sunnuntai 1. elokuuta 2010

HTM-kurssilla

Tänään päästiin Hipin kanssa heelwork to music-kurssille jota piti tanskalainen lajin huippu Emmy Marie Simonsen. Hän oli Whisper-bordercollien kanssa mm. kesällä lajin MM-kisoissa pronssilla ja voitti myös -09 PM-kultaa. HTM on siis koiratanssin toinen muoto, seuraamista musiikin tahtiin. Tämä laji tuntuu sopivan meille huomattavasti paremmin koska tavallisessa koiratanssissa Hippi kuumuu niin kovin helposti ja sitä kautta saattaa haukkua mikä siis tietysti suuri synti. Kehtaakin äännellä ;) Koska laji on uusi Suomessa, ei minkäänlaista oppia ole aikaisemmin ollut vaan itsekin olen yrittänyt kahlata juutuubista videoita eri suorituksista ja seuraamisasennoista. Nyt tuli kuitenkin loistava tilaisuus päästä huippuoppiin, onneksi päästiin kurssille mukaan :)

Alkuun Emmy piti teoriaa. Hän kertoi lajista, demonstroi seuraamisasennot (positiot) omalla koirallaan ja näytti videolta erilaisia esityksiä. Erilaisia seuraamisasentoja on 10. Näistä olen yrittänyt jo suurimman osan Hipille opettaa mutta meillä on vielä pitkä matka siihen että ne onnistuvat ilman käsimerkkiapua tai lennosta vaihtuen. Emmy kuitenkin kehui Hipin asentoja, ovat suoria ja täsmällisiä :)

Ensimmäisenä harjoitteena oli ottaa joku uusi positio ja palkata siitä. Valitsin selän takana seuraamisen sillä vaikka olen sitä muutamia kertoja treenannut, on se Hipille ehdottomasti vaikein positio koska se ei voi pitää haluamaansa katsekontaktia. Tässä on myös hirmu hankalaa nähdä onko koira hyvin vai ei. Olen yrittänyt opettaa Hippiä nojaamaan jalkoihini jolloin pystyn sitä kautta havannoimaan onko se suorassa ja oikeassa paikassa. Ei muuta kuin lisää treeniä :) Toisena harjoituksena oli pyytää koira johonkin sen osaamaan positioon iman käsiapua ja palkata se siitä heittämällä nami maahan. Tästä taas koira uudestaan pelkästä käskystä oikeaan paikkaan -> palkka jne. Kokeilin myös niin että kutsuin Hipin eri positioon aina kun oli syönyt namin. Tästä huomasi etteivät pelkät käskyt ihan vielä toimineet vaan Hippi vaati pienen käsiavun. Kolmantena tehtävänä oli pareittain keksiä sujuvat "linkit" positioiden vaihtoihin eli millä tempulla tms koiran saisi positiosta toiseen. Saimme laput joissa oli merkattu neljä eri positiota ja näihin piti kehittää erilaisia vaihtoehtoja. Tärkeäähän on myös se, miten koira siirtyy eri asentoihin. Näiden vaihtojen tulisi olla mahdollisimman soljuvia ja elegantteja. Vuokon kanssa pähkäiltiin eri vaihtoehtoja ja ihan hyvin koirat ne tekivätkin :)

Kurssi oli todella hyödyllinen, Emmy oli hyvä kouluttaja ja kertoi tarkasti mitä missäkin kohtaa kannattaa tehdä. Nyt on hieman fiksumpi tämän lajin suhteen, Hipinhän olen jo ilmoittanut lajin SM-kisoihin vaikka emme sitä niin hyvin vielä edes hallitse ;) Onneksi niihin pippalihin on vielä parisen kuukautta aikaa joten ehtii valita musiikin (hankalaaa!!!), kehitellä jotain esityksen tynkää ja treenata kovasti (tää on tosin niin nähty mitä mun treenaaminen on "kun sinnehän on vielä paljon aikaa, kyllä tässä ehtii"). Yritin ottaa kovasti kuvia kurssilta mutta huomasin paikan päällä että muistikortti jäi kotiin. Joten eipä ole kuvia tarjolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti