keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Back in business

Koska Hipin jalka ei sen parin ontumispäivän jälkeen ollut oireillut lainkaan rankoistakaan metsälenkeistä huolimatta, ajattelin kolmen viikon tauon riittävän ja uskalsin sen kanssa agilitytreeneihin sunnuntaina. Eikä jalka mitenkään oireillut, tää pitkä tauko taisi olla vähän hätävarjelun liiottelua mutta minkäs tekee kun on vähän hysteerinen omistaja...
Kouluttajana oli Vakkurin Iida joka oli kehitellyt tällaisen radan. Ekalla yriksellä yritin saada Hipin kepeille vetämällä, leijeröimällä tuon hypyn siinä välissä. No ei onnistunut koska pysähdyin kun seinään siinä hypyllä. Toisella kerralla otin kolmoshypyn kohdalta vastaan ja menin toiselta puolelta, onnistui näin huomattavasti paremmin. A:n tilalla meillä oli keinu. Hippi teki niin hienoja keinuja ja suurempi ongelma olikin saada se lähtemään sieltä. No, ainakin joku asia mennyt perille ;) 12 jälkeen tein persjätön mutta ajoituksen kanssa oli pieniä teknisiä ongelmia. Pitäis vaan mennä ja tehdä mitä on suunnitellut eikä nysväillä. Puomilla pidin palkka alhaalla jotta sain koiran itsenäisesti alas asti. 21 hypyllä tein takaaleikkauksen ja siinä Hippi rapsautti rimaa melkein joka kerta. Muutenkin pudotti ainakin kaksi rimaa treenien aikana, ehkä tauko kuitenkin vähän vaikttaa. Tai sitten voin alkaa tästä murehtimaan.
Putkelle (25) kokeiltiin kahta eri tyyliä, itse olin miettinyt persjätön 23 hypyn jälkeen ja valssin 24 hypylle ja siitä putkeen. Toinen vaihtoehto oli jättää viimeinen valssi tekemättä ja lähettää koira kiertämään putkea sekä menemään itse putkensuulle nappaamaan vastaan. Tämäkin toimi, yllättävän hyvin Hippi lähti hakemaan putken takaa oikeaa suuaukkoa. Pelkäsin että olisi irronnut puomille mutta ei Hippi edes vilkaissut sinne. Tosin pari kertaa juoksi mun edestä puomille loppusuoralla, siinä oli päällejuoksut lähellä.

Tokoa ollaan puuhailtu pariin otteeseen. Lauantaina olin itsekseni kikkailemassa Veikkolassa. Alkuun tein ruutua, ekalla kerralla palkka ruudussa. Nyt on taas paljon paremmin bongaillut ruutua, etsii katseellaan paljon rauhallisemmin ja huomaa että tällä kertaa on järkikin mukana. Nyt menee hyvää vauhtia ruutuun suoraa reittiä, ei enää kiertele reunoilta sisään. Hyvähyvä. Tein myös muutamia ajoja ilman ruudussa olevaa palkkaa. Useampi identtinen suoritus, Hipillä on haluttu paikka hyvin hallussa. Ainakin tällä hetkellä.
Seuraamisessa olen nyt yrittänyt puuttua näykkimiseen, olen pienen ärähdyksen päästänyt jokaisesta lahkeen nappaamisesta. Ehkä vähän auttanut. Muuten seuraamispaikka on hyvä, käännökset oikelle ovat paljon parempia eivätkä aukea enää niin paljon kuin aikaisemmin.
Luoksetulossa on ihme tapahtunut ja usean vuoden tahkoamisen jälkeen on pientä ennakointia havaittavissa! Siispä tein vain suoria luoksetuloja. En hitsi edes muista milloin olen viimeksi niitä treenannut. Tein myös maahanmenoja puunkierroilla. Hipillä on tässä vähän huono tekniikka, "ryömii" maahan. Ei mikään nopein mahdollinen tapa, pitäisi oikeasti ottaa muutamia askeleita taaksepäin tän liikkeen kanssa. Hippi on sellainen räkäroiskuu-pinkoja että näihin pysähdyksiin olis oikeasti pitänyt panostaa paaaljon enemmän kuin mitä olen tehnyt. Tässä sen näkee, kunnollinen pohjatyö pitäis olla hallussa ennen kuin vaikeuttaa asioita.

Sunnuntaina otettiin agilitytreenien aikana parit tunnarit. NYT näyttäis oikeasti olevan sellainen systeemi joka on toiminut niin hyvin. Onhan noita kaikkia eri kikkoja tullut kokeiltua paitsi tätä, pelkäsin sen olevan jotenkin hankala Hipille mutta olin väärässä, täähän on toiminut kaikista parhaiten. Eli tunnarikapuloiden väliin nameja! Olin ihan varma että Hippi unohtaa täysin asian mitä oli tekemässä kun on ruokaa sekoittamassa mutta koira laski hännän, etsi huolella namit, etsi vähän ympäriltäkin nameja jonka jälkeen palasi kapuloille ja otti omansa koskematta yhteenkään muuhun! Tällä tavalla on nyt tehty kymmenisen toistoa ja jokainen on ollut hyvä! Tänään viimeksi kaksi toistoa, ei ongelmaa! Nyt on vihdoinkin tilanne, että Hippi ensinnäkin odottaa rauhassa, menee kapuloille häntä alhaalla nenä takuulla auki! Etsii ensin namit, syö ne ja sitten jatkaa "oikeita töitä", kapulan tuomisesta saa multa sitten paremman palkan. Saas nähdä toimiiko tää lauantaina, peukut pystyyn että vihdoinkin tää murheenkryyniliike alkais olemaan kasassa!

Loppuun muutamat kuvat Hipistä shelttierkkarista, oli siellä jokapaikanhöylänä mukana pyörimässä ;)

Tässä puutarhatonttu valokuvauspistettä testaamassa


"Eli mä istun siis tässä ja sit me katellaan rokotukset?" Kuva: Satu Tuominen


"No nää näyttäis olevan kunnossa" Kuva: Satu Tuominen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti