keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Hyvät hyllyt Turusta

Perjantaina lähdettiin Turkuun äidin luona käymään ja siinähän samalla kisattiin lauantaina Tsaun kisoissa parit startit. Kuukauden tauon jälkeen on Hipin meno hieman kysymysmerkki. Tai no, meno on aina tasaisen hullua mutta lähinnä jännittää hieman kuinka eri radoilla ollankaan :D Ensimmäisenä oli Saviojan Annen hyppäri. Tykkäsin radasta, ei mikään ylihelppo mutta varsin mentävä rata. Hippi kulki ihan älyttömän hyvin, minimaalisilla mutkilla. Olinkin hirmu iloinen nollasta maaliin tultaessa kunnes Vuokko tuli sanomaan ettei Hippi ollutkaan hypännut muuria! Putken jälkeen oli mielestäni jo menossa muurille joten jatkoin rataa siinä uskossa että este tuli suoritettua. Hippi oli kuitenkin kurvannut muurin ohi ja siitähän tietty jatkettiin onnellisesti matkaa. Että näin. Tän siitä saa kun ei kunnolla vaan huitoo epämääräisesti sinne tänne. Mulla alkaa oikeasti olla vakava ongelma ton huitomisen kanssa!! Miksi ei voi oppi mennä perille kun noita pilattuja ratoja alkaa tulemaan hyvinkin useasti ja treeneissä asiasta huomautetaan ehkä noin joka kerta. Radan jälkeistä harmistusta ei ainakaan vähentäny se että katselin videolta Hipin aikaa joka olisi ollut voittajaa nopeampi. Ei me sitä kolmatta hyppysertiä haluttaiskaan. Agilityrata oli Herralan Ritvan. Rata ei tuntunut mitenkään mukavalta, vääntöä oli ihan tarpeeksi. Meinasin työntää Hipin kepeiltä pois kun olin muka-auttamassa tiukkaan avokulmaan. Siis oikeasti mulla on koira joka taatusti osaa hakea keppejä niin sitten siellä pitää olla häiritsemässä toista! Onneksi Hippi kuitenkin pääsi puikahtamaan oikeaan väliin. Mulla oli taas selvät sävelet puomille, hyvä pysäytys tai koira syliin. Puomille tultiin melkoista kyytiä hypyn ja putken kautta mutta Hippi ehti hienosti pysähtyä alas, nopeasti :) Jotenkin olin asennoitunut siihen että puomi ei onnistu (olin jopa katsonut mistä aidanraosta lähden radalta koira sylissä...) ja tästä häkeltyneenä sarjaesteellä tajusin jotenkin unohtaneeni valssata ja olin niin väärässä paikassa kun olla ja saattaa -> Hippi hyppäsi C-osan takaisinpäin kun ohjaus jäätyi kokonaan. Päivän saldona siis kaksi erinomaista rataa joissa molemmissa yksi ohjaajan källi estämässä nollien tekemisen. Ainahan pitää etsiä kaikesta jotain positiivista (vaikka oikeasti positiivisuus onkin perseestä ;) ) joten ollaan iloisia että koira teki muuten loistavaa työtä ja puomi onnistui hyvin. Ja Hippi oli superhieno! Tässä videot radoista.

Sunnuntaina läksin Karon ja Kriisin kanssa treenailemaan. Hippi teki pientä radanpätkää jossa lähinnä yritin treenata nopeampaa puomia. Jostain syystä Hippi taas arpoi viimeistä askelta ja jäi helposti roikkumaan siihen puomin reunalle! Tätä se todella harvoin tekee treeneissä joten oli ihan hyvä että pääsi vieraalle kentälle harjoittelemaan ja palkkaamaan oikeasta. Treenailin myös esteille lähettämistä pelkillä käskyillä. Haluaisin että Hippi olisi varma hakemaan esteitä myös pelkillä käskyillä tiukkoja paikkoja varten. Oma ohjaus kun saattaa joskus olla hieman ristiriitaista niin pelkällä käskyllä voi yrittää pelastella tilanteita :D Hyvin Hippi on ohjattavissa pitkiäkin pätkiä pelkillä käskyillä, itse paikallaan seisten. Ehkäpä muutan ohjaustapaani enemmän kauko-ohjaavaksi. No, ehkä en kuitenkaan. Kiitos Karo treeniseurasta :)

