sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Mycket lovande valp
Näin alkoi Dion arvostelu ekassa näyttelyssään. Tuomarina sateisessa Tuomarinkartanossa oli Ann-Christine Johansson ja pentuja oli kehässä kolme kappaletta. Dio käyttäytyi varsin mallikkaasti, seisoi ryhdikkäästi ja liikkui hienosti ilman välipomppuja! Tuomari piti kovasti Diosta ja arvostelu oli oikein mukava: " Mycket lovande valp. Vackert välformat huvud med välplaserande öron. Snygg hals och överlinje. Bra kors. Mycket bra vinklar. Rör sig bra". Piupali ei saanut voitostaan pokaalia vaan otin mieluummin lahjakortin jonka pystyi käyttämään näyttelyalueen kojuissa. Tämä on oikeasti ihan tosi hyvä systeemi! Näyttelypäivä oli meidän osalta lyhyt ja ytimekäs joten päästiin ajelemaan aikaisessa vaiheessa kotiin. Hyvä näin.

Illalla käytiin vielä hallilla treenaamassa. Dio sai aloittaa hypylle tarjoamisen jonka hiffasikin vauhdilla. Alkuun palkkasin namilla mutta vaihdoin nopeasti leluun kun lamppu alkoi syttymään. Dii harjoitteli myös odottamista joka etenee hiiitaaastiii. Matka on edelleen muutamassa askeleessa ja odotusajat muutamia sekunteja, pentu on sen verran sinkoileva ettei tässä vaan voi edetä kauhean nopeasti...

Hipin kanssa tein HTM-ohjelman kertaalleen läpi ja sitten naksuttelin muutamia positioita ja sivuaskeleita. Tekee periaatteessa sivuaskeleet suorassa mutta jos alkaa keulimaan, jää myös takapää jälkeen. Mutta mistä saisi malttia tuon ikäiselle koiralle joka on koko elämänsä saanut olla kupliva ja keuliva ;) No, tehdään mitä osataan ja katsotaan mihin se riittää. Hipin kanssa ei tavoitteita ole, se voi tehdä tosi hienosti tai tosi räyhäkkäästi. Riippuu niin monesta asiasta eikä niihin voi aina vaikuttaa. Hippi on Hippi.

Flown kanssa hinkkasin positioita. Näitä ei olla pitkiin aikoihin treenattu kunnolla, muutamia yksittäisiä toistoja silloin tällöin mutta nyt tein vaihtoja ja varmuutta seuraamisiin. Ensimmäistä kerta myös oikean puolen seuraaminen onnistui ilman käsitargettia, tauko on jälleen kerran tehnyt hyvää! Oikean puolen seuraamisen kanssa olen tahkonnut kauan, se ei vaan ole tuntunut hyvältä mutta tänään oli eka kerta kun Flow teki sitä oikeasti kunnolla. Agilityesteet taas hieman häiritsivät Flowta, se kun jää tosi helposti jähmeilemään kaikesta häiriöstä. Pitäisi siis enemmän treenata häiriöiden kanssa mutta harvemmin niitä on mukana. Flowlle tosin riittäisi häiriöksi maassa olevat merkit ja lelut mutta jostain syystä en tätä ole tehnyt, ehkä pitäisi.

Eilen käytiin rallytokoilemassa Orimattilassa. F ja H pääsivät molemmat mukaan. Tavoitteena oli tehdä kaikki kyltit ja olla itse pilaamatta koirien suorituksia. Tämä melkein onnistuikin, pieni moka kävi itselläni joka tosin tällä kertaa vei vain pisteitä Flowlta. F lähti numerolla 11 joten ehdin muistutella rataa mielessäni useampaan otteeseen. Tää ratatyöskentely on vaan niin hankalaa, mulle siis! Flow oli lähdössä vähän kyttäilevä, sitä selvästi häiritsee kyltit joten ratatreeniä pitäisi tehdä niin paljon enemmän. Teki kuitenkin tosi kiltisti hommia, tosin jouduin juttelemaan ja kannustamaan sitä radalla. Flow tuntuu tosi tahmaiselta tällaisessa verkkaisemmassa lajissa. Ei välttämättä näytä siltä videolta mutta se tuntuu siltä kuin olisi useissa kohdissa jätättämässä tai muuten vain tahmaantumassa. Tää tunne voi toki olla myös sitä, että Hippi on niiin erilainen. No anyway, Flow sai -10 pistettä kyltillä nro 5, Flow tuli aavistuksen vinoon perusasentoon edestä ja pyysin sen korjaamaan. Tässä lajissa siitä lähtee 10 pistettä kun se vino pa ei olisi pudottanut yhtään pistettä. Loppukommenttina luki "erinomaista työskentelyä" ja kyllähän F tunnollisesti teki kaikki vaadittavat asiat.

Flown rallattelut


Hippi oli luokan viimeinen numerolla 21 joten ehdin seuruuttaa sitä ympäri kenttää tovin. Hippi on siitä hassu koira, että se parantaa tekemistä kun saa tehdä "tarpeeksi". Kun tein rataa mielikuvaharjoitteluna sen kanssa useaan otteeseen ja pidin sen kokoajan työmoodissa, oli se kehässä sopivan innokas olematta ylikierroksilla. Toisessa eteentulossa alkoi tas hieman komentamaan mutta muuten teki oikein mallikkaasti. 360 oikealle kyltillä osui hieman kylttiin, siitä -1 ja pujottelussa tuli kontr -1 kun ilmeisesti seuraamisessa esti hieman kulkua. Hipille siis pisteitä 98 ja kommenttina "hieno takapään käyttö, oikein pätevää työtä.

Hipin rallattelut

Toisaalta oli hyvä tuo Flown -10 sillä päästiin lähtemään heti kotiin ;) Muuten olisi pitänyt odottaa toinen alokasluokan ryhmä, 21 koirakkoa.

Pätevät tyypit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti