keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Kohti Itävaltaa

Huomenna nää lähtee kohti Itävaltaa ja EO-kisoja, jännittävää! Mitään ei olla tehty agilityn eteen karsintojen jälkeen joten vanholla taidoilla lähdetään liikenteeseen. Kelit ovat olleet niin helteisiä että treenaaminen ollaan vaihdettu suosiolla pulikoimiseen. Jotain pientä olisi voinut käydä tekemässä mutta näillä nyt mennään :) Toivotaan, että matka menee hyvin, tuloksista viis. Toki parhaamme lähdetään tekemään, katsotaan sitten että mihin se riittääkään.

Agilityn sijaan olemme Hipin kanssa kaivaneet tokoinnon naftaliinista! Treenasimme jopa kaikki voittajan liikkeet sunnuntaina Riikan kanssa läpi ja voisi sanoa että ihan pientä viilausta enää tarvittaisiin niin voisi jopa osallistua kokeisiin! Alkuun otettiin ruutua, sitä en ole yli puoleen vuoteen tehnyt lainkaan... Hippi muisti hienosti virittelyt ja juoksi HILJAA ruutuun! Viime syksynähän oli ongelmaa että päästi ihme intiaanihuudon liikkeelle lähdettäessä mutta nyt sinkaisi vauhtiin aivan hipihiljaa :) Hienoa!! Seuraavaksi kokeiltiin tunnaria. Kapulat laitettiin riviin ja oma keskelle. Yleensä oma on ollut aina jommassa kummassa reunassa ja nytkin Hippi kävi reunat pariin kertaan huolestuneena läpi. Melkein iski paniikki jolloin on saattanut nappaista vaan jonkun kapulan mukaansa mutta nyt päätti vielä tsempata ja löysikin omansa. Ihmeiden aika ei ole ohi, tämä liike alkaa olla jo melko varma! Mikä työ takana mutta voisin sanoa että se on kannattanut.

Kuoksetulon suhteen olen ollut monta kertaa jo epätoivoinen mutta nyt kävi niin että ensimmäistä kertaa ikinä Hippi ennakoi! HAH, eihän tässä ole kuin nelisen vuotta treenattu pysähdystä lähes joka luoksetulokerralla :D NYT Hipille vihdoinkin valkeni että hitto vie, aina kun tuo kuiskaa ensin "luoksetulo" ja huutaa TULE-käskyllä eikä SIVU-käskyllä niin se pysäyttää mut! Enkä mä todellakaan ole tuosta ennakoinnista (vielä) huolissani, parempi näin. Hyppynoudon tein metallilla, se on ihan kympin liike. Istuminen on myös varma eikä Hippi tarvitse nyt mitään vartaloapua. Kaukokäskyissä vaihtaa hyvin mutta ei osaa seiso-istu-vaihdossa tippua taaksepäin vaan kerää takajalat allensa joten siinä tulee vähän eteenpäin. Tuo saa kelvata, en tiedä jaksanko alkaa muuttamaan koko istumistyyliä kun tuo on jo niin vahvana. Siitä tulee menemään pisteitä mutta sille ei mitään mahda. Loppujen lopuksi olin todella yllättynyt miten hyvässä mallissa liikkeet ovat koska niitä ei oikeasti olla treenattu kuin viime syksynä! Jotkut asiat ovat selvästi muhineet Hipin päässä. Nyt vain itseään niskasta kiinni ja tokoa vääntämään vähän useammin kuin pari kertaa vuodessa ;)

Tänään oltiin taas Sallan ja westieiden kanssa treenaamassa koiratanssia. Täytyy sanoa että jopa Hippi hyytyy nopeammin näillä helteillä... Hyvin jaksaa silti tehdä mutta vähän on verkkaisempaa tanhuaminen paahtavassa kuumuudessa :/ Tehtiin esitys ensin kerran läpi, ihan muutama kieltäytyminen lähinnä pyörähdyksissä. Näistä näkee hyvin miten helposti "itsestäänselvissä", helpoissa tempuissa palkkaaminen jää helposti vähemmälle... Tämän jälkeen palkkailin vielä muutamista palkkaamista vaativissa kohdissa ja koira lepäämään varjoon. Treenattiin välillä valkoisia ja sitten vielä Hippi kerran. Tein ohjelman toistamiseen läpi niin että Hippi oli ensin nähnyt loppupalkan. Nyt jouduin vähän vaatimaan tekemistä koska ajatus meinasi olla siellä maksalaatikossa ;) Hyvin Hippi terästäytyi ja tekikin ohjelman kokonaisuudessaan läpi. Tuo loppupalkan tietoisuus lisää selvästi vinkumista joten täytyy vähän vielä miettiä miten sen kanssa jatkossa tekee.

Mutta nyt mummelit hoitoon ja Hipin kanssa matkaa jännittämään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti