sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Treeniraporttia

Hipillä koitti taas melkoiset ajat. On sillä kyllä ihan taatusti juoksut joten pääsee ainakin parin kuukauden agilitytauolle ja jos kaikki menee hyvin, saattaa tauko venyä puoleen vuoteen :D Raasu. Tulevana viikkona taitaa astutus olla ajankohtainen ja sen jälkeen ei Hippi esteille pääse. Eiköhän tässä kuitenkin keksitä korvaavaa tekemistä ettei aktiivinen pikkuotus pääse kyllästymään elämäänsä.

Viime tiistaina olin treenaamassa heelworkkia. Vieläkään en ole saanut viilattua ohjelmaa lopulliseen muotoon... Koiratanssiesityksen tekeminen on pala kakkua verrattuna heelworkkiin. Onhan tässä toki vielä aikaa kisoihin mutta kyllähän sitä kohta tarttis päästä treenaamaan ihan valmista ohjelmaa eikä vain asentoja + niiden vaihtoja. Ne positiot, jotka olen ohjelmaan valinnut, alkavat jo toimimaan melko hyvin. Edelleen tapahtuu tietysti pieniä fiboja Hipiltä kun se yrittää muistella mikä uusista liikkeistä on mikin. Eikä asiaa ainakaan yhtään helpota ohjaaja joka myös antaa vääriä käskyjä vääriin positioihin... Toistan itseäni, onneksi on vielä aikaa :D

Keskiviikkona otin Pandan Hipin tilalle agilitytreeneihin. Taas on tuota taukoa takana mutta Panda oli ihan tohkeissaan ja yritti todellakin parhaansa. Teemana oli putkipuomi-ansaa niin että lähetettiin koira putkiin ja/tai puomille kaukaa hypyltä. Panda-parka ei tällaisia ole kauheasti tehnyt ja se löysikin itsensä hyvin usein putkesta kun piti mennä puomille. Erotuksena Hippiin, Panda kanssa ei voi kauheasti tehdä toistoja jossa se epäonnistuu. Reppana menee lukkoon ja sitten vaan sinkoilee esteille pystymättä enää ottamaan infoa vastaan. Harjoitus oli Pandalle vähän hankala mutta onneksi sain sille kasan onnistumisia loppujen lopuksi. Puomilla oman hankaluutensa tekee sen, ettei Pandalle ole ikinä opetettu mitään varsinaista kontaktimetodia :) Tällä hetkellä se toivon mukaan pysähtyy kun sille sanoo seiso. Mitään uutta en taida alkaa enää opettamaan, tuo toimii jos toimii. Toivottavasti toimii vielä kisoissakin sillä heti iski tietysti into ilmoittaa Panda johonkin liitelemään :)

Tänään oli toiset treenit jossa oli myös tuota puomiputki-ansaa isolla ympyräradalla jossa sai pistellä tossua toisen eteen. Mä olen edelleen sitä mieltä että kun Panda lähtee painamaan suoraa, on se nopeampi kuin Hippi. Panda ei taas sitten osaa kääntyä kolikolla niin kuin Hippi. Tai siis, sille ei ole opetettu asiaa... Tänään huomasi monessa muussakin kohdassa kuinka paljon Hippi osaakin asioita! Asioita joita en ole Pandalle opettanut ja asiat muuttuu heti mutkikkaammiksi radalla :D Panda oli kuitenkin ihan hirmu yritteliäs ja halusi tehdä oikein. Voi että kun mä olisin joskus oppinut ohjaamaan tätä koiraa kunnolla! Tai olisin osannut opettaa sitä ymmärtämään mun ohjausta paremmin :D Tänään tuli taas noottia huitomisesta. Mistä ihmeestä mä olen sellaisen kyseenalaisen taidon oppinut ja miten h*lvetissä siitä pääsee eroon?? Hippi on suurimmalta osin jo tottunut siihen että nanosekunnin kädenväläytyksellä on merkityksensä mutta Panda oli välillä vähän hukassa. Eikä mikään ihme. Onneksi saatiin kuitenkin paljon hyviä pätkiä aikaiseksi niin molemmille jäi hyvä mieli treeneistä :)

Treenien jälkeen iski vallan villi ajatus päähän. Viikolla vähän harmittelin että Hipiltä jäisi mahdollisten pentujen takia shelttien tokomestaruudet väliin. Ne kun pidetään marraskuun lopulla ja silloin pennut (josniitäsiistulisi) olisivat just syntyneet. No mutta. Onhan mulla tuo Panda!! Koira, joka ei osaa edes seurata mutta sai silti aikoinaan TK1:sen neljällä kokeella :D Avoimessa kisattiin yllättävän montakin kisaa mutta ykkösiä ei tehty. Kokeilin hallilla, muistaisiko Panda edes liikkeitä enää ja tadaa, olihan ne siellä jossain syvällä vaikka viimeksi ollaan kisattu heinäkuussa -06. Pienenpientä (paljon) viilausta liikkeet toki kaipaa mutta onhan tässäkin taas sitä kuuluisaa aikaa :D Panda oli itseasiassa hyvinkin tohkeissaan. Tosin tuo tohkeilu korvasi todellisen osaamisen mutta tärkeintähän kokeissakin on se että koiralla ja/tai yleisöllä on hauskaa. Tästä kuitenkin idea taas lähti muhimaan joten tietääpä mitä kaikkea tässä treenailee syksyn aikana :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti