sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Päivittämisen aihetta

Mitään en ole kirjoittanut kun oikein mitään ei olla tehty. Loma loppui kaksi viikkoa sitten ja töissä on muutamia muutoksia tapahtunut. Yksi hoitaja lähti ja uusi lopetti kahden viikon jälkeen todettuaan tahdin aivan liian hurjaksi. Nyt ollaan työkaverin kanssa siis kahdestaan, great. Ensimmäistä kertaa elämässäni meinasi tulla rajat vastaan omassa jaksamisessa ja jouduin asiasta sanomaan. Ja vielä tovi menee ennen kuin uusi työntekijä vol. 2 on saatu avuksi. Tämä on yksi syy miksi koirat ovat olleet ilman treeniä jonkun aikaa. Onneksi pärjäilevät metsälenkeillä varsin hyvin. Ja sienien keräily on ihanan terapeuttista kiireisen päivän jälkeen :D Niitä on nyt ihan sikana!

Päivityksen tärkein aihe on se että perjantaina otin verinäytteet Hipistä ja maksa-arvot olivat kunnossa! Huh helpotusta! Borrelioosi vasta-aineet lähtevät vielä kontrolloitavaksi ja tulokset tulevat viikon-kahden päästä. Koska ab-kuuri tehosi niin hyvin kaikkiin oireisiin, on borrelioosi kyllä todennäköisin sairaus. Tärkeintä on että koira on täysin kunnossa ja oireeton mutta silti jätin sen pois mm. uudesta treeniryhmästä syksyn ja talven aikana. KKK perusti uuden Poppis-ryhmän, "huippuryhmän", joille hommattiin viikottainen treeni Satulinnassa Niinun koulutettavana. Olisihan tuo ollut meille varsin hyödyllinen ryhmä ja varsinkin lämmin treenihalli olisi houkutellut. Koiran terveys meni kuitenkin harrastuksen edelle ja haluan seurailla Hippiä syksyn aikana että tuo oireettomuus myös jatkuu. Agilitytreenien rasitus on paikoin kuitenkin paljon suurempaa kuin esim metsälenkkien. Nyt meillä ei sitten ole mitään treenipaikkaa syksyllä/talvella joten edistymistä on turha odottaa. Saatan kokeilla jossain vaiheessa treenailua/kisaamista mutta tärkeämpää on se että Hippi tulisi satavarmasti terveeksi.

Ollaan me ehkä vähän jotain tässä välissä treenattu, tokoa ja koiratanssia ainakin. Tokossa ollaan menossa kahteen kokeeseen syyskuussa mutta sama toivottavasti-se-kisoissa-osaa-tyyli jatkuu näköjään edelleen. Tunnaria ollaan tehty ehkä kerran viime päivityksen jälkeen. Silloin toi kyllä molemmilla kerroilla omansa mutta saattoi hieman siirrellä muita kapuloita. Ja koska haistelee suu auki, näyttää se heti siltä että ottaa väärän suuhun. Seuraaminen on hieman hmmm innokasta tällä hetkellä. Olen myös huomauttanut lahkeen puremisesta ja siinä on ehkä pientä edistystä havaittavissa.

Flow treenaa yhtä vähän kuin Hippi. Seuraamista en ole halunnut oikein ottaa koska yksin treenatessa ei kyllä näe onko esim suora. Ja haluaisin mahdollisimman vähän olla itse mutkalla kyttäämässä miten se takapää on mukana. Flow pääsi myös seuran leikkikouluun missä ollaan treenattu kahtena kertana takaakiertoa. Muut osaa jo hyvin, Plou ei oikein osaa :D Mutta se osaa kiertää hienosti mun kädessä olevaa keppiä pelkällä käskyllä.

Elokuun aikana pidin kolmen kerran koiratanssikurssin shelteille. Ihania koiria, nuoria ja vanhempia mutta kaikki yhtä taitavia. Mua aina NIIN harmittaa tuo haukkumisen korostaminen koiratanssin virheissä, kyllä mä ainakin nautin katsoa innokkaita koiria vaikka sitten äänen kanssa. Kyllä se haukkuminen vaan tulee niin helposti suuren innon kanssa, tosi harvassa on oikeasti innokkaat ja hiljaiset koirat... Niin väärin. Enkä siis sillä kirjoita että kurssilla olisi ollut erikoisen paljon haukkuvia koiria, sen vaan taas huomasi että sheltti on haukkuherkkä rotu ja asian kanssa joutuu tekemään paljon töitä. Siitä huolimatta innokasta shelttiä jaksaa katsoa kerta toisensa jälkeen. Toivottavasti kurssilaiset jaksavat jatkaa hauskan mutta vaativan lajin parissa, potentiaalia löytyisi paljon :)

Flowsson oli tänään elämänsä ensimmäisessä pentunäytelmässä. Eilen mietin että pitäisiköhän kokeilla miten se liikkuu näyttelyhihnassa. En löytänyt vanhoja leveämpiä taluttimia mistään joten bc sai kaulaansa Kirpun ohuen rihman. Sateessa kävin toteamassa että Flow meinaa lähteä lentoon liikuttaessa eikä se todellakaan osannut näytellä treenaamatta niinkuin sheltit ovat osanneet. Mikäs siinä, vaikea asialle oli enää mitään tehdä joten ei muuta kuin kehään kokeilemaan mitä tapahtuisi. Näyttelypaikalla Flow kimpoili jokaiseen mahdolliseen ilmansuuntaan koska tokihan jokainen ihminen ja koira oli paikalla häntä varten. Tuollainen ylisosiaalinen riemuidiootti on välillä hieman raskas. Narttupennuissa oli kaksi osallistujaa ja päästiin onneksi ajallaan kehään. Kuten arvata saattoi, oli Plou liikkeissä hieman innokas. Pysyi kohtuullisesti maanpinnalla mutta yritti toki ryysiä eteen ja tarjosi kauheasti seuraamista. Helppo oli yrittää liikkua kun pennun kääntynyt pää lähes liimaantui mun jalkaan kiinni. Flow jaksoi kuitenkin seistä tosi hyvin, ei yrittänyt lainkaan tepastella tai istua.


Ja näin hän liikkuu kovin hienosti.


Hävisimme kilpasiskolle koska tuomarin sanoin toinen oli pidemmällä kehityksessä. Tuli meille vielä sanomaan että rintakehä on niin kovin kehittymätön. Sitten naurahti ja sanoi että no pentuhan tämä vasta onkin. No shit Sherlock. Tuomari oli kuitenkin tosi mukava ja ystävällinen, mielellään mentäisiin uudestaankin jahka tuo rimpula on edes hieman kasvanut. Saatiin kuitenkin KP, hih Penford sai ekan ruusukkeen :D
Tässä arvostelu: "Kaunis pää ja ilme. Tarvitsee vielä kehittyä rintakehästä. Hyvä kaula. Harmoonisesti kulmautunut edestä ja takaa. Hieman luisu lantio. Liikkuu vielä pentumaisesti mutta rodunomaisesti. Hyvä luusto kokoon nähden. Avoin energinen luonne." Energinen luonne... Hahahaaa, tuo oli kiltisti kierretty fakta että koirasi on hieman kimpoileva sählä :D


1 kommentti:

  1. Parasta mahdollista toipumista Hipille! Ja mukavaa syksyä koko Poppoolle:)


    toiv/Tuulikki

    VastaaPoista