keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Priima pumppu :)

Tänään oli Hipin sydänultra, käytiin ell Tiina Wrightilla Vetsetissä. Alkuun sydän kuunneltiin tarkasti stetoskoopeilla ja kyllä sieltä se pieni narahdus, tai ell:n sanoin hiljainen laahaava ääni, kuului. Ääni oli kyllä hyvin vaimea ja kuului asemmalta sydämen supistusvaiheen aikana. Seuraavaksi ajeltiin karvaa kyljistä ja Hippi ultrapöydälle kyljelleen makaamaan. Tunnin verran Hipin pumppua tarkasteltiin, mittailtiin virtauksia, mittasuhteita, seinämän paksuuksia yms. Mitään vikaa ei löytynyt, varsin toimiva sydän Hippiäisellä :) Ääni johtuu mitä todennäköisimmin jostain pienestä virtauksen pyörteestä joka saattaa olla ihan yksilön ominaisuus. Mutta tärkeintä oli nähdä että kaikki oli priimaa ja toimivaa eikä "sivu"ääni haittaa koiraa, ainakaan tällä hetkellä. Toki voi olla aina mahdollista että tuosta voi aikanaan muodostua läppävuotoa tms mutta ell ei nähnyt mitään syytä kontrolloida ultralla tietyin väliajoin ellei ääni kuunneltaessa selkeästi muutu tai koiralle tule oireita. Huh helpotusta, hysteerikon elämä kirkastui kerta laakista :D Hippi saa jatkaa toimeliasta elämäänsä ilman rajoituksia, siitä on koiruuskin taatusti iloinen.

Maanantaina Hippi pääsi vähän temppuilemaan Veikkolan mattohalliin. Jos operaatiosta toipuminen jatkuu yhtä hyvänä, on sen kanssa tarkoitus kisata koiratanssikisoissa helmikuun puolivälissä. Nyt kaiveltiin muistista yksittäisten temppujen suoritustapoja ja ilman musiikkia kokeiltiin pidempää pätkää ohjelmasta. Samalla ohjelmalla mennään kuin elokuun kisoissakin. Pieniä muutoksia siihen on tehty, kolme uutta/tuunattua temppua ympätty mukaan.
Hippi oli T-O-H-K-E-I-S-S-A-A-N... Välillä (tai siis lähes koko ajan) oli into enemmän kuin järkeä mutta onneksi saatiin edes muutamia järjellisiä toistoja tehtyä! Kahtotaan nyt mitä tästäkin taas tulee kun eipä tässä tällä(kään) kertaa pääse kunnolla treenaamaan :D Ulkona ei kyllä pysty eikä kykene ja noissa sisähalleissa on vähän turhan tyyristä tän takia ravata kauhean montaa kertaa.

3 kommenttia:

 1. Onnea hienoista uutisista! :)

  Meillä on Hipin kanssa jotain yhteistä, meinaan miulla on kuulunu lapsesta asti sivuääni, mutta se ei ole mitään pahaa, vaan sydämmeni lyö niin voimakkaasti, jonka vuoksi aortan läpän eteen tulee pyörre (tai jotakin vastaavaa..) ja siitä johtuu suhina. Onneksi kaikki sivuäänet eivät ole vaarallisia, eivätkä rajoita elämää! Olisi varmaan aikas haasteellista pitää Hippi-toiminnan naista levossa tai vähällä aktiiviliikunnalla.. ;)

  VastaaPoista
 2. Huisan mahtavaa!! Tuhannesti onnea upeasta uutisesta ja terveestä koirasta!!! Täällä ollaan tosi iloisia teidän puolesta:D

  VastaaPoista
 3. Kiitokset Maria ja Satu :) Kyllä putosi itseltäänkin melkoinen kivi pumpun päältä, ei noiden sydänasioiden kanssa ole kuitenkaan pelleileminen! Ja en haluaisi edes ajatella miten hankalaa olisi Hipin pitäminen levossa pidemmän aikaa :D

  VastaaPoista