Agilitytreeneistä porhallettiin Puolarmaarin ulkoilualueelle tokotreeneihin. Hippi kun on nyt sitten ilmoitettu Kirkkonummelle tokokisoihin shelttimestaruuksiin niin pakkohan se on vähän ryhdistäytyä tuon treenaamisen suhteen. Tein ruutua pitkästä aikaa, viimeksi taidettiin tehdä tuo kisoissa toukokuussa... Oikea paikka oli hieman hakusessa ja Hippi oli irtoavalla tuulella. Juoksi alkuun sinne, tänne ja tuonne ennen kun hahmotti ruudun kunnolla nurmikolta. Ennen pystyi hyvin luottamaan siihen että liikettä valmistellessa lähtöpaikalla Hipin "jähmettyminen" kertoisi siitä että ruutu on havannoitu. Näin ei selvästikkään ole. Tai sitten tämä oli tilapäinen häiriö. Kaukoissa ongelmana on se että Hippi tarjoaa helposti niiaamista! Täytyy hieman korjata tätä pientä epäymmärrystä joka jostain syystä on Hipin päähän pesiytynyt. Tunnarissa eka toisto tehtiin asfaltilla ja jostain syystä Hippi napsi ekan mahdollisen kapulan suuhunta (paniikki!!) Yritin varovasti lähettää uudestaan kapuloille ja nappasi samalla vauhdilla seuraavan rivissä olleen joka sattui olemaan oma. En uskaltanut tästä palkita vaan otin vaan kapulan vähin äänin. En todellakaan osannut sanoa nappasiko kapulan ihan sattumalta vai oliko muka saanut hajun... Päätin siirtää yhden toiston vielä nurmikolle, jos siinä nenä olisi ollut paremmin auki. Hippi siirteli kapuloita suulla mutta teki kuitenkin töitä ja löysi omansa. Tästä hyvä palkka. Näiden treenien jälkeen huomasi että treenattavaa todellakin on ja aikaa vähän. Mutta hei, näillä mennään :D

Hipin puuhapäivän kruunasi vielä illalla olevat omat agilitytreenit. Tehtiin pientä rataa jossa oli taas miljoona putkiin lähetystä. Antoisat treenit joissa paljon onnistumisia! Vuokon kanssa tehtiin vielä vähän tokoa, luoksetulon pysäytystä jossa Vuokko palkkasi ihan vierestä. Ja jälleen kerran pääsi ihmettelemään Hipin putkiaivoisuutta :D Tehtiin useampi toisto jossa makupala heitettiin heti mun käskyn jälkeen Hipin taakse. Vaikka Hippi katseli odotellessaan Vuokkoa sen näköisenä että sinkaisee just hakemaan namit niin kutsusta pinkaisi täyteen vauhtiin unohtaen joka kerta että se palkka tuleekin ihan vierestä. Mahdoton tyyppi. Muut koirani olisivat taatusti muutamasta toistosta hidastaneet radikaalisti avustajan kohdalla odottaen lentävää namia, mutta ei Hippi :D Sille tuli lentävä nami joka kerta yhtä iloisena yllätyksenä. Tällä nyt kuitenkin kokeillaan koska itse en pysty palkkaa niin nopeasti Hipille heittämään.

Tänään oli vuorossa taas agilitya. Ei tehty muuta kuin lähinnä kuunneltiin viikonloppuna olleen agility right from the start- agilityseminaarin antia. Ihan järkeenkäypää asiaa. Ihan kaikki hienoudet eivät auenneet, johtuen jo ihan rajoitetusta ajasta mitä ehdittiin asiaa puida. Puuhasteltiin taas suurimalta osin tokoa, Vuokon kanssa jatkettiin luoksetulon pysäytyksen hiomista. Ja muutaman itämispäivän jälkeen pysäytykset alkoivat olla jo huomattavasti parempi :) Ongelmamme on ehkä siis suurimmalta osin ollut se että ollaan treenattu itseksemme ja palkkaamisen olisi pitänyt tulla niin paljon nopeammin kun välimatkaa on paljon. Nyt avustajan kanssa koira saa samantien palkan kun tekee oikein. Ihan peruskauraa tietty mutta vaikea toteuttaa yksin treenatessa... Otettiin myös kaksi toistoa tunnaria. Ekalla siirteli taas suullaan muita kapuloita mutta toi kuitenkin omansa. Suoritusta saattoi häiritä se että hallissa pyöri agilitytreenit ympärillä. Siirryttiin pihalle tekemään toinen toisto ja nyt Hippi teki paremmin töitä eikä ottanut vääriä suuhun. Tästä megapalkka :)

Harmillisesti koiratanssin + heelworkin treenaaminen ei ole edistynyt juurikaan. Tietty yksittäisiä temppuja ollaan harjoiteltu lähes päivittäin lenkkien lomassa mutta ohjelmia ei. Siihen kun tarttis aina sen pirun musiikin eli jonkisortin musiikintoistoväline olis hyvä olla. Tällä hetkellä ainoa cd-soitin on autossa joten treenit pitäisi aina pitää jossain paikassa jonne saa auton viereen. Ja se on aina jotenkin niin kauhean hankalaa että treenaaminen helposti jää. Onhan tässä vielä ööööö, reilut kaks viikkoa aikaa kun tarttis saada kaks ohjelmaa toimimaan joten ei tuu ees kiire :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti