lauantai 11. kesäkuuta 2011

Huh hellettä

Jopas on ollut kiirusta kun ei blogiinkaan ole ehtinyt kirjuutella. Sitä on joko iltavuorossa tai aamuvuorossa niin että illalla on menoa. Tarttis kovasti lisätunteja vuorokauteen :D Jos nyt viikkoa lähtee rullaamaan taaksepäin niin viime lauantaina oltiin siis Turussa Koirakondiksessa pitämässä temppukoulua. Paikalle oli tullut monia innokkaita ja taitavia koirakoita joita oli ilo kouluttaa. Hippi toimi esimerkkikoirana ja vaikka päivä oli kuuma, ei virtapiiriltä loppunut into. Tauoilla kävi hyppäämässä laiturilta veteen ja sitten jaksoi taas touhuta. Virtaa ei vähentänyt edes ennen temppukoulua pidetyt agilitytreenit. Treenit tosi vähensivät ohjaajan hetkittäistä uskoa omiin kykyihinsä ohjata koiraa. Heti kun on vaikeampi rata kyseessä, tulee sellaisia ohjausratkaisuja että itkettäis ellei naurattais. Tosin ei aina kyllä naurattanutkaan. Kaiken lisäksi häiritsen edelleen koiraani hypyillä huutamalla tuletuletule tai muuta yhtä typerää. Jos ohjais kunnolla, ei tarttis huudella koiraansa mukaan. Ehkä pitää vain hyväksyä tosiseikka että meidät on luotu helpoille radoille. Tästä huolimatta Hippi on ilmoitettu SM-kisoihin, jos vaikka päästäisiin useampi este kuin viime vuonna missä ohjaaja unohti radan...

Sunnuntaina oltiin Lohjalla ryhmänäyttelyssä Kirpun ja Pandan kanssa. Nyt kun Panda on 10, se pääsee jokaiseen näyttelyyn mikä vain on ilmainen ja ajankohta on sopiva ;). Tuomarina Lohjalla toimi Hilkka Salohalla. Vetskunarttuja oli paikalla peräti kaksi kipaletta, siis Kirppu ja Panda :D Panda oli ensin arvosteltavana ja koska paikalla oli myös harjoitusarvostelija, koirat syynättiin varsin huolella läpi. Tuomari piti Pandasta mutta selitti tohkeissaan tälle harjoittelijalle kuinka Pandan etuosan ei pitäisi antaa myöden noin upeisiin liikkeisiin. Pandallahan on suora etuosa mutta se liikkuu niin että siinä voisi helposti haksahtaa luulemaan rakennetta paremmaksi ellei sitä kunnolla kopeloi. Suorahkosta etuosasta ja kevyestä kuono-osasta huolimatta tuomari katsoi Pandan ERIn arvoiseksi. Seuraavaksi oli Kirppu arvosteltavana ja tuomari huomautti kevyistä korvista mutta totesi niiden olevan riittävästi taittuneet. En todellakaan jaksa ottaa stressiä Kirpun korvista, ne pysyy muutaman sekunnin alhaalla kun niitä vähän taittaa. Se saa luvan riittää. Kirppu sai myös ERIn joten molemmat pääsivät kilpailuluokkaan jossa Panda oli ykkönen SA:n kera. Koska urosvetskuja ei ollut, oli Panda myös automaattisesti ROP-veteraani! Paras narttu-kehässä oli reilut kymmenen koiraa. Panda pääsi jatkoon ja oli lopulta PN4. Tuomari sanoi että jos olisi pelkkiä liikkeitä arvosteltu, olisi Panda voittanut :) Tässä mummeleiden arvostelut.

Kirppu " 13 vuotias ikäisekseen hyväkuntonen, kooltaan ja mittasuhteiltaan erinomainen narttu. Hyvä pään kiila. Erinomainen täysihampainen purenta, silmät ja riittävästi taipuvat korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyvä eturinta ja runko. Niukasti kulmautunut edestä, riittävästi takaa. Lyhyt häntä. Liikkuu ikäisekseen erinomaisesti. Kunniaksi onistajalleen"

Panda "Kooltaan ja mittasuhteiltaan oikeanlainen, ikäisekseen hyvin säilynyt veteraani. Kuono-osa saisi olla täyteläisempi ja pyöreämpi. Hyvä purenta, silmät ja korvat. Hyvä kaula joka saisi liittyä runkoon kauniimmin. Hyvä selkälinja, riittävä eturinta. Hyvä rintakehä. Niukasti kulmautunut edestä, hyvin takaa. Hyvä luusto. Kaunis karvapeite. Liikkuu erinomaisesti eikä ikä näy liikkeessä"

Pandan kanssa jäätiin vielä isoon kehään mutta sieltä ei sijoitusta enää herunut, isommat koirat olivat valttia :)

Näyttelystä jatkoimme suoraan uimaan ja sieltä Hipin agilitytreeneihin. Tehtiin pientä radanpätkää jossa oli taas hieman vino lähestyminen puomille ja Hippi heittäytyi taas epäileväiseksi. Se ei selvästikään pitä seuramme uudesta lautapuomista josta on karhennus suurimmalta osin jo kulunut pois. On selvästi jo liukas. En lähtenyt stressaamaan koiraa asialla vaan jätimme kylmästi puomitreenin pois. Sen verran tein puomia että kävin kokeilemassa pihalla olevaa, erilaista puomia eikä siinä ollut mitään ongelmaa. Tuo liukkaus on asia josta Hippi ei selvästi pidä ja sen kanssa eletään.
Keskiviikon treeneissä teimme ihan pientä radanpätkää mutta kädet oli sidottu kuminauhoilla housunlenkkeihin kiinni jotta käsien heiluminen oli estetty. Ja kas kummaa, Hippihän kulki erinomaisesti ihan ilman huitomistakin! Todella omistuista! Tälläkin radalla olisi ollut puomi mutta jätimme sen väliin. Tässö vaiheessa vuotta en halua että Hippi alkaa arkomaan puomia.

Tänään oltiin Riihimäellä kisaamassa. Kisat alkoivat kahdeksalta joten se tarkoitti toosi aikaista herätystä... Molemmat radat olivat Ritva Herralan käsialaa. Ensin kisattiin agilityradalla jossa lähinnä mietin keppien jälkeisiä hyppyjä. Tuollainen kuvio on ihan omiaan sille että onnistun ohjaamaan Hipin ohi. Kakkoshypyn jälkeen vähän valahti mutta kolmosen hyppäsi tooosi tiukasti. Puomi oli hyvä paitsi että olen näköjään alkanut hoputtaman sitä heiluttamalla kättä. No, ainakin Hippi juoksi nopesti alas josta vapautin sen samantien kun tassut osuivat maahan. Mutta sitten puomin jälkeinen rima putosi! Hitsi, oli ties kuinka mones rima tänä vuonna, ainakin 6 tullut jo alas :/ Rimoja on pudonnut selkeästi kohdissa joissa hidastan sitä ennen hyppyä. Ehkä teen jotain erilaista, koiran kun pitäisi olla kauttaaltaan kunnossa... Rima harmitti sen verran että jätin sen kepeille yksin kun liikuin jo kohti seuraavaa hyppyä. Yleensä olen käskyttänyt Hippiä jos se jää yksin kepeille mutta nyt en sanonut mitään joten vika väli jäi pujottelematta. Jos jotain hyvää pitää sanoa niin se keppien jälkeiset kaksi hyppyä meni hyvin vaikka olin alkuun varma että siinä kosahtaa. Täytyy vielä mainita tuo puomin alla olevaan putkeen lähetys. Jostain täysin käsittämättömästä syystä huusin siinä kepit ja vaikka ohjaus vei putkeen, juoksi Hippi ohi ja putken taakse koska oli täysin varma että jallitan sitä ja sen täytyy etsiä käskyllä oikea este :) On se välillä kiltti!

Hyppäri oli ulkokentällä ja siellä olikin jo melko helle vaikkei kello ollut edes puolta kymmentä. Alun olisin normaalisti ottanut pyörittämällä mutta nyt päätin näyttää merkkaamalla. Ainoa vaan että merkkaus tuli hieman myöhässä ja Hippi oli jo lähes hyppäämässä kakkoshypyn väärinpäin kunnes sain sen viime hetkellä kääntymään. Jotenkin taas oletin että kyllä se nyt mun asennosta arvaa mitä pitäisi tehdä :D Ja jos ei siitä, niin viimeistään ajatuksia lukemalla ;) Ja sitten taas, renkaan jälkeinen rima tippus. Voi aargh. Huusin kyllä taas tuletule kun Hippi hyppäsi joten tätä kannattanee yrittää muuttaa omassa ohjauksessa... Kun olin saanut Hipin toiseen putkeen, tuli hetkellinen black out kunnes muistin lähteä ohjaamaan hypyn takaakiertoon. Tuo kohta töksähti täysin joten siinä tuli sitten hieman kiire. Onneksi Hippi irtosi putkiin hyvin joten loppurata rallateltiin puhtaasti maaliin. Tulokseksi siis 5.

Tässä radat


Kisoista ajoimme suoraan työkaverini luokse jonka kanssa lähdettiin Haukilahden rannalle uittamaan koiria. Koirat ei ole koko viikkona paljoa muuta lenkkiä tehneet kuin uimista ja lammella riekkumista. Mutta tuo Haukilahti oli tosi makea paikka! Päästiin ihan reunaan missä ei ollut ollenkaan muita vaikka ranta oli muuten ihan tukossa. Välissä oli vielä pieni kaislikko joten saatiin olla aivan rauhassa. Vesi oli melko matalaa pitkälle joten itsekin pääsi kahlaamaan mereen niin että Kirpunkin sai suht vaivatta hilattua viilemtymään. Kyllä oli illalla väsyneitä koiruuksia kämppä täynnä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti