maanantai 6. joulukuuta 2010

Hipistä hyppyvalio!

Ihmeiden aika ei ole ohi! Hippi tempaisi eilen Porvoossa hienon nollavoiton hyppärillä, sai kolmannen hyppysertinsä ja valioitui hyppyvalioksi :) Hyppärit ei oo niin meidän (=mun) juttu joten siksipä tää tuntui niin hienolta työvoitolta. Tosin tänä vuonna on noi hyppäritkin menneet vähän paremmin mutta jotenkin tuntuu että kontakteilla saa koiran aina taas "haltuun".

Porvooseen siis lähdettiin eilen Vuokon ja Sindan sekä Nera-heelerin ja Ninan kanssa. Hippi pääsi baanalle reilun kahden kuukauden kisatauolta. Vuorossa oli kolme starttia jotka eivät menneet ihan peräkkäin vaan järjestys oli medi-mini. Tämä teki päivästä hieman pidemmän mutta onneksi kisapaikkana ollut maneesi oli kohtuullisen lämmin. Ulkonakaan ei ollut kuin muutama aste pakkasta joten hyvin tarkeni. Ja sen ajan kun koirat lepäilivät autossa starttien välissä, pidettiin se käynnissä jotta siellä olisi mahdollisimman lämmin.

Tuomarina oli Heidi Viitaniemi, jolla oli varsin kivat radat tehtynä. Ei mitään ylivaikeeta pyöritystä vaan sellaista kivaa agilitya jossa koira sai mennä kovaa :) Eka rata oli hyppäri. Takaraivossa takoi koko rataantutustumisen aikana ajatus että jos sitä tekis nopean nollan ja voittais niin... Tämän lisäksi yritin takoa päähäni että jos ei mitään muuta niin perkule ainakin ohjaat tuota koiraa. Ei huiskimisia eikä muita ylioptimistisia roiskaisuja. Hipin vuoro oli lähs viimeisenä ja sitä ennen radalla oli tehtailtu hienoja ja nopeita nollia. Eipä siinä muu auttanut kun mennä tekemään omaa suoritusta. Alun putkeen Hippi säntäsi kuin ammuttuna. Seuraavalle hypylle tuli vauhdilla mutta kokosi itsensä hienosti päästen pienellä kurvilla kepeille. Keppien jälkeen ryntäsin Hipin ohi estääkseni sen sinkoamisen väärään päähän putkea. Tässä kohtaa en ollut ihan varma pujotteliko koiruus loppuun asti, en sitä nähnyt. Sitten tuli pieni luukutussuora muutaman mutkan kera. Hyppy ennen viimeistä putkea oli taas tosi hieno. Hippi hyppäsi sen niin nuollen kun se vain oli mahdollista. Enää loppusuora ja kovasti palkkaa koiralle! En siis ollut ihan varma tuloksesta keppien takia mutta siitä viis, Hippi oli tehnyt niin hienon radan että tulos oli täysin sivuseikka! Seuraavaksi kuulutettiinkin että nollahan se ja kärkeen :) Oli muuten piinaavaa odotella ne kolme viimeistä koiraa. Mutta niinhän siinä kävi että kukaan ei enää Hippiä ohittanut joten nollavoitolla ansaittiin viimeinen hyppyserti! Syksyn hylkyhyppyratojen jälkeen tuntui ettei toi H-AVA oo meitä varten mutta niin vain vuoden viimeisissä kisoissa napsahti!

Tämän jälkeen olikin hyvä kasata pää seuraavalle radalle. Siinä oli keinu toisena esteenä jonka päätin ottaa vastaan ja varmistaa että Hippi taatusti pysähtyy. A:lla olin vähän epävarma mitä tehdä, viime kisoissa kuitenkin A:lta tullut niitä virheitä. Päätin kuitenkin vaan juosta ja luottaa että askelet osuu kohdilleen. Videolla oon judt vähän siinä edessä joten ei näy mihin asti Hippi juoksee mutta ilmeisesti tarpeeksi alas kun ei tuomari virhettä antanut :) Muurin jälkeiselle putkelle olin suunnitellut takaaleikkauksen, totta kai olin ajatellut etten muurin jälkeen ehdi valssia tekemään. Ehdinpä kuitenkin ja se helpotti kovasti seuraavilla hypyillä. Puomilla tuli hyvin kontaktille mutta voi ärsytys kun jäi taas siihen reunalle keikkumaan! Ja taas ohjaaja sitten vapautti nanosekuntia liian aikaisin. Voivoivoi... Loppu meni suunnitelmien mukaan ja näin oli tuplanolla ansaittu! Tällä nollalla sijoituttiin toiseksi.

Vika rata oli näistä kolmesta "kinkkisin", kuitenkin edelleen varsin hauska rata! Kaikki meni muuten varsin malliikkaasti paitsi että este nro 8 kierrettiin vauhdilla ulkokautta ohi :D Oma huitaisu oli siinä kohtiin semmoinen etten yhtään ihmettele Hipin ratkaisua :) Jatkettiin siitä sujuvasti rataa, koira ei onneksi edes huomannut tehneensä mitään ihmeellistä! Olin ihan älytyytyväinen tähänkin rataan, nyt puomikin oli huolella tehty. Kaikenkaikkiaan kolme loistavaa rataa johon voi olla huoletta varsin tyytyväinen. Ja tästä on hyvä aloittaa kisatauko, jälleen kerran. Nyt olisi SM-nollat kasassa, MM-nollia pitäisi saada keväällä yksi vielä taiottua jostain.

Tässä
video radoista.

Tämä vuosi oli tulosten suhteen varsin mainio. Saimme sompailtua 12 nollaa joista 9 oli voittoja. Lisäksi nolla MM-karsintojen toisella hyppärillä (sij. viides) sekä European Openiin hyppärillä (sij. 11/152). Lisäksi EE AVA-titteli, tuo H-AVA-titteli sekä ensimmäinen caciag. Ei pöllömmin, vaikkei tavoitteita ollutkaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti