sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Hyvän mielen treenit

Mulla oli peräti neljän vapaapäivän putki joten ehdittiin puuhastelemaan paljon kaikkea kivaa! Oli koirakavereita kylässä, pitkiä peltolenkkejä, treenejä ja eilen käytiin työkaverin kanssa Hyvinkäällä koirakylpylässä. Hippi on aivan mahdoton tuolla! Alkaa piippaamisen jo siinä hiekkatiellä, vetää hulluna (!!) sisälle ja hyvä ettei juokse päin lasiovea kun on niin kiire. Nyt meinasi myös pää levitä kaikesta innosta, alkuun juoksi pari kierrosta allasta ympäri kun ei malttanut muistella miten sinne altaaseen mennään. Näytin ystävällisesti ne rampit ja johan alkoi lyyti taas kirjoittamaan. Puoli tuntia aktiivista pulikoimista -> varsin väsynyt pieni shetlantilainen. Pandakin kävi sivistyneesti uimassa muutamia kierroksia, ei se siitä niin tykkää mutta menee veteen kun pyytää. Kirppu sai toimia tärkeässä tehtävässä uimavalvojana, en viitsinyt sitä altaaseen tuupata kun ei se uimisesta todellakaan tykkää. Se nauttii kun saa hengailla siellä reunalla ja paimentaa muita :) Iltapäivällä ajettiin vielä hallille treenaamaan agilitya, olin lupautunut kokeilemaan yhtä tuttavani aloittelevaa shelttiurosta. Wili on vielä aloittelija eikä osaa ihan kaikkia esteitä edes kunnolla mutta ihan hyvää edistymistä saatiin aikaiseksi tuon yhden session aikana. Ehkäpä sitä voisi puuhastella tuollaisen pikku projektin parissa nyt kun Hippi jää tauolle. Hippi pääsi tekemään hieman puomia, lähinnä taas itsenäistä kontaktia niin että jäin itse puomin alkuun. Menee hyvin alas asti mutta kääntyy hieman sivuun. Tämä tietysti siitä syystä että palkkaan sen kädestä enkä käytä mitään namialustaa. Pitäisi varmasti käyttää.

Tänään lähdin Eran ja bortsujen kanssa hallille pientä treeniä tekemään. Tehtiin pieni rata jossa oli kolmen hypyn suora, puomi, putki, hieman ilkeä avokulma kepeille josta takaisin putkeen ja siitä takaisin puomille. Tavoitteena, jälleen kerran, puomin treenaus. Treenasin eri tavoin puomia, jäin jälkeen ja rynnistin ohi, pysähdyin ja lähdin liikkeelle kutsumatta koiraa mukaan, juoksin ohi ja kutsuin vasta myöhemmin jne. Kerran sain Hipin tulemaan läpi kun juoksin sen ohi ja nostin käteni kuitenkaan kutsumatta sitä. Niin ja toisen kerran kun treenasin persjättöjä puomilla ja niitä ei olla juurikaan tehty. Kerran Hippi jäi taas nököttämään kontaktille kun ei ilmeisesti kuullut käskyä. Itse pingoin kolmen hypyn päähän ennen kuin huomasin että koira jäi puomille! Hippi teki kyllä monta todella hyvää ja nopeaa puomia, jäi niin hyvä mieli!

Olen myös pähkäillyt kovasti miten saisin Hipin oppimaan inhoamani välistävedot niin että minun tarvitsisi tehdä mahdollisimman vähän yhtään mitään :P Nyt sain kolmella vierekkäisellä aidalla hirmu monta hyvää toistoa ihan vain pienellä käden vedolla ja oikea-aikaisella tänne-kutsulla! Hippi teki ihan mielettömän pientä s-kuviota aitojen välissä! Tämän kun saisi näin toimimaan niin olisin niin häpi! Täytyypi treenata tauon aikana puiden/tolppien avulla!

Torstain lähenee ja jännitys kasvaa. Vaikka töissä asiat tehdään niin vimpan päälle kun vain mahdollista, on jokainen anestesia/operaatio aina riski. Peukut pystyyn, että kaikki menee hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti