lauantai 28. heinäkuuta 2012

Mustia pilviä taivaalla
Vihdoin alkoi kesäloma, vieläpä kovin aurinkoisissa merkeissä mutta eipä tuo ole paljoa ilahduttanut kun Hippiäinen ei ole jostain syystä ihan kunnossa :( Karsintojen toisen radan jälkeen mietin hetken aikaa että no onpas Hippi väsynyt kun kulki jäähdyttelylenkillä mun takana. Silloin ajattelin että pitkä päivä on väsyttänyt koiran, etenkin kun mitään muuta oiretta ei ollut. Seuraavana päivänä lenkillä Hippi kulki normaaliin tapaan pitkin poikin mantuja Flown perässä joten asiaa en enää sen kummemmin vatvonut. Kuitenkin viikolla alkoin taas tapani mukaan kyttäämään kaikkia mahdollisia muutoksia Hipissä, eipä siinä varsinaisesti mitään ihmeellistä ollut mutta ehkä se oli hieman rauhallisempi. Torstaina päätin kuitenkin että katsotaan nyt verinäytteet ihan oman mielenrauhan vuoksi, voi rauhassa jäädä lomalle. No rauhassa ja rauhassa, yllättäen tulosten tullessa Hipin maksa-arvo ALAT olikin kolminkertainen. Koska seerumikin oli valmiina, saatiin tuosta heti sappihapot myös lähtemään eteenpäin, annoin vielä ruoan ja toinen näyte siitä parin tunnin päästä. Sappihapot kertoisivat vielä enemmän maksan toiminnasta. Lisäksi päätettiin tutkia punkkivälitteiset taudit sillä ne voivat myös nostaa maksa-arvoja. Eipä siinä muu auttanut kuin jäädä odottamaan perjantaita ja tuloksia. Illalla Hippi vielä ultrattiin, vatsaontelossa ei ollut vapaata nestettä, ei kasvaimia tai muita muutoksia maksassa/muissa elimissä, huh.

Seuraavana aamuna Hippi oli ihan normaali kunnes aamulenkillä, taas Flown perässä juostessa, yhtäkkiä vinkaisi ja piti jalkaa ylhäällä. Kävin heti jalan läpi mutten löytänyt mitään syytä tapahtuneelle. Hetki meni ja Hippi käveli taas normaalisti joten luulin sen astuneen jonkun kiven tms päälle. Töissä käytin koirat ulkona päivällä ja silloin Hippi käveli vähän epäpuhtaasti. Kävin jalan uudestaan läpi ja minusta se aristi varvasta. Myös ell kävi jalan pikaisesti läpi ja totesi myös aristuksen. Päätettiin kuvata päivän päätteeksi. Verinäytetulokset tulivat myös, paaston jälkeinen sappihappoarvo normaali mutta ruoan jälkeinen hieman koholla. Hippi saa siis lähetteen Viikkiin lisätutkimuksiin. Meillä ei ole töissä muuta röntgeniä kuin hammasröntgen mutta sillä saa varsin tarkkoja kuvia varpaista. Niissä ei havaittu mitään poikkeavaa joten ei muuta kuin lepoa niiden osalta. Töiden jälkeen pienellä hihnalenkillä Hippi kuitenkin taas ontui niin hain sille opiaattikipulääkettä, tulehduskipulääkettä kun ei uskalla antaa noiden maksa-arvojen takia.

Tänään aamulenkillä Hippi kulki alkuun normaalisti kunnes yhtäkkiä alkoi ontua VASENTA etujalkaa :( Taas muuten sama juttu, ei mitään tassunpohjissa eikä mitään selkeää aristusta. Laittelin sitten viestiä eläinlääkärin kanssa ja hän mainitsikin että borrelioosi voi aiheuttaa tuollaista jalasta toiseen siirtyvää ontumista. Lopulta päädyttiin siihen, että vaikka nuo punkkivälitteisten tautien vasta-ainetestit ovat vasta tulossa, aloitetaan Hipille silti niihin vaikuttava antibiootti. Tosin tuo ab-kuuri ei ole ihan paras mahdollinen juttu kun nuo maksa-arvot ovat koholla mutta Hippi saa maksan toimintaa tukevaa "myrkkysiepparia", Samylinia.
Nyt vaan peukut, varpaat ja tassut pystyyn että tuo antibiootti tehoaisi ja Hippi tulisi kuntoon.

Mun arvokkain aarre <3


4 kommenttia:

 1. Peukut pystyssa ja rapsut Hippiäiselle

  VastaaPoista
 2. Suuret peukutukset Hipille <3 Toivotaan, että vaiva selviää ja nyt saadut lääkkeet jo auttavat. Musta ei ole mitään niin kurjaa, kun se että eläin sairastaa. Ne kun ei valitettavasti osaa puhua ja kertoa voinnistaan.. =(

  VastaaPoista
 3. Voi kamala, kuulostaa ihan tosi kurjalle:( Tuli niin paha mieli sun ja Hipin puolesta:( Isot tsempit ja peukutukset, että ei ole mikään punkin aiheuttama tauti tai muuta vakavaa!!! Rapsut ihanalle pikku-mustalle<3

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia tsempityksistä ja peukutuksista! Hippi ei enää onnu, antibiootti purrut? Eli ehkä tämä kuitenkin oli jotain punkkien aiheuttamaa! Testituloksia odotellessa.

  VastaaPoista