maanantai 24. lokakuuta 2011

Tanssii alpakoiden kanssa

Tai jotain sinne päin. Hippihän oli lauantaina Helsinki International Horse Showssa esittämäsä koiratanssia. Ja hauskaa oli! Alkuun oli piiitkään odottamista Hartwall Areenan hevosten verkka-alueella omaa vuoroamme. Suunnitelmassa oli ensin agilitynäytös ja sitten radan purkamisen aikana Hipin koiratanssi. Verkka-alueella pyöri jos jonkinlaista heposta joista Hippi ei onneksi ollut moksiskaan. Hiekalla treenasin ja palkkailin muutamia temppuja. Tuollainen pöperöhiekka ei ollut ihan paras pohja sillä epätasaisen pinnan takia Hipillä oli välillä vähän hakeminen tasapainon kanssa, etenkin takajaloilla keikkuessa. Koirashown aikana olikin myös alpakat kehässä esittäen ensin omaa agilityaan. Eihän Hippi sellaisia ollut ennen nähnyt mutta viis veisasi niistä, onneksi! Itse show oli hirmu hektinen, musiikki pauhasi, yleisö taputti, alpakat juoksivat omaa rataansa ja koirat sitten omaansa. Hippi oli niin mahtava, se oli mulla siellä areenalla tietysti irti koko ajan mutta se vain pyöri mun ympärillä hinkuen tekemään vaikka muut tekivät parin metrin päässä agilitya. Temputin sitä vielä vähän siinä sivussa nähdäkseni ettei häiriötä ollut liikaa mutta huihai, kun käsky kävi niin koira oli tikkana tekemässä. Uskomaton tyyppi :) Jos mä jostain asiasta olen koirieni kohdalla erityisen ylpeä ja iloinen, niin se on just toi herkeämätön halu tehdä yhdessä asioita. Sulkevat kyllä lähes totaalisesti muun maailman ympäriltään. Mitä muuta mä voisin niiltä toivoa?

Itse esitys meni hyvin vaikka edelleen alpakat seisoivat kehässä ja ihmisiä sekä mönkijöitä pörräs areenalla kun agilityesteitä purettiin samalla. Etukäteen pelkäsin eniten sitä jos yleisö taputtaa kesken esityksen, ja tottahan näin tapahtui vähän väliä temppujen vaihtuessa. Hipille tuo taputtaminen yleensä laukaisee heti haukkumisen mutta ei tällä kertaa. Itse unohdin (!!) yhdessä kohdassa esityksen ja pientä sovellusta oli ilmassa, tosin tämä ei tainnut mitenkään näkyä ulos. Tulipahan vähän enemmän ämpärin kiertämistä...
Ehkä me siirrytään koiratanssin osalta näihin esityksiin kisaamisen sijaan koska näistä saa paljon enemmän positiivista palautetta ;)

Eilen shelttitytöt avasivat sisäuintikauden Hyvinkään koirauimalassa. Ehkä ketään ei yllätä että Hippi lähes sekosi nähdessään mihin tultiin. Seurasi puoli tuntia riemukasta pulikointia. Pistin Pandankin uimaan ja ihmettelin kuinka se vaan ui ympäriinsä pitkän pätkän kunnes tajusin ettei se muistanut miten sieltä päästään pois... Yritin huutaa sitä rampille mutta eihän se enää suostunut tulemaan luokse kun kerran sen sinne altaaseen tuuppasin. Lopuksi jouduin nostamaan sen altaasta mutta onneksi seuraavilla kerroilla alkoi rampin käyttäminen taas muistumaan mieleen. Kirppu pääsi hihnassa uimalenkille. Se kun ei niin tykkää uimisesta, on pieni apu tarpeen jotta mummeli saadaan polskimaan. Toivottavasti päästään pian uuden kerran, Hippi ainakin odottaa seuraavaa kertaa kuin kuuta nousevaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti