sunnuntai 27. elokuuta 2017

Hammaskontrolli


Kuvasin keskiviikkona Flown P4 hampaan, nyt kun siitä murtumasta on noin kolmisen kuukautta. Hammas näytti oikein hyvältä, rtg-kuvissa ei ollut mitään muutoksia juurten ympärillä ja hammas oli vahvistunut samaa tahtia vasemman puolen P4 hampaan kanssa. Jos murtuman takia hammas olisi kuollut, olisi sen kehittyminen pysähtynyt ja rtg-kuvissa hammasydin olisi ollut laajempi kuin vastakkaisen puolen. Koettimella kokeiltaessa murtumapinta tuntui nyt selkeämmin peilimäiseltä pinnaltaan kun viimeksi jäi hieman epäselväksi oliko se hammasydin esillä vai ei. En mä nyt ihan varmuuden vuoksi noin isoa hammasta lähtisi poistamaan ja koska Flow antaa niin äärikiltisti sitä hereillä tutkia ja kuvata niin kontrolloin sitä vähintään puolen vuoden välein.

Olen seuraillut myös sen pureskelukäytöstä eikä se varo yhtään luiden pureskelua murtuneella hampaalla. Vaikka hammaskipua onkin vaikea havaita, väittäisin silti, että Flow ei hammasta arista pätkääkään. Se tarttuu leluihin ihan yhtä suurella sykkeellä kuin aina ennenkin ja käyttää hampaitaan tasapuolisesti. Useinhan murtuneet hampaat keräävät selkeästi enemmän hammaskiveä koska koira välttää pureskelua kipeällä hampaalla, tällaista ei Flown tilanteessa ole tapahtunut. Murtuma on selvästi pinnallinen, hammas on elossa ja vahvistunut. Loistavaa! Toki tuollainen hieman epätasainen pinta altistaa hammasta pahemmalle murtumalle joten sitä täytyy seurailla tarkasti. Pintahan kyllä hiottiin viimeksi ja pinnoitettiin mutta ei sitä silti ihan tasaiseksi saa. Toivottavasti tuo hammas silti pysyisi mahdollisimman pitkään kunnossa että F saisi pitää sen. Juurihoitamaan en poskihampaita lähde, niissä muovipaikan kestäminen on aika huonoa.

Otettiin töissä videolle Flown kuvaus. Siis ei näitä todellakaan hereillä kuvata normaalisti mutta luotan satavarmasti siihen, ettei F kallista filmiä pure rikki. Toki sille laitetaan pyyhe pideltäväksi jotta suu pysyy auki ja filmi saadaan poskihampaiden väliin. Vähän se rtg-putki Flowta aina ihmetyttää mutta se nyt on pieni ahdistus siitä, että tuohon ei tarvitse rauhoittaa.Eilen oltiin Kauklahti-päivillä esiintymässä. Tila oli taas vähän erikoinen, asfaltilla sellainen alue, jossa ihmisiä oli siellä täällä ja vieressä oli auto parkissa. Flowta selvästi ahdistaa esiintymistilanteissa ahtaat tilat missä ihmiset ovat ihan iholla. Ei se sellaiseen ole tottunut. Kaiken lisäksi sateen alkaessa meidän esitysaikaa aikaistettiin lennossa ja jouduttiin lähtemään sellaisen sekunnin varoajalla esiintymään. Tehtiin jazz-ohjelma koska en halunnut uutta ohjelmaa tuonne testattavaksi. Ei Flow tota vanhaa ole tehnyt ikuisuuksiin joten koko touhu oli vähän hasardia sinkoilu ja pyörimistä. Täytyy jatkossa vaan olla tarkempi millaisiin tilanteisiin koiraansa vie, nää ahtaat sumput missä ihmiset seisovat muutaman metrin päässä on selkeästi aika nounou Flowlle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti