sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Niin lähellä

Mutta kuitenkin niin kaukana. Tarkemmin sanoen 20 pisteen päähän jäi VOI-ykkönen lauantain kokeessa. Kokonaisuus oli loistava mutta pienet tarkkuusvirheet + ruudun nolla veivät mahdollisuuden ykköseen. Hippi oli erinomaisessa vireessä koko kokeen läpi, siitä olin todella tyytyväinen. Teki rauhassa töitä, ei vinkunut eikä haukkunut. Palkkaantui erinomaisesti kehuista eikä edes haukkunut vaikka vapautin sen ihan kunnolla liikkeiden välissä :) Tästä olin niiiin tyytyväinen!
Jos listaisi koottuja selityksiä, olisi lista seuraavanlainen:

Paikallamakuu 10: Tässä ei mitään ongelmaa, putosi nopeasti maahan, makasi liikkumatta koko ajan ja nousi tikkana perusasentoon. Tästä siis ansaittu 10.

Seuraaminen 9: Hippi teki hienon seuraamisen! Ensinnäkin kaavio oli tosi pitkä, sisälsi paljon asioita joita ei oltu hirveästi vielä treenattu. Yksi perusasento jäi uupumaan ja lopussa Hippi hyppäsi ilmaan juoksuosuudella, muuten olen tyytyväinen :) Tosin harmillisesti liikkeen loputtua, sen jälkeen kun olin vapauttanut Hipin, astuin sen tassulle siirtyessäni seuraavan liikkeen alkamiskohtaan... Reilu meininki :( Onneksi Hippi ei tästä vetänyt hernettä nenään vaan jatkoi työskentelyään kuin ei mitään olisi tapahtunutkaan.

Liikkeestä istuminen 10: Noh, Hippi hieman edisti seuraamisessa mutta istahti kohtuu ripeästi. Saimme silti kympin.

Luoksetulo 8,5: Heti kun olin kutsunut Hipin, näin että vauhti oli taas sitä luokkaa ettei ollut odotettavissa mitään loistopysähdyksiä. Seisominen oli ihan ok, maahanmeno ryömivä. Huoh, ei muuta kuin lisää treeniä. Pisteet oli vähän yläkanttiin ;)

Ruutu 0: Siis voi rähmä tätä!! Hippi bongas ruudun hienosti, lähti ääneti liikkeelle, juoksi kovaa ja suoraan ruutuun, pysähtyi napakasti ja putosi maahan! Tässä vaiheessa hehkuttelin mielessäni että jes, nyt tää onnistus. Mutta jahka kävelin koiraa kohti ja käännyin oikealle, Hippi lähti kuin käskystä mukaan! Mietin siinä jo hetken aikaa vainoharhaisena että sanoinkohan mä jotain tolle koiralle kun se niin varmasti siitä pomppas mukaan! Ja eihän Hippi ole tietysti tätä koskaan ennen tehnyt, luonnollisesti :) Kokeisiin on hyvä mennä katsomaan mitä kaikkea pitäisikään vielä treenata.

Hyppynouto 10: Eipä tästä mitään sanomista, teki erinomaisen suorituksen ja suoristi itsensä hienosti perusasentoon vaikka kapula oli melkoisen iso pienelle koiralle.

Metallinouto 10: Luovutusasento hieman vino mutta silti 10.

Tunnistusnouto 7: Tämä liike tietysti jännitti koska sen kanssa ollut niin paljon ongelmia. Tällä kertaa Hippi odotti hiljaa, ei vinkunut lainkaan kun kapuloita vietiin, loistavaa! Kapulat olivat ympyrässä mitä ei olla pitkään aikaan treenattu joten ehkä se hieman hämäsi Hippiä. Nuuhki kapulat hyvin läpi, otti oman mutta pudotti sen jostain syystä. Jatkoi silti itsenäisesti työskentelyä ja palasi ottamaan omansa. Luovutus taas hieman vino, murr. Mutta eipä koskenut vääriin :)

Kaukokäskyt 5: Näihin olen oikeasti vähän pettynyt. Hippi tuli eteenpäin melko paljon, ma-sei ihan hypähti roiman matkan eteenpäin! Vaihtoi silti asennot ripeästi mutta jostain syystä oli vähän liian korkeassa vireessä tehdäkseen huolellista työtä.

Yhteisvaikutelma 8: Tuomarin mielestä ihan ok meininkiä.

Pisteet siis yhteensä 236 ja 2-tulos jolla sijoituimme toiseksi seitsemästä koirasta. Nyt iski pieni sisuunnus, kyllä me se ykkönen vielä otetaan! Käydään sitten vaikka sata koetta ;)Ja nyt kun on yksi ontuva saatu kuntoon niin toinen aloitti :( Perjantaina oltiin Vuokon kanssa jerikonmäellä lenkillä ja siellä Panda oli ihan normaali. Lenkiltä mentiin hallille raivaamaan agilityesteitä tokokokeita varten ja tämän jälkeen lähdettiin lenkille. Siellä katsoin että keventääkö Panda vähän toista etujalkaa mutten kiinnittänyt siihen sen kummempaa huomiota koska kevennys oli tuskin havaittavissa. La-aamuna olin jo unohtanut koko jutun koska koira ihan normaali. Hallilla Panda sitten hyppäsi autosta alas, mitä ei siis saisi tehdä korkean takaluukun takia. Tämän jälkeen klenkkasi sitten melko voimakkaasti :( Lähdettiin lenkille mutta jouduin kantamaan Pandaa koska kevensi niin paljon. Tassusta en löytänyt mitään eikä aristanut muutenkaan mitään tiettyä kohtaa. Kotona sai kipulääkettä ja tänään toisen kerran. Nyt jo paljon parempi mutta taas yksi koira lepoon. Ehkä märkä metsä liukkaine lehtineen tai jotain saa aikaan tämän... Toivottavasti menee levolla ja kipuläääkkeellä ohi!

2 kommenttia: