lauantai 3. syyskuuta 2011

Voi kakkonen

Kovin lähellä oli tänään eka ykköstulos voittaja-luokasta :) Itseasiassa yhden tunnarikapulan päässä sen väärän jonka Hippi nappasi sekunniksi suuhunsa ennen kun otti oikean. Lisää suunnitelmallista treeniä ohjelmaan, kyllä se ykkönen sieltä vielä tulee!

Lähdin hallille hyvissä ajoin, pari tuntia ennen luokan alkua. Kävin ilmoittamassa koiran ja lähdin tunniksi lenkille. Hippi on ollut treeneissä niin tulta ja tappuraa että ajattelin pienen väsytyslenkin toimivan ennen koetta. Tämän jälkeen ehdin vielä katsoa viimeiset EVL-koirakot ja vähän kokeilla millä tuulella Hippi mahtoikaan olla. Voittajaluokassa oli vain neljä koirakkoa, kolme belgianpaimenkoiraa ja pieni hippiäinen letkan viimeisenä :D Tuomarina toimi uusi tuttavuus, Riikka Pulliainen. Hänestä tuli ehdottomasti meidän uusi lempparituomari, niin mukava ja iloinen kehässä :) Arvostelu oli tasapuolista ja sopivan tiukkaa, silti hyvä suoritus sai kympin eikä vaadittu "vielä parempaa, nopeampaa ja tarkempaa".
Paikallamakuu oli ekana. Tässä liikkeessä toimii Hipin virittelysana rittäin hyvin. Samantien Hippi rentoutuu ja tietää tarkalleen mitä on tulossa :) Tässäkin liikkeessä oli alkuun isoja ongelmia juuri vireen takia joten ihanaa, että joku asia on onnistunut! Tästä liikkeestä saatiin 10, nopea maahanmeno, rauhallinen paikallamakuu ja nopea sivulle nousu.

Hippi suoritti yksilöliikkeet viimeisenä joten pistin sen hetkeksi autoon lepäämään ja menin katsomaan muiden suorituksia. Liikkeet tehtiin kerralla putkeen, sekoitetussa järjestyksessä. Otin Hipin melkein suoraan autosta kehään, muutaman pienen seuraamispätkän ja palkan otin ensin. Ensimmäisenä oli Hipin lemppariliike, hyppynouto. Samalla laukalla molempiin suuntiin, pieni törmäys sivulle tultaessa josta vähennettiin piste -> 9. Seuraavaksi ruutu. Seuruutin kohti ruutua jossa sanoin vihjesanaa. Hippi katseli muttei tuntunut havaitsevan ruutua, ainakaan tarpeeksi hyvin. Kuiskasin vielä "misä ruutu" ennen kuin sanoin olevani valmis. Hippi ei selvästikään ollut ihan satavarma minne mennä, lähti kaartamaan vahvasti oikealle! En antanut uutta käskyä vaan katsoin mitä Hippi teki. Onneksi se bongas sivusta ruudun ja juoksi sinne. Annoin vain maahan-käskyn sillä pelkäsin että valuu muuten ulos ruudusta. Huh, periaatteessa olin tosi tyytyväinen tähän. Vaikka koira lähti vikasuuntaan, bongasi silti ruudun sivusta. Tätä ollaan oikeasti treenattu tosi vähän, siis ruutuun hakeutumista jos jostain syystä olisi mennyt väärin... Sivulle kutsuttaessa Hippi sooloili tullen oikealle puolelle seuraamaan :D Sanoinkin vain tuomarille että nyt tää tulikin tälle puolelle :D Tuomaria ja yleisöä Hipin ratkaisu vain nauratti, toki tästä piti vähän pisteitä vähentää -> 6,5.
Kaukokäskyissä oli käytössä nyt uusi sähköinen näyttötaulu. Tosi kätevä, koska aika oli nyt takuulla kaikille sama. Hippi teki vaihdot hyvin mutta parin olemassaolevan tekniikkavirheen takia tuli sen verran eteenpäin että pisteitä 8.
Liikkeestä istuminen oli vähän hidas, tästä 9.

Seuraaminen lähti hauskasti seinään päin. Alussa oli askeleita ja käännöksiä ja sitten päästiin liikkeelle. Juoksuosuudessa Hippi teki yhden riemuhypyn, hitaassa kävelyssä näpsi eniten lahjetta :/ Tuomari sanoi ennen pisteiden antoa että nyt teet kyllä jotain tuolle näpsimiselle kun Hipin seuraaminen on muuten niin hienon intensiivistä. No joooo, mutta mitä ihmettä mää sille teen :D Millä mä saan kerrottua Hipille että sekunnin sadasosan näpsäys on kielletty ettei se vain yhdistä sitä seuraamiseen. Tuo näpsiminen kun tuntuu olevan aika sisäänrakennettu ominaisuus. Pisteitä tästä silti 8.
Luoksetulon pysäytykset olivat oikeastaan sellaiset mitä olisi voinut treenien perusteella odottaa. Valui, etenkin maahanmeno. Vauhti oli kuitenkin hyvä joka välissä. Pisteitä 7,5.
Metallinoudossa ohjaaja voisi opiskella kapulan heittoa, se jotenkin lipsahti sormista ja heitto oli juuri ja juuri riittävän pitkä. Itse nouto oli hyvä, luovutus aavistuksen vino josta lähti piste -> 9.
Viimeisenä meidän tämän hetken murheenkryyni, tunnistusnouto. Torstaina Hippi alkoi taas nostelemaan kapuloita tuoden kuitenkin aina oikean joten luotto liikkeeseen oli vähän heikoilla jäillä. Olin myös palkannut sitä aiempaa enemmän odottelusta koska siinä alkoi kuulumaan vinkumista, sekin saattoi hieman häiritä ahnetta koiraa. Hippi lähti hyvin kapuloille, siirteli niitä haistellessaan. Sitten nappasi nanoshttp://www.blogger.com/img/blank.gifekunniksi väärän suuhun, pudotti sen ja otti oikean... Nollaksi siis tämä liike. Harmi, sillä muuten olisi eka ykkönen totta. Koknaisvaikutuksesta saimme kuitenkin kympin, tuomari piti Hipistä ja sen iloisesta tekemisestä :) Pisteitä saimme yhteensä 233 eli 2-tulos. Töitä jäi siis vielä tehtäväksi mutta toisaalta myös intoa treenata. Palikat kun on suurimmalta osin kasassa.


Huomenna Hipin kanssa Laakson kentälle koirien viitoselle esittämään koiratanssia. Toivottavasti ei sada vettä, ainakaan paljoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti