sunnuntai 14. elokuuta 2011

Mökätanhuilemassa

Eilen käytiin Hipin kanssa Janakkalassa koiratanssikisoissa. Taas tuli todettua että vaikiaa on :D Edellisellä viikolla en ehtinyt treenaamaan ollenkaan joten taas oli vähän epävarma olo koiran tekemisestä. En oikein vieläkään tiedä, millaisia treenejä Hipin kanssa edes pitäisi tehdä... Musiikin kanssa osissa? Koko paska läpi ja loppupalkka? Yksittäisiä temppuja ja palkka? No varmasti kaikkia edellämainittuja sopivassa suhteessa sekaisin mutta tuo suhde on vielä hakusessa.
Päivä oli melko lämmin joten pienen lenkin ja lyhyen treenipätkän jälkeen annoin Hipin olla autossa lepäilemässä jottei se suotta näänny kuumuuteen. Katselin Heelwork to Music-luokat ja täytyy sanoa että Suomessa on mieletön taso siihen nähden että laji on niinkin nuori!
Freestylessa oli ensin alokasluokka jonka jälkeen alkoi avoin luokka. Hippi oli kolmantena suoritusvuorossa joten kävin hakemassa koiran autosta. Hippi oli melkoisen virtaisalla päällä joten tein vielä muutamia temppuja hillitäkseni kuumakallea. Mun oli ollut tarkoituksena hankkia vähän pienempi tynnyri esitykseen mutta jostain syystä en sitä saanut aikaiseksi koko kesän aikana. Hipille tuo tynnyri on vähän turhan korkea eikä sen kiertäminen seisten ole sen lempitemppu. Alussa se hyppäsikin kerran pois mutta palasi nopeasti kiertämään sitä. Alku meni suht kohdilleen kunnes ensimmäiset haukut kajahtivat ilmoille kun Hipin olisi pitänyt nousta takajaloilleen. Tätä ennen oli kyllä kuultavissa pientä vinkumista. Periaatteessa esitys eteni ihan ok:sti mutta vinkunaa kuului kyllä läpi esityksen. Muutamissa kohdissa tuli hyvin äänekkäitä haukkuryppäitä joten tällä kertaa otettiin aimo harppaus takapakkia tuon haukkumisen takia.
Tosin koira teki kyllä tällää kertaa hommia koko ajan eikä alkanut pahemmin jäkittämään. Vielä on paljon tehtävä tuon vireen ja ääntelyn parissa. Saattaapi olla melkoinen mission impossible mutta ainakin ollaan kovasti yritetty ja edelleen yritetään.


No, ainakaan kuuma päivä ei juurikaan Hipin tekemiseen vaikuttanut, teki silti suurella sykkeellä töitä vaikkakin vähän äänekkäästi.
Tässä pisteet ja tuomarikommentit:
Marita Packalen:
Tekninen 82, taiteellinen 76 yht. 158
"Koira oli kyllä hyvin mukana mutta haukunta vähän häiritsi"
Laura Jalli
Tekninen 80, taiteellinen 76 yht. 156
"Pirteä ohjelma joka etenee hyvin. Aivan kaikkea ei koira tänään tehnyt. Joissakin kohdin ääntely hieman häiritsi. Iloinen meno"
Hannele Parviainen
Tekninen 87, taiteellinen 80 yht 167
"Pientä ääntelyä. Hyvä kehänkäyttö. Ohjelma sisälsi vaikeita osioita, joista koira selviytyi hyvin"


Palkintojenjaossa Hippi ihme ja kumma voitti luokan! Pisteitä haukkuminen kuitenkin verotti sen verran ettei KUMAa tullut. Kaksihan noita kumia tarvitaan että saisimme siirtyä voittaja-luokkaan. Tosin tällä mökäämisellä niitä tuskin koskaan tulee ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti