maanantai 1. helmikuuta 2016

Nobody´s perfect
Ei edes Dio, parhaimmillakin täytyy näköjään olla joku pieni kauneusvirhe. Lauantaina oli siis Dion luustokuvaukset jonne en itse harmillisesti päässyt mukaan. Oma päivä vierähti rattoisasti lähes neljääkymmentä koiraa arvosteltaessa koiratanssikisoissa. Oli muuten melkoinen urakka! Lähdin ennen kasia aamulla ja tulin kotiin siinä yhdeksän jälkeen illalla.

Dion kuvasi Tetti Joutsen Vihdissä. Lonkat, olat, selkä ja polvet olivat priimaa mutta oikeassa kyynärässä oli jotain huomautettavaa. Ainakin nivel oli löysempi ja siinä oli joku muutos. Tämä oli itselle tosi yllättävä löydös sillä Dio ei hetkeäkään ole oireillut etupäätään. Se on kuitenkin juossut Flown kanssa koko elämänsä, rynninyt mustavalkoista päin ja tehnyt äkkijarrutuksia melkoisista vauhdeista. Nähtäväksi jää mitä kennelliitto kuvista sanoo. Koska rtg-kuvasta ei aina saa täyttä kokonaiskuvaa, varasin Diolle ajan Univet Tammistoon CT-kuvauksiin ensi maanantaille. Siinä nivel saadaan kuvattua perusteellisesti ja toivottavasti myös lisäinfoa siihen, mikä tuo muutos on.

Tässä tuo oikea kyynärnivel, muutos näkyy renkulan keskellä.


Vasen kyynärnivel


Eihän yksi rtg-kuva tee oireettomasta koirasta sairasta mutta kyllähän tämä pistää miettimään esim. koiran harrastuksia. Agilityn näen liian rasittavana harrastuksena jos etupää ei ole aivan priimaa. Onneksi Dio ei ole lajia tehnyt kuin muutamia yksittäisiä kertoja. Tämä vahvisti jälleen kerran ajatuksiani siitä, etten kuvaamattomalla koiralla kunnon agilitytreenejä aloita. Dio saa toki juosta ja remuta arjessa juuri niin paljon kuin se haluaa mutta en halua viedä sitä lajin pariin joka pahimmassa tapauksessa polttaa kynttilää molemmista päistä. Se on kuitenkin eri asia jos koira rikkoo itsensä arjessa hyppimällä, juoksemalla ja riekkumalla kuin rikkomalla itsensä harrastuksessa jonne olen sen päättänyt viedä. Jos jostain syystä CT-kuvissa muutos todettaisiin aivan harmittomaksi, voisin miettiä asiaa uudestaan mutta ainakin tällä hetkellä suuntaamme muihin lajeihin.

Tässä vielä muut Dion luustokuvatPerjantaista lähtien meillä on ollut kyläilijä kun Brego bc tuli hoitoon. Yksi lisäkoira on sujahtanut näppärästi laumaan eikä ongelmia ole ollut, tämä on niin kiltti poika!
Flow ainakin tykkäsi vierailevasta tähdestä.


Kuin myös Dio


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti