sunnuntai 15. elokuuta 2010

Triplanollavoitto!

Huh heijaa, mitkä kisat eilen! Olin siis ilmonnut Hipin kolmeen starttiin omissa kisoissa, kaksi oli agiratoja ja yksi hyppäri. Että jos vaikka sen tuplanollan sais nyt alta pois... Aikaisin aamulla oli kova ukkonen ja sade joten auringon lämmittäessä ilma oli melkoisen helteinen ja kostea. Ei yhtään keli josta itse pitäisin. Eka rata oli Saviojan Annen käsialaa, ihan hauska pätkä! Alun putkeenmenon jouduin hieman varmistelemaan koska lämppäesteillä sain Hipin kiipeämään A:lle jos yhtään ennakoin omaa liikettä. A:n kontakti oli ollut vähän hiinä ja hiinä... Vähän liikaa himmailin ja jätin sivuetäisyyttä, Hippi hyppäsi melko sivuun tuolta. Ennen puomin alla olevaa putkea olisin ehtinyt tehdä valssin varsin hyvin mutta jotenkin tuli taas sellainen emmäkuitenkaankerkee-olo ja tyydyin leikkailemaan takaa. Tyhmää touhua varsinkin jos joutuu odottelemaan koiraa että voi leikata :D Putken jälkeenkin takaaleikkasin ja vielä varsin huolimattomasti jolloin Hippi kääntyi väärään suuntaan! Sitä sitten kalastelin oikeille urille hätäpäissäni. Ja sitten puomi... Voi helvetti että se jäi vaivaamaan!! Hippi tuli taas ihan reunalle roikkumaan, sanoin uudestaan alas-käskyn niin se valahti hiekalle. Jonka jälkeen jatkettiin matkaa kun olis pitänyt keskeyttää :( Jotenkin Hippi oli vähän epävarman näköinen kun se "lipsahti" pois puomilta niin omat aivot jotenkin menivät lankaan enkä saanut rataa keskeytettyä. Loppusuora oli sitten ihme haahuilua kun mietin vain että olis pitänyt lopettaa. Keskiviikon treenien jälkeen olo oli selvästi liian ylioptimistinen enkä oikeasti osannut ajatella etteikö Hippi puomia tekisi oikein. Jostain syystä Hipin nolla oli nopein ja päivän eka nollavoitto oli plakkarissa. Harvoin on ollut noin epäonnistunut fiilis nollavoiton jälkeen.

Toinenkin rata oli Annen. Alku rullasi hyvin keppien jälkeiselle putkelle asti josta Hippi tuli pahasti valuen ulos. A:n kontakti oli tällä kertaa parempi kun itse vain juoksin ohi enkä jäänyt tekemään mitään typeryyksiä. Ennen puomia oli hyppy josta piti vähän ilkeästi kääntyä takaisinpäin. Jaksan aina ihmetellä Hipin kykyä lukea mun ihmeellisiä huitaisuja koska nyt se kääntyi 180 astetta aivan siivekettä nuollen vaikka mun ohjauksesta olisi voinut tulkita sata muutakin vaihtoehtoa :D Puomi oli onneksi parempi vaikka tälläkään kertaa tassut eivät menneet kerrasta maahan vaan piti lisäkäskyllä avittaa. Mikä ihme siinä on, että koira jää kisoissa roikkumaan aivan siihen alastulon reunalle vaikka treeneissä iskee tassut aina nopeasti maahan?? Mä en vain käsitä. Loppu ongelmitta joten tuplanolla oli taskussa :) Kun kävin kurkkaamassa tuloksia, oli Hippi jälleen ykkössijalla! Toiseksi tuli Vuokko ja Sinda jotka saivat ensimmäisen agilitysertinsä, mahtavuutta :)

Kolmas rata oli Rauno Virran hyppäri. Rata näytti huomattavasti epäkivemmalta kuin kaksi edellistä. Ja mulla on edelleenkin takaraivossa jostain syystä ajatus ettei me koskaan hyppäreillä onnistuta. Ilma hallissa alkoi olemaan myös todella subtrooppinen. Onneksi koiraan se ei vaikuttanut mutta ojaajaan kylläkin... Rata tuntui alusta asti hieman kaoottiselta! Ennen ensimmäistä putkea kierrätin Hipin niin pitkältä että se hyppäsi renkaan jalkojen yli. Okseria hieman jännitin mutta se ylitettiin hienosti. Toiselle putkelle jouduin hieman ryysimään Hipin linjalle koska se oli hyvää matkaa menossa väärään päähän. Putkesta tullessa se lähti jostain syystä hakemaan hyppyä mutta onneksi koukkasi takaisin kepeille. Loppuosa muurista eteenpäin tuntui siltä että Hippi oli menossa jokaisen esteen ohi. Viimeisellä esteelläkin jouduin vielä kääntymään kohti jotta varmasti hyppäisi sen :D Ja kas kummaa, päivän kolmas nolla oli totta :) Ja hieman epäkohteliaasti muita kilpailijoita kohtaan, oli Hippi tämänkin radan voittaja. Kolmas hyppyserti olisi ollut huippujuttu mutta valitettavasti tämä voitto tuli kolme päivää liian aikaisin, Hippi kun saa yrittää vasta 16.8 jälkeen sitä viimeistä tarvittavaa h-sertiä. Onneksi serti meni tarpeeseen, toiseksi tulleesta Hanista kun leivottiin sen myötä hyppyvalio :) Onnea Jenna ihan mielettömästi!!

Olipa päivä! Tästä pääsee ratoja katsomaan.

Tänään oli vuorossa shelttimestaruuskisat. Kolmoset kisasivat kakkosluokassa epävirallisesti. Rata oli ihan hauska mutta siitä huolimatta sain Hipin hyppäämään yhden hypyn väärinpäin :P Itseasiassa kuvio meni hirmu jouhevasti että jos se hyppy olisi pitänytkin mennä noin niin me oltaisiin tehty se hirmu kauniisti :D Hippi ei siis mitenkään huomannut että virhe tuli joten jatkettiin jouhevasti puomille. Ja nyt teki taas sen että jäi kiikkumaan puomin alastulolle, joten käskin uudestaan alas samalla liikkuen eteenpäin. Tästäpä otti oman luvan lähteä liikkeelle joten nappasin koiran syliin ja poistuttiin radalta. Katsotaan miten tämä taas vaikuttaa jatkossa, seuraavat startit on ensi sunnuntaina jolloin Porvoossa kisataan piirimestaruuksista. Siellähän sen sitten näkee :)

1 kommentti:

  1. Mahtavat radat Nadja ja Hippi!!! Teidän meno ja yhteistyö on kyllä upeeta katsottavaa, ootte niin pari:)Tuhannesti ONNEEEEEE vielä kerran super-kisapäivästä!!!!!:)

    VastaaPoista