maanantai 23. heinäkuuta 2012

Turkuun ja takaisin

MM-karsinnat jälleen kerran ohi meidän osalta. Sama tulostaso jatkui kuin edellisinäkin vuosina, ei nollia lauantailta. Sen kerran kun ollaan sunnuntaille päästy, oli se 10-tuloksella. Ei ihan hirveän lujaa mene. Tosin mulla oli perjantaina elämäni ensimmäinen järkky migreenikohtaus, tai ainakin itse diagnosoin sen tuoksi vaivaksi. Jouduin jopa lähtemään töistä kotiin kun tuntui että pää räjähtää ja koko oikea puoli oli täysin kosketusarka. Siinä vaiheessa kävi mielessä ettei ole mitään mahdollisuutta kisata seuraavana päivänä. Onneksi vajaan parin tunnin nukkumisyritys helpotti oloa sen verran että uskalsin lähteä ajamaan Turkuun. Mietin eka että olisin odottanut aamuun asti mutta päätin kuitenkin lähteä vielä perjantaina jolloin ei tarvinnut miettiä aikatauluja ja sai rauhassa ajella.

Lauantaina oli oli jo selvästi parempi, huh. Eka rata oli Pertti Siimeksen hyppis. Ihan kiva ja mentävä, ainoastaan esteet 13-15 tuntuivat vähän kenkuilta enkä keksinyt siihen kuin parit kökkövalssit. Kepeille oli ajatuksissa vain lähettää Hippi, mietin että kyllä sen tuollainen kulma pitäisi selvittää siitäkin huolimatta että putki oli pahasti tyrkyllä siinä vieressä. Meidän vuoro oli 62 joten ehdittiin käydä vielä lenkillä rataantutustumisen jälkeen. Katsoin ensin muutaman koirakon ja totesin että tuo estehässäkkä ei tuntunut menevän kauhean sujuvasti oikein kellään.

Meidän vuoron tullessa, mietin että kyllä me tästä nolla osataan tehdä. Rata menikin ihan hyvin, Hippi kääntyi ihan tositiukasti putkista ja hyppyhässäkkäkin onnistui, ei todellakaan tyylillä mutta virheittä mikä sattui olemaan noiden kisojen pääasia. Sitten lähetin Hipin kepeille, huusin hyvissä ajoin käskyä mutta siitä huolimatta Hippi vain juoksi eteenpäin ja kolmosväliin. Olin melko varma että Hippi olisi tuon handlannut mutta jostain syystä ei oikeaa väliä löytänyt. Ei me tosin olla noita keppikulmia treenattu juurikaan tänä vuonna, löytyisikö syy siitä? Pitääkö koiran kerran oppimia taitoja jotenkin ylläpitää :P
Korjauksesta tuli hieman yliaikaa joten tulokseksi 5 ja risat. Periaatteessa vähän harmitti mutta olin kuitenkin tositosityytyväinen Hippiin. Noita nyt sattuu.
Jäähkälenkin jälkeen ajattelin ottaa pienet torkut autossa joten otin Hipin mukaan koska ajattelin senkin nukkuvan paremmin autossa kuin häkissä. Sadekin alkoi sopivasti joten ei ollut edes liian lämmintä. Hippi sai nukuttua oikein umpiunta ja itsekin torkahdin hetkeksi.

Agilityrata oli Jalosen Karin ja se oli paljon mukavampi kuin mitä pelkäsin ;). Meidän osalta se tosin loppui hyvin lyhyeen, esteelle 4 jolloin olimme jo suorittaneet 50% esteistä virheellisesti. Ensin 2-rima alas jolloin iski sellainen voi paska-fiilis ja sitten 4-pussista ohi jota en enää korjannut vaan tulin siitä suoraan maaliin. Olisihan siinä voinut toki jatkaa mutta päätin kuitenkin kurvata vikan esteen kautta pihalle. Ja näin oli karsinnat meidän osalta käyty. Jos jotain hyvää niin päästiin ainakin lähtemään kotiin.

Tässä Hipin hyppäri, agilityradan 4 estettä ei saatu nauhalle, sääli.Joukkueet olivat kuitenkin superhienot, etenkin minishelttijoukkue! Karsinnat olivat kyllä tosi onnistuneet noin muuten, tuo pistelaskusysteemi on tosi hyvä ja radat olivat tänä vuonna järkevät ja suoritettavat, siis muille kuin meille.

Tänään pääsin vähän aikaisemmin töistä (luksusta) joten päätin lähteä hallilla käymään, peräti toinen tai kolmas kerta tänä vuonna kun aktivoiduin lähtemään itse treenaamaan! Hih! Tosin halli oli PK-treenaajien jäljiltä hyvin tyhjä joten treenasin vain niitä esteitä joita siellä oli, eli kahta putkea, puomia ja keppejä. Puomiin pelkkää vauhtitreeniä ja kyllähän se tuolla menee... Nyt me taas kerran treenataan yhtä ja tehdään kisoissa toista mutta enpä tiedä saako sitä tilannetta mihinkään muuttumaan.

Flowkin pääsi tänään ensimmäistä kertaa treenaamaan agilitya! Se ei ole tehnyt mitään lajiin viittaavaa, ihan varmasti oppii esteet vähän vanhempanakin. Tänään kuitenkin oli se iso päivä kun mustavalkoinen pääsi ensimmäistä kertaa putkeen :D Tehtiin lelun kanssa muutamia toistoja ja kovin innoissaa Flow putkeen sinkosi. Ei se ehkä sitä ihan vielä osaa mutta ehkä jo ensi kerralla, jota tosin saanee taas odotella tovin. Tehtiin myös pieniä pätkiä seuraamista. Tosin ei sitä vielä voi seuraamiseksi sanoa, hyvin pienissä osissa oon sitä rakennellut, tällä kertaa treenissä hyvä ilme. Muutamia askeleita hyvällä draivilla josta palkkailin lelulla. Lopuksi muutamia temppuja ja siinä ne pennun treenit olivatkin. Oon yrittänyt pitää treenisessiot tosi lyhyenä jotta into pysyisi hyvänä.
Kotona olen naksutellun Flowlle metallinoutoa. Nyt se hakee metallikapulan ja antaa sen mulle käteen. Tästä on vielä matkaa oikeaan liikkeeseen mutta ainakin se tykkää kannella tuota metallikapulaa.

Pandan poistokohdat ovat parantuneet tosi hyvin. En ole ollut ihan niin tarkka tuon pureskeluneston kanssa, soo soo ja hyihyi. On saanut pieniä puruluita valvotusti, ei se ole onneksi etuhampailla niitä syönyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti