keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Koe lähenee

Taidot vähenee. Normaalia? Pitäisi vain pitäytyä siinä "ei juurikaan treeniä"-tavassa, silleen ne liikkeet pysyy ainakin suunnilleen kasassa. Nyt ollaan siis useana päivänä otettu liikkeitä ja mehän rupeaa sopivasti hajoilemaan tässä vaiheessa kun lauantaina on koe :D

Viime to otettiin tunnaria. Ensin esineillä -> ei ongelmaa. Sitten muiden esineiden joukkoon yksi tunnarikapula -> ei ongelmaa. Yksi kokeilu tavan kapululoilla -> otti vääriä suuhun mutta toi oikean. Pah. Loppuun vielä esineillä jossa mukana yksi karvalelu, käytti sitä nopeasti suussaan mutta toi oikean.
Lauantaina tunnaria esineillä, alkuun ei meinannut löytää omaansa vaan lähti esineiltä haistelemaan muualle. Palasi itsenäisesti takaisin ja löysi omansa. Tässä hyvää on se, ettei Hippi hätääntynyt vaan malttoi tehdä töitä vaikka oma ei heti löytynytkään. Kolme toistoa ja kaikki onnistuivat. Näillä esineillä se kyllä etsii varsin ok.
Sunnuntaina kolme toistoa esineillä -> kaikki ok.
Maanantaina myös ruutua, bongasi hyvin ja juoksi kovaa ruutuun jossa palkka valmiina. Tämän jälkeen muutamia ruutuun ajoja niin lähetyspaikalta kun sivustakin, hyvin löytyi paikka myös silloin kun jätin koiran ruudun sivuun ja käskytin itse lähetyspaikalta.
Tunnarissa oli esineissä myös yksi kapula, otti sen kertaalleen suuhun ennen kuin toi omansa, aaargh! MIKSI niitä kapuloita pitää pitää suussa sen aikaa kun etsii??

Eilen otettiin vielä pienet treenit. Ensin ruutua niin että luoksetulon merkit olivat vieressä. Sinnehän Hippi kaarratti. Kielsin ja kutsuin takaisin. "Komensin" bongaamaan ruudun paremmin ja nyt menikin sinne, pienen kaarteen kautta mutta kuitenkin nopealla vauhdilla. Hitsi, kun tuohon Hipin "ruudun havaitsemiseen" ei voi enää oikein luottaa! Ennen alkoi heti etsimään virityssanan jälkeen ruutua, sen huomatessaan jähmettyi hetkeksi ja silloin tiesi että ruutu havaittu. Nykyään pää pyörii kuin tuuliviirillä enkä pysty olemaan aina varma siitä, mitä se on löytänyt. Eilen kyllä palkkasin siitä kun merkkasi katseellaan ruudun, tiedä sitten tajusko siitä mitään.

Tunnarissa olin päättänyt ottaa normikapuloilla ja kieltää väärän koskemisesta. Tällä hetkellä kun on tilanne että Hippi tuo oikean lähes 100% varmuudella mutta ei selvästi tiedä sitä että muihin ei saisi koskea. Alkuun ajattelin että se menee varmuuden kautta pois mutta nyt juuri ei siltä näytä. No, tämä ei mennyt ihan niinkuin ajattelin. Tein liikkeen niin että olin itse kapuloilla ja kutsuin Hipin etsimään. Ekalla kerralla etsi hienosti, en päässyt korjaamaan. Toisella kerralla otti väärän suuhun, sanoin OHO (joka on siis Hipin vituiks meni-sana), tästä pudotti kapulan ja jäi seisomaan sen näköisenä että hukassa oli. Käskystä jatkoi etsimistä, löysi oikean mutta pudotti sen samantien sen näköisenä että saako edes tän sit tuoda, HÄH? Kannustin tuomaan ja palkkasin kunnolla. Seuraavassa toistossa oli taas epävarma mutta toi oikean.
Tehtiin sitten vielä esineillä joissa kerran otti väärän hetkeksi suuhun mutta muuten teki hyvin.

Luoksetulossa ennakoi ekaa seisomista :D Se on jännä, silloin kun on liikkuri niin Hippi ennakoi mutta silloin kun treenaan yksin niin ei ennakoi! Ja kaikki virittelyt aivan samat. Otin siis läpijuoksuja, pysähdyksiä ei treenattu. Eihän ne toimi kuitenkaan :D

Otin vielä liikkeestä istumista jossa jäi kaksi kertaa seisomaan vaikka tämä on ollut tosi varma liike! Wuhuu! Joudun siis kokeessa vähän varmistamaan pään kääntämisellä, ei voi mitään.

Eipä jäänyt mitenkään varma olo kaikesta treenailusta. Enkä tee kyllä muuta enää kuin luoksetulon pysäytyksiä puunkierroilla lenkillä, muutamat ruutuun ajot ja torstaina vielä tunnaria. Muut liikkeet saavat jäädä herran haltuun.

Loppuun Kirpun kuulumiset. Kesällä vaivannut yskä on lähestulkoon historiaa :) Diagnoosina krooninen bronkiitti joka on melko yleinen vanhoja shelttejä. Hoitona tällainen "astmapiippu" joka on McGyvermaiseen tapaan tuunattu koiralle sopivaksi. Jeesusteipillä vessapaperirulla kiinni tuohon piipun päähän ja avot, sheltin nokkaan täydellisesti istuva maski rakennettu :D Kirppu ei niin rakasta tätä viritystä mutta joutuu kärsimään siitä kaksi kertaa päivässä. Ja oireet pysyvät poissa :)


2 kommenttia:

  1. Melkein rupesi naurattamaan kun luin tän blogi-kirjoituksen, noi teijän toko-ongelmat kuulostaa niiiiiin tutuille;) No kunhan keksitte niihin ratkaisun, niin tiedän sitten keneltä kyselen treenineuvoja:) Ja kovasti, kovasti tsemppiä ja peukutuksia kokeeseen!! Ainakin sen viime kisan kisavideon perusteella te kyllä osaatte hienosti, nyt vaan vielä vähän onnea matkaan mukaan!! Hippi on niin ihanan iloinen ja täpäkkä tokottelija:)Rapsut koko triolle:)

    VastaaPoista
  2. Harmi, että tällä kertaa oli epäonnea matkassa eikä kokeeseen päästy... Ehkä jo seuraavaan sitten!

    VastaaPoista