sunnuntai 29. elokuuta 2010

Koiratanssikisoissa

Vaikka koiratanssista tuli virallinen laji jo 1.5, oli tänään vasta ensimmäiset viralliset kilpailut Lempäälässä. Olin ilmonnut Hipin näihin karkeloihin koska sillä kuitenkin on jo ohjelma olemassa, käytetään samaa mitä viime SM:issä ;) Huolenaihe ennen kisaa oli se että löysin torstaina pienen veriläikän lakanasta jota Hippi kovasti nuoli. Yritin tiirailla ja tarkistella josko juoksu olisi alkanut näin paljon etuajassa mutten varmaksi osannut sanoa. Perjantaina olin lenkillä työkaverin uroskoiran kanssa joka ei ainakaan ollut tippaakaan kiinnostunut Hipistä. Päätin lähteä kisoihin vaikka tuo juoksuasia oli aavistuksen epävarma.

Kisat järjestettiin Tamskin hallissa joka olikin kiva kisapaikka. Tuomareina kisassa oli Hannele Parviainen, Marita Packalen ja Laura Jalli. Hipille oli arpa suonut alokasluokan ensimmäisen lähtijän paikan. Mä en vaan oikein tykkää tässäkään lajissa kisata ekana :D Ennen meidän vuoroa oli juoksutarkastus jossa ei siinäkään mitään vaikka tuomari hinkkasi paperilla että koko koira heilui... Hippi oli jälleen kerran hieman korkeilla kierroksilla ennen kehään menoa ja haukkui todella herkästi! Voi aargh tuota äänenkäyttöä. Itse esitys meni kuitenkin ihan hyvin. Parissa kohdassa tuli pieniä kieltoja jotka eivät välttämättä näkyneet tuomareille asti mutta itse tiesin källin käyneen. Kolme haukahdusta tuli joten onneksi äänenkäyttö pysyi suht pienenä. Esityksen jälkeen ei yhtään voinut tietää mitä tuomarit olivat mieltä meitin väkerryksestä. Lopuksi oli palkintojenjako ja Hippiäinen voittikin alokasluokan ja sai koko kilpailun ainoan kuman (ja itseasiassa Suomen ensimmäisen virallisen kuman :D). Tällä tuloksella saamme siis siirtyä avoimeen luokkaan kilpailemaan. Ja näin myös teemme koska temppujen määrä ja vaikeusaste pitäisi kyllä riittää. Tässä tuomarinkommentit jotka saimme: "Taitava koira. Hieno ohjelma. Paljon liikkeitä jotka koira teki hienosti. Hyvä kontakti. Onneksi koiran haukahtelu ei yltynyt yhtä pätkää pidemmäksi, Ohjaaja voi jatkossa kiinnittää tanssillisuuteen huomiota mutta hieno alokasluokan ohjelma" "Upea alokasluokan ohjelma! Liikkeitä oli tarpeeksi jopa ylempään luokkaan" "Paria pientä haukahdusta lukuunottamatta esitys oli hyvä." Sen nyt melkein tiesi että tuosta haukkumisesta mainitaan siitä huolimatta että niitä haukahduksia oli se kolme kappaletta. Ja tuohon ohjaajan omaan liikkumiseen voin sanoa sen että mitä vähemmän itse liikun, sen helpommin saan pidettyä Hipin kasassa ja sitä kautta hiljaisena joten no can do ;) Tässä tuo esitys, kaikkine haukkuineen :D

Tuo melkein-juoksu vaan vähän mietityttää. Jos se oikeasti on juoksu, niin tulipahan noin kolme kuukautta etuajassa!! Ja sen kautta suunnitelmiin vipinätä koska koiruus olisi tarkoitus tästä nyt astuttaa. Niin, ja jos kaikki menee niin kuin on suunniteltu, olisi tästä tarkoitus jättää mini-Hippi kotiin kasvamaan :) Mutta täytyy nyt seurata tuota tilannetta, eteneekö mahdollinen juoksu vai ei.

2 kommenttia:

  1. Onnea tanssiuran korkkaamisesta - jälleen :). Hassua tuo, kun aloitetaan ihan alusta - mutta niin kai se on tehtävä.

    Niin ja onnea lisääntymispuuhiin - jos nyt pääsette niihin. Saattoihan tuo tosiaan olla väärä hälytyskin..

    VastaaPoista
  2. Koiratanssissa olisi saanut käyttää vanhoja, epävirallisia kunniamainintoja ja kisata siten virallisissa kisoissa siinä luokassa missä oli epävirallisissakin. Me ei Hipin kanssa käyty koskaan tavallisissa ev. kisoissa, kisattiin vain SM-kisoissa joista ei nosutuloksia saanut ;) Joten alusta oli homma aloitettava!

    VastaaPoista