torstai 21. heinäkuuta 2011

Seinäjoen reissu

Tämän vuoden karsinnat mentiin Hipin osalta samoin perinteisin tuloksin. Ei nollia lauantailta. Viime vuonnahan päästiin kympillä sunnuntaille mutta tänä vuonna sääntömuutosten takia vain nollilla päästiin jatkoon. Ja hyvä niin, kyllä se nolla pitäisi pystyä kahdesta radasta vääntämään. Ja moni pystyikin mutta me emme :D

Saavuttiin Seinäjoelle jo perjantaina jolloin kävin ilmoittamassa Hipin kisaan. Olisi siis yksi muistettava asia lauantaiaamulta vähemmän. Launtaiaamuna lähdin kisapaikalle vasta kun medit olivat menneet. Mulla oli läppäri mukana joten hotellihuoneesta pysty hyvin seuraamaan tuloksia ja arvioimaan milloin kannattaisi paikalle lähteä. Kätevää!
Kisapaikka oli hieno ja lenkkimaastot olivat siinä vieressä mahtavat! Maksien suoritukset olivat vielä menossa joten ehdin hyvin katsomaan miten rata menee. Eikä se mahdottomalta näyttänyt. Rataantutustumisessa oli toki monta paikkaa missä joutui miettimään parhaita ratkaisuja mutta muuten tuntui siltä että kyllä tuosta pitäisi nolla tehdä. Hippi oli 42 lähtijä mutta onneksi hyppäri eteni nopeasti niin ei joutunut niin pitkään odottamaan. Alun takaakierrot menivät ihan hyvin vaikka toisessa hieman varmistelin ja Hippi meni mutkan kautta kepeille. Keppien jälkeisen hpyn varmistelin myös ja kierrätin Hipin vastaan. Tosin siitä pääsi hyvin liikkumaan kohti muuria ja vähän muuttamaan koiran linjaa kohti pituutta jossa tuli ainakin makseilla tosi paljon kieltoja. Pituuden jälkeiset valssit olivatkin sitten täysin luokattoman huonoja ja lopulta homma ratkesi väärään hyppyyn. Rehellisesti sanottuna, tuolla ohjauksella Hipillä ei olisi ollut mitään mahdollisuutta ohittaa tuota aitaa jolle hyllytti :D Hylyn jälkeen suunnistettiin ohjeiden mukaisesti suorinta tietä maaliin.
Jäähdyttelylenkin jälkeen lähdin takaisin hotellille ottamaan pienet päikkärit, samalla koira sai levätä varmasti kunnolla.

Agilityrata vaikutti astetta haasteellisemmalta mutta kyllä me nollaa lähdettiin tekemään. Rataantutustumisessa olin päättänyt puomin jälkeen tehdä valssin mutta seurakaverit kyseenalaistivat suunnitelmani ja hyvä niin! Vippaus ei käynyt mielessäni sillä jotenkin ajattelin ettei se olisi meidän vahvuus. Mutta faktahan se on, että valssilla olisi helposti käynyt ekan radan toisinto ja olisin tuupannut koiran pituudelle. En ollut kuitenkaan tutustunut rataan kertaakaan vippauksen kanssa joten yritin kovasti mielessäni käydä tätä vaihtoehtoa läpi ennen vuoroamme.
Alun hypyt menivät suunnitellusti ja puomi oli hyvä :) Tuo taitaa olla maksiminopeus millä Hippi puomin tulee tekemään mutta olen siihenkin älyttömän tyytyväinen. Vippaus onnistui myös hyvin, hassua ettei se käynyt rataantutustumisessa mielessä vaikka kyllähän Hippi on tottunut huitaisuja tulkitsemaan. Kepeille Hippi haki hyvin, näissä ei ongelmaa. Sitten hyppy takaakiertona ja seuraavalla päällejuoksu josta A:lle. Renkaan jälkeen kaukaisimpaan putkenpäähän josta hypyn kautta keinulle. Jotain oli koiran päähän jäänyt maanantain keinuhetsaustreeneistä koska en sanonut kuin kerran normaalilla äänellä odota ja Hippihän odotti. Keinun jälkeisellä sarjalla tapahtui jotain hyvin odottamatonta, B-osan takaakierrossa Hippi irtosikin takana olevalle hypylle! Siitä napsahti toinen hylly ja tämän vuoden karsinnat olivat siinä. En osannut kuitenkaan olla hetkeäkään pettynyt, Hippi teki niin hienon radan! Ja saipahan katsoa sunnuntain jännittävät radat kunnolla katsomosta ;)
Tässä Hipin radat


Seinäjoen reissun jälkeen alkoi odotettu kesäloma joten nyt ollaan lähinnä vain uitu ja rwntouduttu. Eilen oltiin Riihimäellä treenaamassa koiratanssia Sallan ja westie-kaksikon kanssa. Minä olen luvannut auttaa Sallaa uusien temppujen opettamisessa ja Salla auttaa meitä koreografian kanssa :) Päivä oli melkoisen helteinen mutta helposti vierähti melkein viisi tuntia. Nyt on taas ohjelmaa hiottu toimivammaksi joten uudella innolla taas harjoittelemaan. Onneksi kisoja on niin harvoin että ehdin aina niiden välissä pyörtämään lopettamispäätökset ;) Treeneistä kurvattiin suoraan kaverini eläintarhaa kurkkaamaan. Ensimmäisenä vastaan asteli Minttu-inipossu. Kirppu on Mintun nähnyt aikaisemminkin, silloin possu narskutteli Kirpun valjaita eikä koiruus ollut siitä moksiskaan :D Nyt Hippikin tapasi tämän possuneidin ja tapaaminen oli hyvin viileä. Hipin mielestä asia hoitui sillä ettei se edes katsonut Minttuun päin ;)Nähtiin myös supersuloinen minihevosvarsa! Ei heti löydy suloisempaa ilmestystä, kattokaa ny!
Tänään meni mitta täyteen Pandan kutinan ja laihtumisen kanssa joten ei muuta kuin töihin ja koira tutkimuksiin. Jälleen kerran otin Pandasta verinäytteet josta tutkittiin tänään laajasti maksa- ja munuaisarvot -> kaikki edelleen ok. Eteenpäin lähtevät valkosolujen erittelylaskenta, punkkivälitteisten tautien vasta-aineet, kapin vasta-aineet ja kilpirauhasarvot. Lisäksi Pandan vastaontelo ultrattiin -> ei löydöksiä (huh, ehdin jo pelätä kasvaimia sun muita kauheuksia...), myös pissanäyte ok. Iholta otetuissa teippi- ja raapenäytteissä oli bakteereita joten antibioottikuuri aloitettiin vaikka iho ei varsinaisesti ole mistään paikasta kunnolla rikki. Paikoittain on rupimaista punoitusta mutta ne näyttävät hieman joltain puremilta. Ab-kuurin lisäksi aloitetaan antihistamiini Atarax hillitsemään kutinaa. Katsotaan mitä kokeiden tulokset sanovat ja toivotaan että lääkitys tehoaisi... Kutina ei kokonaan selitä, miksi koira laihtuu kesäksi joten jotain muutakin täytyy olla. Jotain, mitä ei vaan nyt keksitä :/ Yksi löydös tosin tänään oli, sydämestä kuului ensimmäistä kertaa sivuääni! Ilman oireita ei lääkitystä kuitenkaan aloiteta mutta onhan tuo tärkeä tieto kuitenkin.

Pistetään loppuun vielä muutama kuva Hippiäisen normipäivästä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti