sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

ERInomaisia karvakorvia

Hippi vauhdissa Tuorlassa, kuva: Satu Tuominen


Nyt tulee hieman koostetta parin viikon tapahtumista koska kirjoittaminen on taas jäänyt vähän vähälle. Olin viikon lomalla ennen juhannusta ja tuntui että se viikko hujahti ohi niin nopeasti ettei mukaan ehtinyt! Keskiviikkona Hippi oli jonkun uuden koira-ohjelman kuvauksissa jossa tarvittiin koiratanssijoita sekä haastatteluiden taustalle "harjoittelemaan" että esittämään ohjelmat. Hippi oli hieman vänkäisellä tuulella johtuen ehkä ihan siitä ettei ohjelmaa ole tehty kertaakaan Tanskan esityksen jälkeen. Torstaina ajeltiin Turkuun, ensin oli pentutreffit Flown Kaiku-veljen kanssa ja sitten illalla treeniä Sanna ja Novan kanssa. Voi jösses, että Flowlla ja Kaikulla oli lystiä temmeltää pitkin metsiä ja suoalueita! Pennut ovat muutenkin niin saman oloiset :) Täytyisi ehdottomasti nähdä useamminkin!

Perjantaina oli vuorossa perinteiset juhannuskisat Tuorlassa. Ollaan oltu noissa pippaloissa ekoista kisoista lähtien eikä tänäkään vuonna raaskinut jättää väliin, tosin oltiin vain yhtenä päivänä.

Kuva: Satu Tuominen


Ensimmäinen rata oli Leena Rantamäki-Lahtisen hyppyrata. Rata oli oikein hauska, muutamat kohdat epäilyttivät lähinnä ehtimisen kanssa mutta päätin luottaa koiraan ja antaa sen tehdä osa hommista. Radalla oli muutamia kohtia missä koira ei oikein tiennyt mihin piti mennä joten ihan kauhean sulavaa ei meno ollut mutta saatiin kuitenkin väännettyä nolla aikaiseksi. Sijoitus oli neljäs, ei ollut oikein nappirata meiltä mutta kiva että nuo hyppärit ovat alkaneet sujua! Ollaan tehty niillä nollia jopa aika hyvällä prosentilla vaikka oon aina ollut sitä mieltä että agilityradat olis enemmän meidän juttu :)

Kuva: Sirpa Saari

Agilityradalla tuomarina toimi tsekkiläinen Zdenêk Spolek ja hänen rata oli oikeasti tosi kiva! Harmi vaan että Hippi juoksi vahingossa muurin ohi joten tästä hyl kun en korjannut. Muuten tosi kivaa menoa. Puomille mentiin hieman vinosti ja Hippi hetken räpiköi yläsmenolla mutta pysyi onneksi raiteilla.

Kuva: Henri Luomala


Kuva: Satu TuominenRadat ovat kyllä videolla mutta koska olen hukannut kamerani johonkin (jossain päin kämppää sen pitäisi olla...) en niitä tähän juuri nyt pysty laittamaan.

Lauantaina lähdettiin vaihteeksi Janakkalaa päin kun olin sopinut treenit Salla ja westieiden kanssa. Treenailtiin temppuja ja vedin pari kertaa ohjelman läpi palkaten eri kohdista. Olen muutamia uusia temppuja opettanut Hipille. Tai sellaisia sovelluksia ne lähinnä on, kahdella jalalla sivuttain kulkeminen, isoa ympyrää peruuttaminen ja mun edessä seisominen nokka menosuuntaan. Tuo vika on Hipille ihan tosi vaikea kun se haluaisi aina pitää niin kovasti kontaktia.
Flowkin pääsi tekemään jotain pientä koska ei se osaa vielä kovin kummallisia juttuja. Ehkä mun pitäis oikeasti aktivoitua sen kanssa! Tosin en aio ottaa stressiä siitä kuinka moni muu tuon ikäinen pentu osaa jo vaikka ja mitä, Flow ei osaa :D Se osaa sitten joskus.

Viime viikonloppu vierähti Längelmäellä koiratanssileirillä kouluttamassa ja myös itse treenaamassa. Treenipäivät olivat tiiviitä mutta toisaalta onneksi on koira josta ei patterit lopu kesken. Itse koulutin vaikeita temppuja, liikkeiden yhdistelyä sekä HTM-positioiden yhdistelyä. Antoisa ja rankka leiri, tosin rankkuutta lisäsi se että kimppahuoneessa ei kaikki koirat nukkuneet ja se jos joku pitää meikäläisen hereillä. Omat koirat onneksi nukkuivat kuin tukit mutta yksi levoton seikkailija rapisteli siihen malliin että hyvä jos tunnin sai nukuttua. On muuten harvinaisen veemäistä. Seuraavana päivänä yritin seurailla koulutuksia silmät solmussa, välillä tosin tuntui että en edes muista mitä kouluttaja puhui kaksi sekuntia aikaisemmin. Hippi onneksi tsemppasi meikäläisenkin edestä.

Tänään oli siitä hauska päivä että Hippi läksi Karjaalle koiranäyttelyyn metsästämään KV-näyttelystä H:ta. Viimeksi Hippi on ollut kehässä -07 nuorten luokassa. Panda pääsi myös misseilemään mukaan. Tuomarina toimi irlantilainen Seamus Oates ja toiveina oli tietysti se että Hipin peitsikulmuri jäisi huomaamatta koska muutenhan siitä napsahtaapi hylky. Ja me kun tarvittais vaan se H JOS Hippi nyt koskaan sitä toista caciagia edes saa. Mutta ainakin tuo näyttelytulos on nyt hoidettu alta pois koska Hippi rykäisikin ERIn :) Avo-narttuja oli 14 kpl ja Hippi sijoittui kovassa porukassa toiseksi SA:n kera! Mites tässä näin kävi? Tai no, mun silmiin Hippiäinen on niin kovin kaunis shelttineiti mutta mulla onkin hieman puolueellinen näkemys asiasta.

Se näyttääkin ihan näytelmäkoiralta <3 Kuva: Riitta Vanha-Perttula

Mä en tiedä missä Hippi on oppinut esiintymään mutta se oli täysin pro kehässä. Seisoi ryhdikkäästi hievahtamatta ja liikkui kauniisti häntä alhaalla! Kaikki jotka Hipin tuntevat, tietävät myös sen että Hipin häntä on AINA ylhäällä ja lähes selän päälle kiertyneenä. Nyt kuitenkin pieni mulkaisu ja murahdus ennen liikkeelle lähtöä ja häntä pysyi niin nätisti ;) Tosin Hippi ei ollut rivissä seistessä aina niin vakuuttunut että tehtävänä oli VAIN seistä joten välillä se vähän pyöri, pakitti ja tanssi. Hassu :) Tuomarin katsoessa se kuitenkin seisoi kuin tinapatsas.

Vetskujakin oli 6 kehässä, Panda niistä ensimmäisenä arvosteltavana. Pandahan on tältä tuomarilta aikoinaan saanut ensimmäisen sertinsä joten ERI oli ehkä hieman odotetumpi kuin Hipin vastaava. Panda sijoittui myös toiseksi luokassaan SA:n kera joten yllättävän meidän mittakaavassa varsin onnistunut näyttelypäivä. PN-kehässä kummallekaan ei herunut sijoitusta.

Tässä arvostelut:

Hipin arvostelu: "Nice type. Well balanced. Good head. Good earset. Dark eyes. Good bite (hehheh, mitäs katsoi vain toiselta puolelta). Strong neck. Good front. Deep chest. Well rounded ribs. nice level topline. Good hindangulation. Moving freely"

Pandan arvostelu: "In wonderful condition for 11 years ♥. Lovely head. Nice eyes. Sweet expression. Good bite. Full dentition. Well arched neck. Good shoulders. Level topline. Strong hind quarters. Moving well."

Hitsiläinen, munhan tarttis Hippi viedä toistekin kehään! Tosin se tapahtunee vasta kun tättähäärä on veteraani ja pääsee ilmaiseksi, sen verran tyyriitä kekkereitä nuo ovat. Ja Hipiltä lähti illalla tukka suurimmalta osin kun harjasin coat kingillä kassillisen karvaa irti. On se karvainen vieläkin mutta edes vähän vähemmän käpylehmän näköinen.

Hauskaa oli muuten tänään katsoa luettelosta koirien titteleitä, Hipillä oli yksi shelttikehän pisimpiä tittelirimpsuja, tosin vain kovin erilainen kuin muilla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti