sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Karjaa 3.7

Vetskumummot olivat taas ilmoitettu ilmaisiin näytelmiin, tällä kertaa Karjaalle. Olin lupautunut myös töihin kyseiseen tapahtumaan joten tämä tiesi taas aikaista aamuherätystä sillä paikalla piti olla jo seitsemältä... Niin masentavaa. Aamupäivä meni kohtuullisessa säässä, pilvet pitivät lämpötilan suht siedettävänä. Tarkastelin rokotuksia ja sheltit saivat lepäillä varjossa. Vähän ennen shelttikehää pääsi aurinko valloilleen ja perinteinen hiostava helle saapui Sisu-areenalle. Olin hieman viime tipassa taas kehän laidalla joten mummelit valmisteltiin pikatahtia kehään. Pahimmat solmut auki turkista ja kehään ;) Sheltit arvosteli Marjatta Pylvänäinen-Suorsa, varsin mukava täti joka kohteli koiria himu nätisti. Vetskunarttuja oli alunperin neljä ilmoitettua mutta loppujen lopuksi Kirppu ja Panda kilpailivat taas keskenään. Onneksi Tuomisen Satu auttoi esittämisessä, kiitos siitä :) Olin pitkään sitä mieltä etten vie Pandaa kehään sillä koira on lähestulkoon kalju ja tänäkin kesänä on jostain tuntemattomasta syystä taas laihtunut. Mutta koska olin jo raahautunut paikalle niin samahan tuo nakupetteri oli tuupata arvosteltavaksi. Panda arvosteltiin ensin ja sai ERIn. Tämän jälkeen pääsi tohkeileva Kirppu pöydälle. Helteestä huolimatta mummelilla oli taas into piukassa. Kirpun kanssa on vaan niin hauska käydä pyörähtelemässä kehässä, aivan v*tun sama mitä tuomari sanoo mutta harvemmin näkee noin pirtsakkaa 13,5 vuotiasta veteraania. Ja sitten kun pitää seistä, on Kirppu kuin tinasotilas asennossaan. Tästä suorituksesta Kirppupin arvioitiin erinomaiseksi (ihan kun en sitä tietäisi ;D )

Kilpailuluokassa oli sama marssijärjestys kun viime näyttelyssä, Panda voitti ja Kirppu toinen. Pandalle myös SA joten siitä jatkettiin suoraan PN-kehään jonne oli päässyt 6 narttua. Hyvin Panda pisti vielä nuoremmilleen kampoihin nakunakin ollen lopulta PN3 :) Koska urosvetskuja ei ollut, oli Panda myös ROP-veteraani. Koska päivä oli niin järjettömän kuuma, en kyllä ajatellut hetkeäkään jääväni isoon kehään vaan suorinta tietä koirat uimaan.

Tässä vielä tyttöjen arvostelut:

Kirppu
" Erinomaiset mittasuhteet. Hyvä koko, riittävä luusto. Kaunispiirteinen nartun pää. Hyvät silmät ja korvat. Oikea ylälinja. Hyvä rungon syvyys. Riittävästi kulmautunut. Liikkuu tasapainoisesti, liikkeessä selkä hieman painuu"

Panda
" Erinomaiset mittasuhteet. Hyvä koko, riittävä luusto. Hyvä pään kiila. Kuono jo hieman kuivunut (juu, siitähän se kapea kuono-osa johtuukin Pandalla :P). Hyvät korvat, pyöreähköt silmät. Erinomainen ylälinja. Riittävä rungon syvyys. Tasapainoinen raajarakenne. Liikkuu ja esiintyy ryhdikkäästi. Hyvä karvapeite (hehheheee, onneks näistä arvosteluista ei tarvitse maksaa kun pääsevät ikänsä puolesta ilmaiseksi!)

Huh, kolme näyttelyä jo tänä vuonna takana, tässähän ollaan ihan hurjaksi ruvettu! Tosin tänään taas mietin pitkään ja hartaasti koko näyttelytouhun järjettömyyttä. Joku ylitärkeä, omasta mielestään sikatärkeä tuomari arvostelee koirien ULKOnäköä verrattuna johonkin rotumääritelmään jota kuitenkin tulkitaan ihan oman maun mukaan. Ja parhaassa tapauksessa omistajat muodostavat mielipiteen omasta koirastaan näiden arvostelujen perusteella. Juu, voi sitä rotumääritelmää itsekin opiskella ja sitä kautta muodostaa oma mielipide millainen olisi rodun ihannetyyppi ja millainen on oma koira siihen verrattuna. Mullehan nuo arvostelut eivät juuri mitään merkkaa, tiedän varsin hyvin omien koirieni heikkouden ja vahvuudet. Välillä sitä miettii että miksi näyttelyissä pitää sitten käydä. Nooo, ainakin näkee tuttuja. Ja voi kenties shoppailla koirajuttuja. Ja... Ööö. Koirat tykkää syödä nameja kehässä :D Parissa näyttelyssä olen saanut maininnan rehottavista tassukarvoista ja yhdessä tuomari itki Kirpusta irtoavien karvatupsujen takia joita en ollut harjannut pois joten ihan kauhean vakavasti en tätä harrastusta osaa ottaa. Hyväkuntoiset vetskut on tosin asia joita ylpeydellä tuon mieluusti esille.

1 kommentti:

  1. Hih! Sulla näyttää olevan samanlaisia ajatuksia koiranäyttelyistä kuin minullakin ;)

    - Tanja, Daisy & Sissi

    VastaaPoista