maanantai 3. tammikuuta 2011

Päivämäärä lyöty lukkoon

Hippi steriloidaan ensi viikon torstaina. Tätä asiaa olen pyöritellyt nyt huolella ja monelta kantilta päätyen loppujen lopuksi tähän ratkaisuun. Yksi haave jää siis toteutumatta kun Hipin pentua en tule ikinä saamaan mutta toisaalta tuo koira on itse ollut niin suuri toteutunut haave ettei kaikkea taida tässä maailmassa saada. Nyt pitää tietysti panikoida sitä operaatiota, kaikessa on tietysti riskinsä mutta itse en tule ikinä pitämään leikkaamatonta narttua kohtutulehduksen pelossa. Ja kun operaatio kuitenkin tehdään, on se järkevämpää tehdä silloin kun koira on vielä erinomaisessa kunnossa ja ennuste nopealle toipumiselle on hyvä. Huh, reilu viikko aikaa odotella.

Uusi vuosi vietettiin kotosalla, työkaverini oli kylässä kahden villakoiransa kanssa. Täällä on niin hyvät ja paksut seinät ettei paukuttelua kuulunut sisälle käytännössä ollenkaan. Vaikka eipä se koiria olisi haitannutkaan. Käytiin lenkillä yhdeksän maissa eikä koirat juurikaan välittäneet paukuista. Panda on ainoa joka on iän myötä muuttunut hieman paukkuärtyisäksi, juoksee ääntä kohti häntä sojossa ja haukkuu niille. Yrittänee komentaa ääniä hiljaiseksi... Hippi saattaa yhtyä Pandan haukkumiseen (aina valmiina mökäämään...) mutta muuten sekään ei pulttia raketeista ota. Kirppu nyt on aina ollut niin lehmänhermo, aivan loistava esimerkki muille koirille :) Nyt kun kuulo on huonontunut, ei noteeraa paukkuja mitenkään.

Alkuviikosta ostin lumikengät kun totesin pelloilla polkujen raivaamisen olevan hieman epätoivoinen tehtävä. Täällä ei harrasteta muiden koiranomistajien toimesta kuin autotiellä edestakaisin sahaamista joten apua polkujen ylläpitoon on turha odottaa ;) Nyt olen päässyt tekemään Kirpullekin sopivia polkuja noilla uusilla tampakkeilla, niillä kun saa tehtyä leveää ja hyvin tampattua polkua jolla kelpaa shelttien kirmata. Tämän lisäksi vuokraisäntä ajoi moottorikelkalla reittejä pelloille joten lenkkeily on helpottunut valtavan paljon lähiaikoina.

Shelttitytöt lumikenkä-polulla

2 kommenttia:

  1. Kovasti tsemppiä ja peukutuksia Hipin leikkaukseen! Hirmu kauniisti kirjoitit neidistä, miten se on niin suuri toteutunut haave jo itsessään:) Se on kyllä todella ainutlaatuinen koira<3 Surullista, ettei yhtään pikku-Hippiä tullut maailmaan, Hipillä olisi ollut paljon annettavaa rodulle!! Mutta tottakai koiran oma terveys on kaikista tärkein!! Rapsutuksia ihanalle pikkumustalle<3

    VastaaPoista
  2. Kiitos Satu :) Kovasti pentua toivoin mutta sellaista ei tullut joten tämä ratkaisu on toivottavasti se oikea. On se niin tärkeä otus <3 Rapsutukset myös shelttineideille!

    VastaaPoista