perjantai 3. kesäkuuta 2011

Hipin lempparipäivä

Voiko pieni sheltti muuta toivoa kun aamulla aamulla lammessa pulikoimista ja illalla agilitykisoja? Hippi on päässyt nyt lähes joka päivä uimaan ja voi sitä riemua mikä siitä irtoaa. Eilen käytiin ensin isäni luona järvipulikoinnilla ja sieltä lähdettiin Janakkalaan agilitykisoihin. Ratoja oli tarjolla kaksi kappaletta ja tuomarina molemmilla radoilla toimi Leena Rantamäki-Lahtinen. Hauskaa oli se, että radat olivat mukavan helppoja. Sellaiset kun sopii yleensä meille kauhean hyvin :P. Ekalla radalla alku vähän valahti kun renkaan jälkeen en saanut Hippiä kunnolla käännettyä. Muuten rata menikin ihan hyvin, eipä siinä tosin vaikeita kohtia ollutkaan. Ainoa "hankala" kohta oli kepeiltä muurille kun piti leikata takaa hyppy ennen muuria ja Hippi meinasi kääntyä liiankin hyvin. Sain sen kuitenkin tuupattua napakalla käskyllä muurille. Puomi oli ok, vähän hidas mutta maltoin silti odotella tassuja maahan asti. ja koska olin iloinen siitä että Hippi teki suht hyvän puomin, taputin käsiäni siinä vikan hypyn kohdalla jolloin Hippi kääntyi katsomaan mitä pelleilen ja pudotti siinä samalla riman. No, se oli ihan kohtuullista koska keinu oli huono ja siitä olisi pitänyt tulla 5. Olen joskus ennenkin tehnyt tämän saman virheen. Taitaa olla siis syytä treenata sitä että taputtelen käsiäni koska sellaista voi jatkossakin sattua vahingossa :D Helpompi siis opettaa koira sietämään kyseinen häirintä kun olettaa että ohjaaja oppisi olemaan taputtamatta...

Toinen rata oli myös hyvin helppo. Olin ainoa joka otti alun kehänauhan puolelta, kaikki muut menivät sisäpuolta pitkin ja joko valssasivat pituuden jälkeen tai leikkasivat sitä seuraavalla hypyllä. Itse ajattelin jättää Hipin suorittamaan yksin A:ta jolloin sain tarvittavan etumatkan että nappasin Hipin vain pituudelta mukaan. en tiedä olisiko pituudelta voinut pienempää kurvia tehdä, tämä tyyli onnistui Hipillä erinomaisesti. Keinu oli taas vähän surkea. tuo oli jotenkin painavan oloinen keinu jolloin Hippi hyppäsi aavistuksen liian aikaisin pois. Virheitä keinulta tuli tosi vähän suhteessa siihen miten huonosti sitä tehtiin noin yleisesti ottaen. Mutta tuomari päättää ja tällä kertaa emme virhettä saanut. Puomi oli taas tokavika este ja nyt Hippi tuli sen vähän nopeammin joten vapautin suht nopeasti. Nopeista vapautuksista huolimatta puomi on ollut koko kevään ihan älyvarma :) ihanaa, kun työ on tuottanut tulosta!

Tässä eiliset radat videollaTänään oltiin ensin työpaikan kanssa virkistyspäivää viettämässä Veikkolan ja Nuuksion metsäpoluilla. Tehtiin noin neljän tunnin lenkki johon sisältyi pieni evästauko lammen rannalla. Olin varustautunut Hipin lentolaukulla siltä varalta että matka olisi ollut kirpulle liian rankka mutta mitä viel, siellä teräsmummo paineli jonon kärjessä koko matkan eikä väsymyksestä ollut tietoakaan :) Ihanaa, kun mummeli on noin hyvässä kunnossa! Yhden rämeikön kannoin sitä kassissa ettei se väsyisi varvikossa hyppiessä ja vaikka Kirppu oli ekaa kertaa kassissa, oli se siellä niin rennosti että yksi huoli on poissa. Olen pitkään murehtinut sitä että mitäs sitten kun muori ei jaksa pidempiä lenkkejä enää tehdä. Nyt tietää että tuossa kassissa se matkustaa hyvinkin vaivattomasti jos ja kun joskus tarvetta siihen tulee. kotiin en raaski yhtä jättää yksin.

Lenkin jälkeen lähdettiin melkein suoraan Turkuun ajelemaan. Huomenna olen menossa opettamaan temppuja ja tänään oltiin vielä illalla treenaamassa pienellä porukalla koiratanssia. Hippi on kyllä ihme otus, vaikka takana oli jo rankka päivä, teki se intopiukeana töitä vaikka treenitkin venyivät pitkiksi! Eihän tuota väsytä mikään :D Saatiin apuja HTM-esitykseen kun olen itse niin surkea niiden tekemisessä... Katsotaan, saadaanko tätä nyt viilattua ja treenattua niin että päästäisiin tuossakin lajissa taas kisaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti