maanantai 11. heinäkuuta 2011

Helteistä agirotua

Huh, vielä vuorokauden jälkeen on olo kuin keitetyllä ravulla! Sää oli ihan järjettömän helteinen koko agirotu-viikonlopun ja kisapaikka vähän sellainen kattila ettei siellä paljon tuuli käynyt.
Lähdin ajelemaan jo perjantaina kohti Lappeenrantaa, iltakisoihin en ollut Hippiä ilmoittanut mutta kurvattiin silti suoraan kisapaikalle viemään tavarat ja katsomaan vähän meininkiä. Pohja oli iloinen yllätys, se oli ihan mielettömän hyvä :) Hiekkatekonurmi piti hyvin eikä se ollut lainkaan raskas. Kisat venähtivät perjantaina jonkun verran ja kello oli jo paljon ennen kun päästiin lähtemään kohti majapaikkaa. Pääsin seurakaverin mökille joka oli Saimaan rannalla, ihan mieletön paikka :) Piti käydä vielä pulahtamassa järvessä koirien kera ja sitten iltapalan kautta yöunille.

Aamulla oli aikainen lähtö ja silloin jo oli selvää että päivästä tulisi kuuma... Helle on asia joka aina vähän hirvittää, nimenomaan koiran kannalta. Onneksi Hippi on niin hönö että joi kupin aina tyhjäksi kun näytin miten sinne laitettiin eletrolyyttijauhetta. Luuli raukka että oli jotain parempaakin herkkua. Pääasia silti että juoma kelpasi!
Ensimmäinen rata oli Allan Matssonin agilityrata. Kiva rata jossa oli muutamia haastavia paikkoja. Onneksi Hippi oli melko alussa, tuossa helteessä olisin taatusti unohtanut radan moneen kertaan jos olisi pitänyt pitkiä aikoja odotella.
Hippi nousi pitkästä aikaa seisomaan lähdössä, nousi tosin niin epävarman näköisenä ylös että luuli varmasti kuulleensa jo kutsun ;) Käskin sen kuitenkin takaisin istumaan, ei sieltä omin luvin lähdetä. Piste. Alun välistäveto onnistui hyvin. Samoin keinulle pysähtyi hyvin ja odotti kunnolla sen laskeutumista. Sitten napakka putkeen lähetys jota en todellakaan jäänyt katselemaan, lähtikö Hippi edes sinne. Onneksi irtosi hienosti ja itse pääsin hyvin liikkumaan kohti rengasta ja hyppyä johon tuli hieman huonosti ennakoitu valssi eikä Hipin hyppy ollut niin kääntyvä kun olisi ollut mahdollista. A:n jälkeen oli taas vaan pakko luottaa että Hippi irtosi muurille ja hypyille. Olin suunnitellut auttavani Hippiä keppien avokulmaan mutta sehän sai hirmuisen vauhdin hyppykaaresta eikä kauheasti kuunnellut vetoa vaan ampui ihan täysiä oikeaan väliin. Ajatteli varmaan että haloo, kyllä mä nämä osaan.Kepeillä leikkasin takaa ja jätin Hipin pujottelemaan jotta pääsin pussin jälkeen tekemään valssin ja pyörityksen hypyllä. Suurin osa otti hypyn toista kautta takaakiertona mutta tuo tuntui Hipin kanssa ja jatkon kannalta parhaimmalta ratkaisulta. Puomilla teki suht nopean kontaktin mutta lähti inasen ennen käskyä... No, puomilta putkeen ja kolmen esteen loppusuoran jälkeen oli nolla totta! Ja rata tuntui tosi hyvältä! Jäähdyttelylenkin jälkeen vein koirat uimaan. Kävin itsekin kahlailemassa ja se kyllä virkisti kovasti! Tuo aamun rata oli samalla karsinta avoSM-finaaliin jonne pääsi 3-luokasta 25 parasta. Tulostaululla selvisi että Hippi sijoittui toiseksi! Melko siistiä koska koiria kuitenkin oli 116 :) Olin alkuun päättänyt etten osallistu finaaliin kuumuuden takia mutta uimisen jälkeen Hippi vaikutti varsin tyytyväiseltä häkkituulettimin "ilmastoidussa" häkissä nukkuessaan joten päätin kuitenkin lähteä radalle.

Finaalirata oli hauska ja siellä oli myös pöytä. Onneksi muutamissa treeneissä tämä ihme on ollut joten oletin Hipin sen osaavan. Juoksujärjestys oli käänteinen joten saimme odottaa vuoroamme ihan loppuun asti. Hassua, mutta kisa ei jännittänyt lainkaan. Ennemmin oli sellainen "pääsis jo radalle"-fiilis. Alku meni radasta hyvin muta taivas varjele, mikä loikka keinulta >:/ Nytkähdin itse vähän eteenpäin jonka Hippi näköjään tulkitsi luvaksi poistua esteeltä. Minkäs teet, virhe mikä virhe. Puomilla yritti taas fuskata eikä laittanut tassuja maahan. Muuten juoksi puomin kyllä nopeasti ja tasaista vauhtia mutta vaadin silti tassut maahan asti kun kerta virhe oli jo alla. Pöydälle vähän varmistelin vaikka olisi ollut järkevämpää katsoa, pysähtyykö varmasti kovemmasta vauhdista. Pöydän jälkeisellä hypyllä niistosokkari käänsi Hipin hirmu hyvin enkä ohjannut sitä seuraavaa hyppyä tarpeeksi huolellisesti joten siitä kielto ja hylky kun jatkoimme matkaa. Finaalin jälkeen koirat taas uimaan, onneksi uimapaikka oli niinkin lähellä!

Tässä nollarata ja finaalirata

Pienen nukkumatauon jälkeen oli vielä vuorossa KV-agilityrata. Täytyy sanoa että noilla ranskalaisilla tuomareilla oli tosi kivoja ratoja, vähän vaihtelua! Tässä suurimman pähkäilyn aiheutti keppien jälkeinen elämä. Toiselle puolelle olisi ollut hyvä päästä mutta leikkauksesta olisi tullut tositosi tiukka enkä sitä sitten uskaltanut miettiä. Onneksi Anu R keksi persjätön hypyn jälkeen ennen keppejä joten se oli meidänkin valinta.

Alussa sai olla tosi tarkkana että muisti peruuttaa kakkoshypyn jälkeen tarpeeksi ja antaa tilaa suorittaa kolmoshyppy. Muurin jälkeen en kääntänyt Hippiä tarpeeksi vaan huusin putkeeeen. Ja Hippi näki puomin alla olevan putken jonne meinasi lähteä mutta kääntyi kuitenkin takaisin ohittaen samalla oikean putken. Tästä siis kielto. Keppien kohdalla persjättö toimi ja Hippi haki tosi hienosti kepit. Mutta sitten taas otin vähän sivuetäisyyttä ja turhan voimakkaasti rykäisin kohti putkea ja vedin Hipin pois kepeiltä. Hämmästyin itsekin omaa ratkaisuani jatkaa rataa, olisi vaan pitänyt tehdä kepit uudestaan treenin takia. Puomille haki hyvin ja juoksi itse hyvin alas vaikka olin hieman jäljessä takaaleikkauksen takia. Rata oli tosi pitkä, 200m ja radan lopussa huomasi miten oma nestetankkaus oli jäänyt aivan liian vähäiseksi, voimat hiipuivat melko lahjakkaasti. Ennen keinua olevale takaakierrolle huitaisin Hipin hyvin epämääräisesti ja jäin vain katsomaan että vau, se oikeasti luki mun ajatukset ja meni oikein :D Keinulle pysäytin kunnolla ja pidin siinä samalla kehuen. Täytyy olla nyt tosi huolellinen keinun kanssa, lentokeinut ei oo kauhean turvallisia koiralle...

KV-kisa

Huh, eka kisapäivä oli onnellisesti pulkassa yhden nollan ja kahden hylyn kera. Illalla tuli vietettiä tovi jos toinenkin järvessä. Vesi oli ihanan lämmintä eikä sieltä olisi millään malttanut tulla pois. Samaa mieltä oli Hippikin.

Sunnuntaina oli vuorossa epäviralliset joukkuekisat. Hippi kisasi Neron, Ässän ja Riinan kanssa "Liian hapokasta"-joukkueessa. Tälläkin kertaa oli onni myötä ja starttasimme ihan alussa. Hipillä oli vielä onni aloittaa joukkueessa, ekalla kun on mahdollisuus jättää koira lähtöön muiden ottaessa lentävät lähdöt. Rata oli ihanan helppo eikä Hipin kanssa ollut suurempia ongelmia, tuloksena ripeä nolla. Puomista olin niin kovin iloinen, se oli nopea :) Tota nopeammaksi en sitä varmaan tule saamaan mutta tuo suoritus riittää! Pääasia olisi ettei se himmailisi yhtään alastulolla vaan juoksisi samaa vauhtia alas asti. Mutta jösses, miten paljon sitä ehti hölöttää ton radan aikana! Tuletuletulemenemenemenetuletule! Luulis Hipillä jo leikkaavan kiinni tollaseen jatkuvaan käskytykseen :D Täytyis varmaan vähän ryhdistäytyä... Joukkueella oli vähän huonoa tuuria kun Hannalta putosi vahingossa namipussi puomin eteen ja kolmantena juossut Nero sen luonnollisesti siitä bongasi. Epävirallinen kisahan tämä on joten tuloksilla ei niin väliä ja päästiin kuitenkin sijalle 15 kaikkien mutkien kautta.

Joukkuekisa

Oman suoritusvuoron jälkeen kipattiin jälleen kerran koirat uimaan, katseltiin vähän vielä kisoja ja sitten lähdettiin ajelemaan kohti kotia. Koirat nukkuivat koko matkan enkä viitsinyt sitten edes pysähtyä missään. Rankka reissu mutta niin hauska :)

Tänään olin aporttikoirahallilla ottamassa viimeiset treenit ennen karsintoja. Alkuun pussin kautta avokulmaan kepeille, ekalla kerralla Hippi juoksi kakkosväliin joten ihan hyvä oli tätä kokeilla. Sen jälkeen tein keinua ja yritin kaikin mahdollisin tavoin saada Hippiä tekemään virhettä mutta ei! Juoksin ihan vieressä, pysähdyin ja samantien kiihdytin uudestaan mutta Hippi jäi joka kerta keinulle ja oli just sen näköinen että ootas hetki, mun täytyy venata että tää keinu on maassa ennen kuin voin lähteä, you know. No, tietääpä mitä treenata sitten kisoissa... Paljoa ei viitsinyt hinkata, puomia vielä palkkailin ja muutaman hyppykuvion tein ja se oli sitten siinä. Nyt Hippi saa uida ja lepäillä ennen karsintoja. Ja uida ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti