tiistai 30. elokuuta 2011

Korkean vireen treenit


Ajelin tänään Vuokon kanssa hallille tarkoituksena ottaa kokeenomaisesti kaikki VOI-liikkeet läpi. Periaatteessa meni ihan hyvin, mitä nyt painekattilan virittäminen hieman epäonnistui. Tähän voi tietty olla syynä myös esteet hallissa, raivattiin vain tarvittava alue paljaaksi. Hippi kävi hippasen kuumana ja se valitettavasti purkautui jälleen kerran vinkumisena. Eli jotain ollaan tehty nyt radikaalisti väärin kun koiran saa tuohon mielentilaan noinkin helposti. Vielä kun tietäis että missä kohtiin mennään metsään. Teknisesti suurin osa liikkeistä on kivalla mallilla mutta kyllähän tuo ärsyttävä, vinkuva hengitys tulee laskemaan pisteitä! Tehtiin liikkeet kahdessa erässä niin että palkkasin välissä. Toivon että lauantainakin tehtäisiin kahdessa osassa. Ensin liikkeestä istuminen joka hyvä. Nyt ei tarvitse antaa pienintäkään vartaloapua, pelkkä napakka käsky ja Hippi istahtaa tosi nopsakasti. Tämän jälkeen ruutu. Kyseinen liike on tosi haastava Hipille koska pakko mun on sille antaa vihjesana jotta alkaa etsiä katseellaan ruutua mutta siinä ehtii kerätä melkoiset kierrokset :/ Tosin se bongaa ruudun jo tosi hyvin, täytyy kokeessa kuiskata se "mennään ruutuun" niin neutraalisti kuin mahdollista. Ja toivoa että paineet eivät nouse punaiselle sillä samalla sekunnilla.

Itse liike oli muuten hyvä mutta pieni ääni pääsi liikkeelle lähdössä. Juoksi aivan täysiä ja suoraan ruutuun jonne pysähtyi nopeasti ja käskystä putosi maahan. Seuraamiseen kutsuttaessa törmää vähän jalkaan mutta muuten ihan kohtuullinen suoritus. Sitten otettiin hyppynouto joka on 10 liike mikäli ei ääntele. Lopuksi seuraamista joka oli aavistuksen levotonta. Paikka piti hyvin mutta pää oli kääntyillyt jonkun verran. Tähän saattoi vaikuttaa ympärillä olevat esteet. Temmonmuutokset olivat hyvät ja askeleet tarkat. On oppinut liikkumaan tosi suorassa ja nopeasti taaksepäin, hyvä! Liikkeen loputtua "kehästä" ulos ja koiralle palkka. Tekee kyllä tosi hyvin pitkiäkin pätkiä ilman palkkaa mutta liikkeiden alun opettelua pitäisi harjoitella koska siinä saattaa kuulua ääntä.

Toinen osio aloitettiin tunnarilla. Niin hyvin kun tämä on sujunut... Nyt Hippi kaappasi alkuun yhden kapulan suuhun, pudotti ja alkoi vasta etsimään löytäen kyllä omansa. Kokeessa se on armotta nolla jos ottaa väärän suuhun joten tämäpä oli mukava uusi juttu koiralta :D Positiivista oli se, että selvästi liian korkeassa sähläysmielentilassa pystyi kuitenkin jatkamaan annettua tehtävää ja toi omansa. Tosin mun tarttis harjoitella sitä kapuloiden viemistä ja rauhassa odottelua koska tuossa kohtaa Hippi vinkuu. Ehkä mä tungen vähän pumpulia kurkkuun lauantaina. Koiralle. Tunnarin jälkeen metallinouto. Haki hyvin mutta sivulle tullessaan vahingossa pudotti kapulan, nappasi sen vielä ilmasta kiinni ja piti sen jälkeen luovutukseen asti. Ei pidä niin tiiviillä otteella metallista kiinni joten käännähdyksissä saattaa kapula lentää ;) Metallin jälkeen murheenkryynimme luoksetulo. Liikkuroituna ennakoi selvästi enemmän kuin yksin treenatessa. Seisominen oli Hipin mittakaavassa kohtuullinen, valahti ehkä reilun mittansa verran. Maahanmeno suunnilleen samaa luokkaa. Huoh, jos tekisi edes tuollaisen suorituksen niin olisin varsin tyytyväinen. Lopuksi kaukoja joissa Vuokko heilutti käsiään aihdon merkiksi. Tämä oli Hipin mielestä tooodella omituista ja se tuijotti liikkumatta Vuokkoa jokaisen huitaisun jälkeen kunnes hitaasti käänsi päänsä mua kohti "oliks sullakin jotain merkkejä siellä?" :D Ilme oli näkemisen arvoinen "wooou, mitähän toi meinaa noilla hämmentävillä merkeillä?!?" Itse vaihdot, sitten kun hämmästykseltään muisti tehdä jotain, olivat suht siistit ja nopeat. Onneksi kisoissa on todelakin se uusi sähköinen näyttötaulu jolloin pikkukoiran päätä ei tarvitse enempää sekoittaa ;)

Vähän kaksjakoist fiilikset jäi. Periaatteessa ykkönen ei ole mahdoton ajatus jos kaikki menee putkeen mutta sitten taas etukäteen jo harmittaa pistemenetykset tuon äänenkäytön takia. Ja tietysti se vinkuminen harmittaa ylipäätään koska koira ei toimi ihan parhaassa mahdollisessa moodissa. Eikä tuohon tietysti mitään poppakonstia ole, pitää vaan tehdä enemmän töitä noiden kokeenomaisten treenien kanssa ja miettiä palkkaaminen uudestaa. Lisäksi pitäisi ehdottomasti palkata ja treenata liikkeiden välejä ja siirtymisiä. Että tehtävää on vielä ja paljon! Mutta käydään nyt silti kokeilemassa nuo parit syyskuun kokeet. Näkee ainakin missä mallissa liikkeet ovat koetilanteessa :)

Huu keers, miten menee kunhan on hauskaa! Sanoo Hippi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti