maanantai 25. huhtikuuta 2011

Nou stress -TOIMII!

Stressivapaa kisapäivämme oli melkoinen yllätys, positiivisessa mielessä. Ensin oli siis koiratanssikisat. Hippi oli totuttuun tapaan vähän turhankin liekeissä. Kävimme tutustumassa kehään ennen kisan alkua ja siellähän pienen sheltin haukku raikasi kun ei oikein voinut pysyä nahoissaan. Tulee aina yhtä lupaava fiilis. Mutta, nou stress, tehdään mitä pystytään. Hipin vuoro oli viimeisenä joten edessä oli tylsää odottelua. Ohjelmien katselu oli tietysti mielenkiintoista mutta se odottelu on silti aina yhtä puuduttavaa. Taso oli mielestäni tasainen, paljon kivoja esityksiä! Laji on kyllä ottanut huimia harppauksia eteenpäin Suomessa. Pitkän odotteluajan aikana joutuu aina miettimään mikä mahtaisi olla paras strategia koiran kannalta, antaa sen levätä häkissä vai tehdä muutamia pieniä pätkiä joista palkata. Päätin tehdä vähän kaikkea :D Kävin pienellä lenkillä jonka aikana otin parit pätkät, sitten välillä häkkiin ja pari koiraa ennen meidän vuoroa taas muutamat muistuttelut. Itse esitys meni ihan ok:sti. Hippi on koira jolle sopisi paljon paremmin se että se tietäisi etukäteen mahdollisimman hyvin mitä tehdä. Nyt alku meni vähän enemmän rullaavasti, mitä nyt ei muka pystynyt hyppimään käsien välistä.

Puolenvälin jälkeen kuitenkin alkoi tulemaan sellaista ihmeellistä jäkitystä enkö yhtään tykännyt ilmeestä jolla Hippi teki, tai siis ei tehnyt. Pari temppua jäi tekemättä ja yhden tynnyrin kierron takaperin se vaihtoi omatoimisesti samaksi kuin lussa. Siinä oli sekunti aikaa miettiä että vaatiako oikea temppu vai antaa mennä näinhänsenkuuluikinmennä-tyylillä. Valitsin jälkimmäisen vaikka toisaalta harmitti että Hippi tuolla viissiin sooloili. Loppu meni vähän myös sähläillen joten vaikka teemana olikin nou stress, en voi todellakaan sanoa että olisin ihan kauhean tyytyväinen ollut. Lähinnä siihen ettei Hippi tehnyt kunnolla helppojakaan asioita vaikka sillä oli hyvinkin aikaa miettiä ja ottaa vihjeitä vastaan. Tässä on nyt kaksi viikkoa aikaa treenata virallisiin SM-kisoihin mutta tiedä sitten saanko tuota koiran tekemisen "ilmettä" paremmaksi... Onneksi kisat menivät nopeasti joten etukäteen pelättyä aikatauluongelmaa agilitykisojen suhteen ei tullut. Siispä jäin katsomaan vielä palkintojenjakoa ja hämmästys oli melkoinen kun Hippi olikin pronssilla :O. Kulta ja hopea menivät saman ohjaajan maanmainioille westeille, onnea Salla :) Sini ja Sonic jäivät neljänneksi ja kyllähän minä herranen aika tiedän että heidän esitys on moninverroin taitavampi mutta jostain syystä tuomarit olivat tänään tätä mieltä, ei mahda mitään :D Tiedän toki senkin että oma esitys tuntuu aina huonommalta kuin miltä se ulospäin ehkä näyttää mutta kyllähän tuo näyttääkin vähän ontuvalta paikka paikoin. Mutta nämä olivat tällaiset kisat ja toki lopputulos lämmittää mieltä varsinkin kun monet kisat ovat menneet harakoille Hipin muutamien haukkumisien takia.

Tässä tuomarikommentit esityksestä
3. Nadja Böckerman ja Hippi 86,67/85,33/172phttp://www.blogger.com/img/blank.gif
Marita Packalen: Vauhdikas esitys ja jos haukkumisessa on ollut ongelmia olette todella tehneet hyvää työtä. 90/89/179
Johanna Saariluoma: Iloinen ohjelma, jossa koira hyvin mukana koko ohjelman ajan. 89/87/176
Heli Nousiainen: Iloinen esitys, jossa oli kepeää menoa. Muutamia vinkumisia. Hieno loppuhyppy selkään. 81/80/161

Tässä meitin esitys
, puolen välin jälkeen alkaa menemään nihkeämmin ja nihkeämmin...

Sitten olikin aika lähteä kohti ATT-hallia. Ehdittiin hyvissä ajoin paikalle, tuntia ennen omaa vuoroa. Ehdittiin käydä hyvin lenkillä ja sitten Hippi hetkeksi autoon lepäämään. Olin ilmoittautunu vain kahteen jälkimmäiseen rataan joissa molemmissa oli Marjo Heino tomarina. Eka rata vaikutti varsin hauskalta, etenkin alussa oli muutamia miinakohtia mutta muuten koira sai painella menemään. Alku meni vähän huitoen mutta hyvin Hippi näitä viskaisuja tulkitsi :D Ennen pituutta moni koira lähti puomille mutt Hippi onneksi tuli oman liikkeen mukana oikeille esteille. Puomi oli hyvä, hoputin sitä koko matkan ja nyt Hippi tulikin suht nopeasti alas asti. Vapautin heti kun tassut osuivat matolle, toivoisin että oppisi tästä tulemaan kisoissakin mahdollisimman nopeasti alas asti jotta pääsee mahdollisimman nopeasti jatkamaan matkaa! A:n alla oli putki jonka jälkeen hyppy takaakiertona. Tässä kohdassa ei ollut aikaa varmistella putkeen menoa mutta luottoa koiraan ja käskyä päälle niin oikealle esteelle sujahti. A oli myös hyvä vaikka jouduinkin ottamaan vähän sivuetäisyyttä putkn takia. Viime vuonnahan tuli kaksi kontaktivirhettä A:lta mutta ehkäpä oikeat askeleet alkavat taas löytymään. Maaliin päästiin nollalla joka oli yksi rullaavimmista uramme aikana :) Jäähdyttelylenkin jälkeen kävin katsomassa tuloksia ja Hippi oli johdossa. Hylkyjä oli tooodella paljon ja muutama hassu nolla! Koiria oli kuitenkin 49 mutta vain 12 sai loppujen lopuksi tuloksen, 4 nollaa ja Hipillä nopein sellainen viiden sekunnin kaulalla kakkoseksi tulleeseen! Paljoa ei tanssahtelut painaneet Hippiäisen tassuissa :)

Toinen rata vaikutti myös varsin hauskalta. Harmi vain että ohjasin huonosti (tai siis en ohjannut käytännössä lainkaan) neloshypyn ja siitä 5. Loppurata meni hyvin, kepeille haki hyvin vaikka olin edellä. Puomilla pidin vähän kauemmin koska oli virhe alla. Tästäkin radasta jäi hyvä fiilis ja kielto oli niin typerä moka multa kun vain olla ja saattaa. Hippi oli just niin super kuin mitä se on treeneissäkin ollut!
Tässä molemmat radat
Automatkalla oli väsynyt koiruus mutta kotiin päästessä oli taas intoa luiden syömiseen ja leluilla leikkimiseen :D On se melkoinen tyyppi! Ja tänään tuo tyyppi pääsi vielä heittämään talviturkkinsa tuohon 100 metrin päässä olevan järveen. Voi sitä riemua!

2 kommenttia:

  1. On teillä ollut valtavan tuloksellinen nou stress- päivä! Onnittelut! =) Teidän menoa katsoo aina ilolla! =) Ihana Hippi <3

    VastaaPoista
  2. Ihana esitys, tulee niin hyvälle tuulelle kun sen katsoo!! Musiikki sopii Hipin iloiseen menoon ihanasta:) Onnea upeasta sijoituksesta ja hienosta agimenestyksestä myös!! Teillä on jälleen kerran ollut huisa viikonloppu!! Hyvä te:D

    VastaaPoista