showlinkin tila on ihan mahtava tällaisille näyttelyille, tilaa on, parkkipaikkoja on, valoisa ja puhdas halli. Kiitämme suuresti tästä näyttelystä!
Kun kävin hakemassa lopuksi Kirpun arvostelun, kertoi kehäsihteeri tuomarin olleen ihan haltioissaan siitä missä kunnossa Kirppu oli ja kuinka sen liikkeistä ei ikinä arvaisi että koira on jo 13,5v :´)
Tässä vielä arvostelu
"Typical bitch. Well balanced. Correct widge with good stop and good underjaw. Dark well set eyes. Good ears. Well made bitch. Good rounden bone. Moved extremely well"

Hipistä muutama lause. Ontuminen meni onneksi nopeasti ohi, kolmen päivän jälkeen ei pienintäkään keventämistä ollut enää havaittavissa. Pidin kuitenkin viisi päivää ihan totaalilevossa. Nyt ollaan käyty normaalisti lenkeillä mutta agilitysta taukoillaan edellään. Mieluummin pari viikkoa turhaa taukoa kuin yksi päivä liian vähän. Kattellaan, josko ensi viikolla uskaltaisi esteille kun olisi ollut reilun kaksi viikkoa täysin oireeton.

2 kommenttia:

  1. Kenelläkään muulla luokkavoittajalla ei lukenut "Moved extremely well" arvostelussa, joten eiköhän supermummo todistanut sillä olevansa tittelinsä arvoinen! Onnittelut vielä, tuo pokaalikuva Kirpusta aiheuttaa täälläkin ihastuneita huokauksia - toinen on niin täpäkkä <3

    VastaaPoista
  2. Hih, kiitoksia :) Kirpun tohkeilu kehässä saa kyllä aina hymyn naamalle, niin innoissaan se on! Ja suurkiitos ihanista kuvista, harvoin saa noin upeita "studiopotretteja" koiristaan :)

    VastaaPoista