lauantai 11. elokuuta 2012

Leppoisaa lomailua

Hippi on ollut nyt kaksi viikkoa antibiootilla. Ontumat ovat hävinneet eikä koirasta muutenkaan päällepäin näe että siinä olisi jotain vikaa. Borrelia vasta-aineet tulivat, olivat negatiivisen alarajalla. Hipin tulos oli 7 yksikköä kun 8 on alaraja. En tosin ymmärrä miten voi olla vasta-aineita jos tulos on negatiivinen, tätä täytyy kysellä kun pääsen takaisin töihin. Anyway, myls nuo borrelia vasta-aineet kontrolloidaan samalla kuin maksa-arvot, parin viikon kuluttua. Silloin ollaan, ainakin toivottavasti, viisaampia. Suunnitelmana on siis katsoa nuo kontrollit ensin ja jos niissä on jotain, sitten mennään YES:ille jatkotutkimuksiin.

Kuluneet kaks viikkoa on sujunut leppoisasti loman merkeissä, viikko vielä jäljellä. Mitään isompia suunnitelmia ei ole ollut, melko mahtavaa :) Viime sunnuntaina olin työkaverini kanssa Suomenlinnassa, Flow ja Hippi pääsivät myös reissuun mukaan. Flow oli tosi lungisti uusissa tilanteissa, niin juna- kuin lauttamatkakin sujuivat ongelmitta. Tuo kakara on kyllä niin lunki ja hyväpäinen otus. Ei stressaa missään uusissa paikoissa vaan käyttäytyy kaikkialla yhtä rauhallisesti. Tai no, onhan se edelleen vähän villivarsamainen kun haluaisi kovasti tervehtiä uusia ihmisiä.
Maanantaina oli koiraton päivä ja kävin pitkästä aikaa lintsillä. Kahdeksan tuntia kieputusta, vatkaamista ja pyöritystä. Ihan superhauskaa!

Lomalla on vihdoinkin ollut aikaa lukea pari kirjaa jotka ovat olleet työn alla öööö noin puolisen vuotta. Vihdoinkin sain luettua tuon Millenium-sarjan loppuun. Harvinaisen hyviä kirjoja. Koirat ovat päässeet metsään päivittäin ja minä olen päässyt keräämään mustikoira ja sieniä. Edelleenkään en syö sieniä mutta niitä on niin pirun hauska kerätä. Pari tuntia kuluu kuin siivillä ja sen jälkeen on kotona kasa väsyneitä koiria.

Ollaan me vähän treenattu tokoa, agilityyn ei Hippi pääse ennen kuin on taatusti kunnossa. Eilen oltiin Kirkkonummella treenaamassa. Otin ensin tunnaria Hipin kanssa. Eka toisto oli kohtuullinen, aika innolla tosin ryntäsi kapuloille. Toisella kerralla oli ihan holtiton ja otti väärän haistelematta. Kävin laittamassa pari namia kapuloiden eteen ja lähetin Hipin uudestaan kapuloille. Nyt etsi ensin namit ja sitten alkoi haistelemaan kunnolla kapuloita tuoden omansa. Kolmannella kerralla oli taas järki mukana, teki hyvin töitä ja toi omansa. Tämä riitti tunnaritreeniksi. Kaukoissa treenailin tekniikkaa. Hipille pitäisi opettaa kokonaan uudestaan seiso-maahan-vaihto koska putoaa alas ja tulee aina vähän eteenpäin. Taitaa olla ihan liian iso projekti opettaa se niiaaminen koska tuo maahan putoaminen on niin selkärangassa. Täytyy vaan hyväksyä ettei kaukoja saa tuon paremmaksi. Nyt ovat muut vaihdot muuten hyvällä mallilla, myös istu-seiso jossa pitää etujalat paikoillaan.
Ruudussa oli taas pieniä bongailuongelmia. Tosin onhan siitä aikaakin kun ollaan viimeksi treenattu, pari kuukautta, joten varmuus on taas ihan kateissa. Kahdella ekalla toistolla oli palkka valmiina ja kolmannella ilman. Pysähtyi nopeasti ja putosi hyvin maahan. Hittolainen kun sitä sais itteään niskasta kiinni ja treenaisi kunnolla niin päästäisiin joskus etenemään. TVTVA = Treeniä Vaille TokoValio.

Flow pääsi tekemään pikkujuttuja. Vähän seuraamista, jota tosin ei voi vielä seuraamiseksi sanoa. Lähinnä paikan palkkausta ja ilmettä. Metallinoutoa niin että tuo kapulan mulle käteen, vielä kun ei osaa sitä sivulle tuoda. Kaikki ajallaan. Luoksetuloa Vuokon pidellessä kiinni (ei osaa vielä odottaa...), tuli muuten lujaa. Parasta on ettei ottanut mitään häiriötä ympärillä pyörineistä koirista, ihmisistä tai lapsista. Halusi tehdä mieluummin temppuja :)

Tänään (tai siis eilen perjantaina, kello taitaakin olla yli puolenyön) treenattiin tovi ennen mustikankeräysreissua. Hippi pääsi tekemään kaukoja, istumista ja seuraamista. Olen nyt yrittänyt hieman antaa noottia lahkeen puremisesta jos siitä vaikka pääsisi eroon. Turhan pitkään olen sitä katsonutkin. Otin myös ohjattua lyhyeltä matkalta kahdella kapulalla. Yritän opettaa Hipille "silmäpeliä" ja hyvin tulkitsi kapulan katsomiset vaikka otin sekaisin molempia suuntia. Tätäkin täytyy nyt treenata ihan kunnolla.
Flow sai tehdä perusasentoa ja siinä askelia, kapulan pitoa ja nyt vihdoinkin aloiteltiin odottamista.

Lopuksi lähdettiin metsälenkille isossa koiraporukassa kahden työkaverini kanssa. Flow pääsi juoksemaan Namu-isovillan kanssa ja melkoista rymyämistä olikin tiedossa. Kaksi tuntia meni kuin siivillä, saaliiksi pussillinen kanttarelleja ja suppiksia sekä neljä pakasterasiaa mustikoita. Niin ja väsyneet koirat.

Niin ja koska huonoa tuuria on ollut koirien terveyden kanssa, löytyi Pandalta eilen kainalosta pahasti tulehtunut "kraateri". Villi veikkaus on että johtuu punkin puremasta jota Panda oli päässyt nuolemaan. Huomasin alueen kun leikkasin kynsiä ja ihmettelin märkiä karvoja joiden alta paljastuikin todella ikävän näköinen märkivä patti jossa keskellä reikä. Lähdin töihin ajelemaan karvat siitä ja antibioottikuuri oli pakko myös laittaa, sen verran tulehtunut oli. Nyt Panda hengailee kotona koirien T-paita päällä ettei pääse nuolemaan. Onneksi olin joskus vuonna keppi ja kivi hankkinut tuon T-paidan, lähinnä oli aikoinaan tarkoitus olla viilentävänä märkäpaitana. Nyt on kuitenkin tosi kätevä nuolemisen estona!

Loppuun vielä Flown lusikkaleikkejä. On opetellut nostamaan lusikoita purkkiin, lähinnä aktivoinnin takia. Huomaa että on paljon tuumailevampi kuin Hippi joka on taas enemmän toiminnan "miehiä". Tässä oli vähän haasteena se että olin myös naksutellut Flowlle metallikapulan tuomista ja se kannettiin käteen asti ja nyt nuo lusikat piti viedä purkkiin. Fiksuna tyttönä oppi kyllä eron näille kahdelle eri asialle.
1 kommentti:

  1. Onpas nyt huonoa tuuria ton terveyden kanssa :( Hipille ja Pandalle molemmille toipumisia!

    VastaaPoista