perjantai 13. heinäkuuta 2012

Voihan nököhammasta

BwautyQueen on nykyään miss nököhammas sillä reppanalta poistettiin tiistaina kaksi etuhammasta juurimurtumien takia. Huomasin lievästi liikkuvat hampaat kun harjailin niitä. Tapanani on aina välillä kokeilla ettei mikään vain liiku ja onneksi näin sillä Panda ei todellakaan oireillut hampaita mitenkään. Söi luita etuhampailla raastaen eikä ruokahalussa ollut todellakaan MITÄÄN muutosta.


Mustan nuolen kohdalla juurimurtuma ja liikkuva hammas, myös viereinen I1 oli liikkuva joten nämä kaksi hammasta jouduttiin poistamaan. Punaisen nuolen kohdalla on myös pieni murtuma mutta koska se on niin syvällä ja toisen suunnan rtg-kuva näytti että on vain osittainen, oli ell:n mielipide se ettei se aiheuta ongelmia.

Näiden heiluvien hampaiden edessä liikkui myös pieni pala leukaluuta joten Panda on jossain vaiheessa mitä todennäköisimmin kyntänyt maata turvallaan :( Operaatio itsessään meni hyvin, Panda sai morfiini-esilääkkeen sydämen sivuäänen takia. Anestesiassa Panda sai laimeaa kipulääkeseosta suoraan suoneen jolloin anesteetit pystyttiin pitämään mahdollisimman kevyenä. Alussa kaikki hampaat kuvattiin ja tarkastettiin. Pandalla on muuten ikäisekseen erinomaisessa kunnossa olevat hampaat, ientulehdusta tai hammaskiveä ei juurikaan ollut. Ja nyt sitten on kolo alaetuhammasrivistössä, harmi mutta ei mahda mitään. Poistetut hampaat lähtivät kahdessa osassa, sen verran pahasti oli juuret murtuneet. Lopuksi vielä kontrolliröntgenkuvista varmistettiin että kaikki juurenpalat olivat poissa.
Panda heräsi anestesiasta rauhallisesti ja illalla oli jo kohtuuvirkeä, pyöri ja hyöri innoissaan keittiössä kun oli ruoka-aika :)
Nyt Pandan pitäisi malttaa olla pureksimatta mitään pariin viikkoon jotta leikkausalue paranee kunnolla. Hankalinta on estää lenkillä ohi juoksevan nuorison perskarvoista nappaaminen joka on Pandan lempileikki.

Maanantaina olin Hipin kanssa Purinalla kisaamassa kaksi starttia. Alku oli lupaava kun tajusin että olin unohtanut kisakirjan kotiin. Saatiin onneksi lupa kisata... Ekan radan arvosteli Martti Salonen ja rata oli varsin suoraviivainen suorine putkineen. Tällä kertaa suorat putket olivat suosiollisia ja Hippi teki nollan siitäkin huolimatta että viimeinen este tuotti hieman päänvaivaa, Hippi haukkui ja meinasi juosta siitä ohi. Sain kuitenkin ongittua sen yli siitä joten nollalla maaliin. Tällä nollalla sijoituttiin toiseksi 55 koiran joukosta.

Toinen rata näytti tältä. Tuntui oikein kivalta radalta! Alku meni oikein hyvin, pyöräytin Hipin 3-aidalla vasemman siivekkeen kautta ja se toimi kyllä oikein hyvin. 9-hypyn päätin ottaa vasemman siivekkeen kautta ja luottaa siihen että Hippi kuuntelee kiipeä-käskyn kun itse pingoin edelle tekemään persjättöä A:n jälkeen. No, voin kertoa että ihan ei pelkkä käsky riittänyt kun koiran linja vei putkeen ja ohjaaja ei muuten auttanut. Putkeen meni että vilahti. Sieltä kiipesi A:lle ja jatkettiin matkaa. Loppurata ongelmitta joten tästä radasta jäi kyllä niin hyvä mieli. Ja eipähän tarvinnut toimittaa kisakirjaa kahdelle eri tuomarille nollien takia ;)
Radat eivät ole videolla koska kamera on edelleen jossain paikassa nimeltä hukka.

Flow on jo iso tyttö!

Tästä näkyy kolo alaleuassa

Mummelissa riittää vielä virtaaSehän näyttää kohta oikealta bordercollielta :)
2 kommenttia:

  1. Söpö kolo se on, persoonallinen :)

    VastaaPoista
  2. Ehkä Panda halusikin hieman katu-uskottavuutta ;) "Näkisit sen vastustajan suuvärkin!"

    VastaaPoista