maanantai 11. huhtikuuta 2011

Nollat kasassa!

Nyt pääsi käymään näin. Olin jo tietysti asennoitunut siihen että tuota vikaa karsintanollaa ei tule koska jätin sen "saavuttamisen" tälle vuodelle. Kuitenkin lauantaina Riman kisoista heti ekasta startista Hippi tekaisi puhtaan radan jolla sijoittui vielä toiseksi isosta läjästä koirakoita :) Savikon Seppo oli tuomarina Rata ei ollut kauhean nätti, olin edellisen viikon flunssassa ja olo oli kovin tukkoinen. Onneksi Hippi teki oman osuutensa ohjauksen ymmärtämisessä erinomaisesti, mm. A:lle olin ensin juoksemassa itse kunnes tajusin väistää vähän ja päästää koiran hoitamaan kiipeilyosuus. Puomi oli harmillisen huono ja hidas... Hippi kyllä juoksi suht vauhdilla laskevalle osuudelle asti kunnes pysähtyi liian aikaisin ja jouduin sitä aikani lypsämään alemmaksi. Aaargh, miten ärsyttävää :/ Miten ihmeessä saan sen kisatilanteissa toimimaan samoin kun treeneissä?? Ideoita otetaan vastaan.

Saviojan Annen hyppäri oli meidän osalta vähän sellaista rallattelua. Heti toinen rima tippus, en tiedä voisiko koiraansa häiritä vielä vähän enemmän ponnstusvaiheessa. Kepeillä tuli pelottava Déjà vu, tälleen ollaan sählätty joskus aikaisemminkin :D Viime juhannuksena Annen hyppärillä oli samanlainen aivan suora kepeillevinti putken jälkeen ja siinäkin Hippi juoksi iloisesti ohi kun ohjaaja ei kertonut mitä pitäisi tehdä vaan oletti että no kyllä koira nenän edessä olevat kepit suorittaa käskyttäkin ;) Tälläkin kertaa miljoona epämääräistä huitaisua kunnes Hippi pääsi oikeaan väliin. Muurilta roiskaisi taas palikat alas, ehkäpä meillä on myös muuriongelma. Ennen pituutta jäi yksi hyppy välistä kun epäonnistuneen takaaleikkauksen takia Hippi ennakoi ja kääntyi liian aikaisin. En jäänyt noin räikeää omaa mokaa korjailemaan vaan kiltisti poistuttiin kohti loppusuoraa. Täältä löytyy radat.

Eilen treneissä oli tällainen rata. Hippi oli tosi super :) Puomi oli ok, käännös kolmosella siivekettä nuollen. Kepeille jäi yksin kun menin suoraan kutosen taakse valssaamaan. Pöydälle irtosi hyvin ja jäi sinne jotta pääsin pussin taakse. Meillä on ollut peräti kahdessa viime treenissä pöytä, wuhuu :D 12&13 välistäveto onnistui jälleen lähes pelkästään käskyllä (jipii, mun ei tartte enää ohjaamalla ohjata noita!!) 13 jälkeen persjättö ja siitä suoraan oikeaan putkenpäähän. Ei onneksi edes vilkaissut tuota 4-putkea vaikka se oli siinä hollilla. 16-hypylle en tainnut saada Hippiä kertaakaan niin ettei se olisi vilkaissut putken jälkeen mua. Treenaukseen -> putken jälkeisen esteen suoritus niin ettei tarvi yhtään vilkaista mua. Hippi ei selvästi osaa singota putkesta niin etteikö se katso mua vaikka saisi käskyn hyvissä ajoin. Mutta kohta se sen osaa ;)
Treenit oli kaikenkaikkiaan onnistuneet, rata oli kiva ja koiruus varsin loistava. Tarttis johonkin pääsiäisen kisoista ilmoittautua, valinnanvaraa ainakin olisi. Koiratanssikisoihin mennään sunnuntaina ja silloin olisi Turussa myös agilitykisat. Luulis tuon virtapiirin jaksavan molemmat mutta kahtellaan ja pähkäillään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti